USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hizmet Binası Yeri Belirlendi

Hizmet Binası Yeri Belirlendi

Hizmet Binası Yeri Belirlendi
18-07-2022 07:05
Google News


Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in seçim öncesi vaatleri arasında yer alan belediye hizmet binası projesinin vatandaşların rahatlıkla ulaşabilmesi amacıyla ikinci Millet Bahçesi'nin hemen üzerine yapılması kararlaştırıldı. 27 Haziran Öğretmenler Parkı'nın bulunduğu alana inşa edilecek olan Millet Bahçesi ile yan yana olacak belediyenin yeni hizmet binası bölgeye değer katacak.

Fatih TABUR

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci; il ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cazibe merkezi ilan edilen Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyete geçen yatırımlardan Sivas'ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi talebine, ikinci Millet Bahçesi'nden yeni belediye hizmet binası projesine kadar birçok konuda açıklamada bulunan Ekinci; Sivas'ın gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

İlimizin tamamının Cazibe Merkezleri Programı'na alınmasına ilişkin talebe dair konuşan Milletvekili Ekinci, bu konuyu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile konuştuklarını ifade etti. Ekinci; Varank'ın Demirağ OSB'nin  tamamının dolmasının ardından bu konunun gündeme alınabileceğini söylediğini belirtti.

BİRİNCİ OSB'DE TAHSİS EDİLECEK FABRİKA YERİMİZ KALMADI

Milletvekili Ekinci; “Biz iş insanlarımızla devamlı görüşüyoruz. Zaman zaman Grup Başkanımız İsmet Yılmaz, Habib Soluk Bakanımız, İl Başkanımız Hakan Aksu ve bizler Sivas'ta olduğumuz sürece haftada Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren en az 1-2 iş insanımızı ziyaret ediyoruz. Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız devamlı Sivas'ta oldukları için bizden daha fazla ziyaret ediyorlar. 28 Aralık'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Sivas Demirağ OSB'miz cazibe merkezi ilan edilmişti. Ondan sonra tüm sivil toplum kuruluşlarımızla bu konuyu konuştuk. Onların talebi bizim Birinci OSB'mizin de cazibe merkezi ilan edilmesi ama cazibe merkezi ile alakalı şöyle bir durum var: Biliyorsunuz Birinci OSB'de tahsis edilecek fabrika yerimiz kalmadı. Sadece bazı fabrikalarımızın hemen yanı başında kendi arsalarına ek ilave yapma durumları var. Onun haricinde siz bugün ‘Ben Birinci OSB'de yer istiyorum; fabrika kuracağım' deseniz size tahsis edebilecekleri bir yer yok. Sayın Cumhurbaşkanımız da bildiğiniz gibi 8 Şubat tarihinde Sivas'a geldiği zaman Demirağ OSB'nin cazibe merkezi olacağı sözünü vermişti. Demirağ OSB ile alakalı sözümüzü yerine getirdik.  Mustafa Varank Bakanımızla görüştük. Demirağ OSB'deki tüm parseller bittikten sonra yani orası faaliyete geçtikten sonra Sivas'ın ihtiyacı ise Sivas'ın tamamı cazibe merkezi olabilir ama şu anda cazibe merkezi olan bir tane OSB'miz var ki Bakanlığımız alt yapının da tamamını ciddi bir rakama yapıyor” dedi.

DEMİRAĞ'DA  15 BİN KİŞİNİN ÇALIŞABİLECEĞİ FABRİKALARIMIZIN TEMELLERİ ATILDI

Sivas'a yatırım için gelecek müteşebbisleri Demirağ OSB'de ağırlamak istediklerinin altını çizen Milletvekili Ekinci; “Biz şehrimize dışarıdan gelecek iş insanlarını öncelikle orada misafir etmek istiyoruz. Orada bacalar tütsün istiyoruz. Çok ciddi bir yatırım yapıyoruz.  Hemen yanı başına lojistik köy yapıyoruz. Fabrikaların birçoğunun içine ray döşenecek. Burada da hemen hemen her ay 4-5 fabrikamızın temeli atılıyor. Vatandaşlarımızın teveccühü var. Bizler de zaman zaman gidip OSB'de firmalarımızı ziyaret ediyoruz. Marifet iltifata tabidir. Ben buradan özellikle bir iş insanımıza parantez açıyorum. Gökrail firması var; vagon üretiyor. Geçen ay da yeni fabrikasında ürettiği ilk vagonu yurt dışına ihraç etti. Nurettin Bey; Demirağ OSB daha cazibe merkezi ilan edilmeden önce yatırıma başlamıştı. Bin hemşehrimiz orada iş imkanına sahip olacak. Burada konu sadece  cazibe merkezi değil biraz da müteşebbis ruh. Sivas'ta gelecek vadediyor OSB'miz. Ben Nurettin Beyi ve firmayı tebrik ediyorum. Demirağ; cazibe merkezi haline geldikten sonra da hızlı bir şekilde firmalarımız faaliyete başlıyor.  Şu anda arkadaşlarımızdan aldığımız bilgi Demirağ'da  15 bin kişinin çalışabileceği fabrikalarımızın temelleri atıldı. Bir an önce aynen Gökrail gibi tek tek hizmete açılması için bekliyoruz. Dünyaca ünlü firmalarımız da var. Tahsis edilen, işlemleri devam eden firmalarımız var. Yani bizim şu anki önceliğimiz Demirağ OSB'mizin dolması. Üreten, istihdam sağlayan tüm iş insanlarımızın da emrindeyiz” açıklamasında bulundu.

EKİNCİ'DEN BELEDİYE BİNASI MÜJDESİ

Ekinci; 27 Haziran Öğretmenler Parkı'nın bulunduğu alana yapılacak olan Millet Bahçesi projesine ilişkin de konuştu. Projenin bu yıl içinde tamamlanacağını kaydeden Ekinci; Millet Bahçesi'nin hemen üzerine ise belediye hizmet binasının yapılacağını dile getirdi.

MİLLET BAHÇEMİZ BU YIL BİTECEK

Milletvekili Ekinci; “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sivas'a gelmişti. Valilikte görüştük. İkinci Millet Bahçesini biliyorsunuz eski Numune Hastanesi alanına yapacağız. 27 Haziran Parkı ve onun üst kısmının olduğu kesime ikinci Millet Bahçesini yapacağız. Projemiz hazır, kaynağımız hazır. Ama biz ‘Belediye binasını da çok uzaklara götürmeyelim' diye düşündük. ‘Alan çok büyük; bir kısmına Millet Bahçesi yapalım, ciddi bir alan var üst kısma da yeni belediye hizmet binamızı yapalım' dedik.  Hem vatandaşlarımız daha kolay ulaşırlar hem de o bölgenin cazibe merkezi olması açısından. Şu anki proje yeni belediye hizmet binamızın o bölgeye yapılacağı yönünde. Çünkü biliyorsunuz eski Açık Cezaevini Sanayi Mektebi olarak yeniledik. Zanaatkarlar Çarşısı yapıldı. Hemen üstünde Halk Eğitim Merkezi yapıldı. Olgunlaşma Enstitüsü aynı binanın içerisinde. Yani o bölgeyi cazibe merkezi haline getirelim, belediye binasını da Millet Bahçemiz ile birlikte o alana yapalım istiyoruz. Millet Bahçemiz bu yıl bitecek. Bir dönem; yeni öğretmenevi binasının belediye hizmet binası olarak kullanılması yönünde bir düşünce vardı ama daha sonrasında biz Sivas'ımıza güzel bir öğretmenevinin ihtiyaç olduğuna karar verdik. Milli Eğitim Bakanımızla da görüştük. Ödenek noktasını da hallettik. İnşallah hızlı bir şekilde inşaatı bitirilecek ve hizmete sunulacak” açıklamasında bulundu.

BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Ülkede enflasyonist ortamın olduğunu kaydeden Ekinci, vatandaşı enflasyona ezdirmemek için maaşlarda artışa gittiklerini anımsattı.  Ekinci;  “Vatandaşı enflasyona ezdirmeme noktasında, onların alım güçlerini artırma adına maaşlarında düzenleme yapıyor hükümetimiz. Bu noktada dengelemeye çalışıyoruz. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız.  Yakıt fiyatları yüksek. Petrol bizim sınırlarımızda çıkmıyor. Keşke bizim sınırlarımızda çıksa. Amerika, İngiltere kaç dolardan alıyorsa biz de o dolarda alıyoruz. Tüm dünyada petrol fiyatlarında artış var” şeklinde konuştu.

Ekinci; konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM); çalışmalarına 1 Ekim'e kadar ara verdi. Biz de 1 Ekim'e kadar Genel Merkezimiz bir görevlendirme yapmazsa kalan tüm zamanımızda Sivas'ımızdayız. İlçelerimizde, köylerimizde olacağız. Bizimle irtibata geçmek isteyen arkadaşlarımızla birlikte olacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!