USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atıl Olmaktan Kurtarılıyor--Video

Atıl Olmaktan Kurtarılıyor--Video

Atıl Olmaktan  Kurtarılıyor--Video
14-04-2021 07:05
Google News


Oğuzhan SARZEP

İlimiz merkezde yapılan projelerin yanı sıra ilçelerde de devam eden kamu yatırımlarını hassasiyetle takip eden Vali Salih Ayhan, ilçe temasları kapsamında tarihsel kimliği ve kültürel değerleri ile ön planda olan Divriği ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelememelerde bulundu.

İlçe programlarının ilk durağında Divriği Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ayhan, ilçede alınan Covid-19 tedbirleri ve salgın süreci ile 2021 yılında planlanan projeler hakkında Kaymakam Mehmet Bek'ten bilgi aldı.

İLÇENİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAK

Vali Ayhan, daha sonra eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ve beraberindekiler ile birlikte Sivas Valiliği öncülüğünde, ilçe kaymakamlığının girişimleri ile çalışmaları devam eden Divriği Seyir Terası projesi alanında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Mehmet Bek'ten projenin son durumu hakkında bilgi alan Vali Ayhan, Divriği ilçesini cazibe merkezi haline getirecek önemli projelerden birinin de Divriği Cam Seyir Terası projesi olduğunu söyledi.

Vali Ayhan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sivil mimarisi ve kültürel değerleri ile Divriği'nin Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi. İlçenin en önemli yapı taşının Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası olduğunu belirten Vali Ayhan, Mengücekoğulları'na başkentlik yapan Divriği ilçesine, çok sayıda önemli proje kazandırılacağını söyledi. Kültürel mirasın muhafaza edilerek, ilçenin tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarılacağını anlatan Vali Ayhan, "Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasında restorasyon çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor, bir taraftan da sivil mimarinin korunması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor." dedi.

DİVRİĞİ’NİN TARİHİ MANZARASINA BAMBAŞKA BİR PENCERE AÇACAK

Divriği’nin tarihi manzarasına bambaşka bir pencere açacak projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ayhan, "Türkiye'de birçok cam teras var ama buranın özellikleri çok farklı çok heyecan verici olacak. Adeta herkesin gezip görmesi gereken iştiyaklı ve arzulu olacak. 110 metre kare alan yaklaşık 2 kilometre yürüyüş parkurları birçok aktivite ile birlikte Sivas ve Divriği ilçemiz harika bir değer kazandı. Vizyon bir projeyle Sivas turizm potansiyelimizi Divriği'nin turizm potansiyelini daha yukarıya taşımış olduk. Mayıs ayına doğru buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Peyzaj çalışmaları yapılmakta ve buradaki özel işletme modeliyle birlikte bu cam ve seyir terası alanı Sivas'ın turizmine çok büyük değer katacak. Hızlı trenin Sivas'a gelmesiyle raybüs seferlerinin daha aktif olması ile birlikte Divriği'ye yeni bir havaalanı yapılıyor havaalanının da bitmesi ile birlikte burası bizim göz bebeğimiz olacak. Çok mutluyuz, heyecanlıyız, gurur duyuyoruz bu potansiyeli ortaya çıkarmamızda destek olanlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

HÜMA HATUN SOKAĞI ESNAFLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Ayhan, ilçe programlarına 5 Temmuz 2019 yılında açılışı yapılan Divriği Hüma Hatun sokağını ziyaret ederek devam etti. Divriğili ev hanımlarının hizmetine sunulan Hümâ Hatun Sokağında kadın esnafları ziyaret eden Vali Ayhan, Divriği'nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak özenle hazırlanmış dükkânlarda müşterilerini ağırlayan ve kültürel öğeleri tanıtan esnaflara hayırlı kazançlar diledi.

CADDE VE SOKAKLAR TURİZME KAZANDIRILIYOR

Vali Ayhan, burada yaptığı açıklamada tarihi zenginliğini bünyesinde bulunduran Divriği ilçesinde 250 adet tarihi yapı bulunduğunu ifade ederek, "Arasta projesi kapsamında bölgedeki 200 dükkanımızı, Hümâ Hatun Sokağı'nda olduğu gibi dış cephe kaplamasını tarihi dokuya uygun olarak kaplayarak vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

İlçe merkezinde yer alan Arasta Meydanı'nda çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte insanların keyifle gezdiği proje alanı ortaya çıkacağını dile getiren Vali Ayhan, "Cadde ve sokakları aslına uygun olarak ilmik ilmik dokuyacağız, özünü muhafaza edeceğiz." diye konuştu.

JANDARMA ASAYİŞ KOMANDO BÖLÜK KOMUTANLIĞINA UĞRADI

Vali Ayhan, ilçe programında Divriği Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığını da ziyaret etti. Bölük Komutanı Jandarma Komando Teğmen Halil İbrahim Elmacı tarafından karşılanan Vali Ayhan, askerleri selamlayarak, "Hepinizle gurur duyuyoruz. Sizler ülkemizin birlik ve dirliğinin korunması için en kutsal bildiğimiz ocaklardan birisindesiniz." dedi.

DİVRİĞİ EĞİTİMDE HER ZAMAN ÖN SIRALARDA YER ALIYOR

Divriği ilçesinde eğitim yatırımlarını da yerinde gören Vali Ayhan, güçlendirme çalışmaları yapılan Selavattepe Şehit İlker Aydın İlk-Ortaokulunda incelemelerde bulundu.

8. sınıf öğrencilerinin dersine giren Vali Ayhan, öğrencilerle yakından ilgilenerek kitap hediye etti. Sivas'ta eğitim alt yapısı alanında önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Ayhan, yeni okulların yanı sıra birçok okulda yenileme ve güçlendirme çalışmaları yapıldığını, ilçenin de eğitimde başarısını koruduğunu ifade ederek, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.  

VALİ AYHAN, CEMEVİ VE KÜLTÜR MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Divriği ilçesindeki programlar, Cemevi ve Kültür Merkeziyle devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Orhan Türkyılmaz ile bir süre sohbet eden Vali Ayhan, "Bugün bu anlamlı ilçe ziyaretimizde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hepimiz bir bütünüz. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun." dedi.

NACİ DEMİRAĞ ANADOLU LİSESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

Vali Ayhan ve beraberindekiler, ilçede inşa edilen Naci Demirağ Anadolu Lisesi açılışını da gerçekleştirdi. Okulun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan, "Okullar, öğrencilerle manalı. Çocuklarımızın okulları ile doyasıya buluşmasını, koşup oynamasını diliyorum” dedi. Öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Vali Ayhan, salgın döneminde her bir öğretmenin büyük fedakârlıklar gösterdiğini söyledi.

DİVRİĞİ'DE BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK

Vali Ayhan, Sivas Valiliği öncülüğünde başlatılan “700 Fikir 700 Proje” kapsamında, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde okçuluk, voleybol, basketbol, masa tenisi ve badminton antrenmanı yapan gençlik merkezi öğrencilerini ziyaret etti. İlçe kapalı spor salonunda sporcular ile bir araya gelen Vali Ayhan, "Sivas her alanda olduğu gibi spor faaliyetlerinde de başarını sürdürmektedir. İlçemizden her branşda başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

VALİ AYHAN'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Vali Ayhan, Divriği programlarında Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'ni de ziyaret ederek, sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Hastane Başhekimi Uzman Doktor Turhan Çavuşoğlu'ndan hastanenin mevcut durumu hakkında bilgi alan Vali Ayhan, salgın süresinde fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

İLÇEYE YENİ JANDARMA KOMUTANLIĞI BİNASI KAZANDIRILIYOR

Vali Ayhan ve beraberindekiler, Divriği İlçe Jandarma Komutanlığı binasının temel atma törenine de katıldı. Yeni hizmet binasının ilçeye hayırlı olmasını temenni eden Vali Ayhan'ın konuşmasının ardından, dualar eşliğinde temel atıldı.

TÜRKİYE'NİN İLK İLÇE HAVAALANI TEKRAR HAYAT BULUYOR

1936 yılında Nuri Demirağ tarafından yapımına başlanan, 1941'de tamamlanarak, kendisi tarafından yapılan ilk yerli ve milli uçağın iniş yaptığı havaalanı, tekrar ilçenin ulaşımına ve turizm potansiyeline kazandırılacak.

Uzun süre atıl bir şekilde kalan havaalanında incelemelerde bulunan Vali Ayhan, "Ocak ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne gerekli başvurular yapılarak, 2021 yazında ilk inişi planlıyoruz inşallah. Bu, Divriği için büyük bir heyecan ve önemli bir imkan." dedi.

Divriği Sivil Havacılık ve Turizm Geliştirme Ltd. Şti. tarafından 200 dönüm arazi üzerindeki çalışmalar, hummalı şekilde devam ediyor. Bölgeye pistler, apron, hangarlar, eğitim okulu, sosyal tesisler inşa edilerek, lavanta bahçeleri ile de güzel bir görünüm sağlanacak.

İlçe programına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan ve ilçe protokolü ile diğer ilgililer de katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!