USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eser Siyasetine Devam Edeceğiz--Video

Eser Siyasetine Devam Edeceğiz--Video

Eser Siyasetine Devam Edeceğiz--Video
11-08-2022 07:05
Google News


Belediyenin bugünkü maliyetlerle yaklaşık 70 milyon liraya ilimize kazandırdığı yeni itfaiye hizmet binası dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bundan sonra her hafta bir projeyi hizmete sunacaklarının altını çizerek  “Hizmet odaklı, eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz, davamız kara sevdamız Sivas'a hizmet etmektir” dedi.

Fatih TABUR

Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 görev yapan itfaiye teşkilatının ihtiyacı doğrultusunda Sivas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni itfaiye hizmet binası ve tesisleri dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yenişehir'de bulunan Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında hizmet vermeye başlayan yeni itfaiye binası 15 bin metrekare alana inşa edildi. İçerisinde araç parkı, çocuk parkı, eğitim salonu, simülasyon odası, spor parkları ve yeşil alanların bulunduğu modern proje  uzun yıllar şehrin ihtiyacını karşılayacak.

Saygı  duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan yeni itfaiye hizmet binasının açılış törenine Vali Dr. Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul'un yanı sıra  çok sayıda protokol üyesi ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,  “Sivas Belediyesi olarak göreve başladığımız andan itibaren şehrimizin ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirleyerek öncelikle planlamayı, hangi projeyi, hangi bölgeye, hangi kaynakla yapacağımızı belirleyerek birer birer projelerimizi yapmaya başladık. 2019 yılını genel olarak planlama ile geçirdik. Seçim öncesi şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız ve milletimize ‘Eser siyaseti yapacağız' diyerek açıkladığımız projelerin hem mekânsal olarak yapacağımız yerlerini hem de bütçelerini oluşturduk. 2022 yılı itibariyle de birer birer ihalelerimizi yaparak projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Malumunuz 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle 2020 yılında proje bazında  önceliklerimizi değiştirip bir noktada farklı projelere öncelik verdik. Sonuçta şunu biliyorduk: Pandemi bitecek, dünya normale dönecek ve şehrin ihtiyaçlarının da bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyordu. Bu noktada projelerimizin temellerini birer birer attık. İnşallah bugünden  itibaren de her hafta bir projemizin açılışını yaparak milletimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Başkan Bilgin; konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:  

“Hepimizin ortak bir gayesi, ortak bir amacı var. İçerisinde yaşadığımız ülkemize, şehrimize ve milletimize hizmet etmek. Ortak gayemiz, ortak paydamız Sivas. Biz de hep birlikte bu noktada şehrin kaynaklarını etkin kullanarak, şehrin ihtiyaçlarını öncelik sırasında doğru belirleyerek hızlı bir şekilde hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu noktada bizlere destek olan, bürokrasiyi hızlandıran Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki şehrimizde birlik ve beraberlik olduğu müddetçe, ortak aklı harekete geçirdiğimiz sürece ve iş odaklı, eser odaklı, hizmet odaklı çalıştığımız sürece bu şehri bugünkü noktasından çok daha iyi bir noktaya hep birlikte götüreceğiz.”  

İtfaiye hizmet binasının projelendirilmesi aşamaları hakkında da bilgi veren Bilgin, “Bugün açılışını yaptığımız itfaiye binası göreve geldiğimiz anda itfaiye teşkilatımızla yapmış olduğumuz değerlendirme neticesinde ortaya çıktı. Özellikle kış aylarında itfaiye araçlarına sorun olduğu ortaya konuldu. İtfaiye personelimiz mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre çalışan personellerimizdir. Onların daha rahat ortamda çalışabilmeleri adına yeni bir hizmet binasına ihtiyaç olduğu belirtildi. Proje ekibimiz içerisinde bulunduğumuz projeyi projelendirdi  ve ihalesini yaptık. Belediyemiz şirketi Özbelsan tarafından hayata geçirilen projenin açılışını da bugün yapmış oluyoruz. İtfaiye hizmet binamız teknolojinin tüm yeniliklerini içerisinde barındırıyor. Ülkeye örnek olacak tesislerden birisidir. Bugün sadece bölgede değil İtfaiye Müdürümüzden aldığım bilgi Türkiye'nin en modern ve en yeni itfaiye hizmet binasından birini şehrimize kazandırmış olduk. 5 bin metrekare kapalı alan içerisindeki tesisimizde eğitim ve tatbikat alanı var. Yine tesis simülasyon odası, kondisyon salonu, kütüphanemiz, çocuk eğitim parkı, personel dinlenme alanları, spor alanları, idari kısım, misafirhaneler ve içerisinde bulunduğumuz itfaiye araçlarının son sistem garajından oluşmaktadır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren itfaiye teşkilatımızı güçlendirme kararı aldık. Çünkü can üzerine çalışıyorlar. Yangında, selde, adet durumunda müdahale eden bir birim. Dolayısıyla güçlü olması gerekiyordu. Bu noktada 62 yeni itfaiye memuru aldık ki bunların 32'si itfaiyemizde aktif olarak hizmet ediyor. Bugünkü maliyetiyle birlikte yaklaşık 7 milyon liralık araç alımını gerçekleştirmiş olduk. İller Bankasından almış olduğumuz kaynakla birlikte önümüzdeki günlerde maliyeti yaklaşık 20 milyon lira civarında 42 metrelik tam donanımlı itfaiye merdivenini alıp Sivas'ın hizmetine sunacağız. Biz umut ediyoruz ki itfaiyemize ve yeni alacağımız araç gereçlere çok hizmet düşmez ama bize düşen tedbirli olmaktır. İçerisinde bulunduğumuz itfaiye hizmet binamızın da bugün ki maliyeti yaklaşık 70 milyon lira tutarındadır. Bizler Sivas Belediyesi olarak milletimizden aldığımız yetki ve milletimizden aldığımız hayır dua ile birlikte az konuşup çok eser üreterek bu şehri daha yaşanılabilir kılacak projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bugün şehrin 65 mahallesinin her bölgesinde farklı alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Cadde düzenlemelerimiz, sokak düzenlemelerimiz, altyapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz hizmet odaklı eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz, davamız kara sevdamız Sivas'a hizmet etmektir” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk ise yeni itfaiye hizmet binasının Sivas'a hayırlı olmasını diledi.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek de yaptığı konuşmada “Bugün güzel bir vesile ile sizlerle birlikteyiz. Gerçekten ülkemizde örnek gösterilecek bir itfaiye binasının açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. İlimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile hizmet binası açıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!