USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor!--Video

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor!--Video

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor!--Video
10-03-2022 07:00
Google News


BBP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut ve MKYK Üyesi Cafer Çongar; Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’ı ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetindağ; “Şu anda tarımla ilgili en büyük sıkıntı gübre, arkasından da mazotun fiyatının çok yüksek olması. Bundan dolayı çiftçilerimiz kara kara düşünüyor.  Değerli Genel Başkan Yardımcımız ve MKYK üyemizden isteğimiz şu anda gübrenin belli bir fiyata çekilmesi” dedi.

Oğuzhan SARZEP

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Sayın Cafer Çongar; Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’ı ziyaret etti.

Sivas tarım ve hayvancılığının ele alındığı ziyarette çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ “BBP Genel Başkanı Sayın Uğur Bulut Bey ve BBP MKYK Üyesi Sayın Cafer Çongar Bey odamızı ziyaret ettiler. Sivas tarım ve hayvancılığının sıkıntıları hem de çözüm önerileri noktasında bizlerden bilgi almak için ziyaretimize geldiler. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

MAZOT VE GÜBREDE İNDİRİME GİDİLMELİ

Türkiye’de tarımın öneminin pandemi sürecinde daha çok anlaşıldığını kaydeden Çetindağ; “Bahar geldi. Şu anda tarımla ilgili en büyük sıkıntı gübre, arkasından da mazotun fiyatının çok yüksek olması. Bundan dolayı çiftçilerimiz kara kara düşünüyor.  Değerli Genel Başkan Yardımcımız ve MKYK üyemizden isteğimiz şu anda gübrenin belli bir fiyata çekilmesi. Tarım Kredi gübre fiyatlarını indirdi ama özel sektörlerin gübrelerinde bayağı bir fark var. Tarım Kredi de herkese yetiştiremiyor. Aynı zamanda mazotun litre fiyatı çok yüksek. Bunun yüksek olması verimin düşük olması demek. Bu da çiftçimizde büyük sıkıntı oluşturur. Bizim devletimizden 2 ana talebimiz var; mazot ve gübre.  Bunların fiyatının düşürülmesi lazım ki biz ülkemizi dışarıya muhtaç etmeyelim. Tarım arazilerimiz bize yeter. Yeter ki girdilerimiz düşürülsün. Kimyevi gübrenin ve motorinin fiyatının bu kadar artmasından dolayı çiftçilerimiz büyük sıkıntılar yaşayacak, bu da üretimin düşmesine neden olacak. Üretim düştüğü zaman da Türkiye genelinde büyük sıkıntılar olacak” dedi.

KENDİ KENDİMİZE YETECEK KAPASİTEMİZ VAR

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye yeni görevinde başarılar dileyen Çetindağ; “Sayın Bakanımız; tabandan çiftçinin sesini dinleyerek bu girdileri düşürürse bizim çiftçimiz ekmeye hazır. Kendi kendimize yetecek kapasitemiz var, yeter ki girdilerimiz düşük olsun. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza ve MKYK üyemize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BBP ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI RAPORLAŞTIRACAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut ise partilerinin Genel Merkezi tarafından oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun il il gezerek  üreticilerin sorunlarını dinleyeceğini söyledi. Bulut; sorunların tespit edildikten sonra çözüm önerileriyle birlikte raporlaştırılarak Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine iletileceğini dile getirdi.

ÖTV AŞAĞI ÇEKİLMELİ

Komisyon olarak çiftçilerin sorunlarını tespit etmeye yönelik çalışmanın startını Sivas’tan verdiklerini kaydeden Bulut; “Ziraat Odası Başkanımıza, Meclis Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok çok teşekkür ediyoruz. Elbette Sivas Ziraat Odası Sivas çiftçisinin sorunlarını en iyi bilen, bu sorunları en iyi şekilde dile getiren kurumların başında geliyor. BBP Genel Merkezi olarak tarım ve hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımızın sorunlarına dair bir rapor hazırlanması ve rapor hazırlandıktan sonra Tarım  Bakanlığına sunularak bu noktada çözüm önerilerimizle birlikte önerilerin hayata geçirilmesi yönünde çalışmamız var. Türkiye’de gemiler ucuz yakıt alır, uçaklar ucuz yakıt alır, çiftçilik mesleğiyle ilgili işlerde bulunan kişilerin de traktörlerine aldıkları yakıtın ucuz olması lazım. Ben gittim, özel aracımla mazot pompasına yanaştım 21 lira 45 kuruştan aldım. Ancak traktörümle gittiğim zaman üretime dair kullanacağımdan dolayı burada ÖTV’nin aşağı çekilerek çiftçimize düşük para ile mazotun verilmesi en büyük tekliflerimizin başında olacak Allah nasip ederse. Biz çiftçimizin, köylümüzün sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm önerilerimizle birlikte tatbik edilmesi noktasında bir çalışmada bulunacağız. Bununla ilgili bugün Sivas Ziraat Odası Başkanımız Sayın Hacı Çetindağ ve yönetim kurulunu ziyaret ettik, onları dinledik. Yarın bir başka şehirde tütün üreticisinin, bir başka şehirde pancar üreticisinin, Karadeniz’de ise fındık  üreticisinin sorunlarını dinleyeceğiz. Bunları rapor haline getirerek Tarım Bakanlığı nezdinde, hükümetimiz nezdinde sorunlara dair çözüm önerilerimizle birlikte bir beklenti içerisinde olacağız ve bunun hayata tatbik edilmesini temenni ediyoruz” dedi.

ÇİFTÇİYE SÜBVANSE ŞART

Geçmiş yıllarda Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten ülkeler arasında yer aldığını anımsatan Bulut; “Son dönemlerde ülkemizin nüfusu yıllık 800 bin ile 900 bin arasında artmakta. Dolayısıyla burada hububat rekoltesi Türkiye’nin ihtiyacına cevap vermek zorundadır. Türkiye’nin nüfusuna göre 21-22 milyon ton hububat rekoltesi olması gerekiyor. Gerek kuraklık gerekse çiftçimizin girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı bu rekolte 16-17 milyon ton civarında gerçekleşiyor. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, dünyaya hububat pazarlayan ülkelere baktığımız zaman çiftçinin ciddi manada sübvanse gördüğünü gözlemlemekteyiz. Bu neden ülkemizde olmasın?” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİMİZ DEVLETİMİZİ KARA GÜN DOSTU OLARAK GÖRMEKTE

Pandemi sürecinde Türkiye’nin birçok ilinde çiftçi sayısının azaldığını kaydeden Bulut; “Türkiye genelinde ziraat odalarına kayıtlı çiftçilerin dosya sayısının düşmesine rağmen Sivas bu sayıyı korudu. Sivaslı çiftçi bu manada pandemi döneminde hükümetimizin, devletimizin yanında oldu ve tabiri caizse çizilecek bir tarla bırakmadı, hepsini hazırladı. Sivaslı çiftçi bugün yüksek girdi maliyetleriyle karşı karşıya kaldığından dolayı özellikle bahar döneminde yapacağı ekimlerde çok zor bir süreç yaşıyor. Ben bahar dönemindeki ekim ayının sonuna gelmeden hükümetimizin bir an önce ucuz mazot ve ucuz gübre ile ilgili çiftçimizin yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Bu minvalde de bu raporu en kısa sürede hazırlayıp hükümetimize sunmak istiyoruz. Biliyorsunuz 5-10 güne kadar ilimizin bazı yerlerinde arpa, yulaf gibi ürünler ekilecek ancak tarımla iştigal eden pazarları incelediğimizde insanların gübre alma konusunda sıkıntıları var. Bu sıkıntıların bir an evvel tespit edilip vatandaşın lehinde sonuçlanması en büyük beklentimiz. Çiftçimiz devletimizi her gün kara gün dostu olarak görmektedir. Bu kara günde devletimize yakışan da çiftçimizin yanında olması gerektiğidir diye düşünüyorum. Bu manada Sivas Ziraat Odamızın kıymetli başkanı ve yönetimiyle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz,  kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Sivas Ziraat Odası Meclis Başkanı Cemil Gözen ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!