USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konaklarımızı İhya Ediyoruz

Konaklarımızı İhya Ediyoruz

Konaklarımızı İhya Ediyoruz
14-03-2022 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında; ORAN ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen ‘Üreten Kadınlar Akademisi Projesi’nin açılışı Vali Salih Ayhan, Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül ve il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Tanıtım filminin izlenmesi ve Üreten Kadınlar Akademisi yöneticisi Dilara Yaraş’ın sunumu ile başlayan programda, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın birer konuşma yaptı.

Belediye Başkan Vekili Turan Topgül ile Milletvekilleri Semiha Ekinci, Habib Soluk, İsmet Yılmaz da birer konuşma yaparak Gani Özdoğan Konağı'nın restorasyonu ile kadınlara yönelik hayata geçirilen Üreten Kadınlar Akademisi'nin hayırlı olmasını dilediler.

KÜLTÜREL MİRASLARIMIZI MUHAFAZA EDİYORUZ

Özellikle kültürel mirasın muhafaza edilmesi, gelecek nesillere aktarılması konusunda ilimizde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, “Kültür hayatına kazandırılması gereken metruk binalar zamanla güvenlik problemi oluşturmakta. Biz bu binaları kamulaştırıyoruz,  aslına uygun şekilde restore ederek, kentin sivil mimari dokusunu yaşatıyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz Gani Özdoğan Konağı da yıkılmak üzereydi. Biz bu binamızı kamulaştırdık, aslına uygun şeklinde restorasyonunu yaptık,  konağımıza da yeni bir fonksiyon vererek geçmişin izlerini geleceğe taşıyacak bir mekân haline getirdik. Sadece bu konağımız değil il ve ilçelerimizdeki diğer konaklarımızı da ihya ve inşa ediyoruz.  Yine il merkezimizde Döndü Demir Konağımızı, Koyulhisar’da Şükrü Demircan Konağımızı da aynı şekilde restore ederek, hem güvenlik problemlerini ortadan kaldırmış olduk hem de mahallelerde ecdadımızın emanetlerini yaşatmış olduk” ifadelerini kullandı.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Konağa yeni bir fonksiyon verdiklerini belirten Vali Ayhan, “Binamızın restorasyon hikayesini kısaca ifade ettim. Konağımızı restore ettikten sonra yeni bir hikâye yazmamız gerekiyordu. Bu konağa yeni bir fonksiyon vererek ‘Sivas Üreten Kadınlar Akademisi’ olarak şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanına yeni bir kapı açmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir ifadesi var: Kadın elinin değdiği, kadın kararlılığının yöneldiği hiçbir işin başarısız olma şansı yoktur. Bizler bu inanç ve bu bakış açısı ile Üreten Kadınlar Akademisi Projemize başladık. Adını analarımızdan alan bu coğrafyanın geleceğini de kadınlarımızın yazacağının bilinci ile her alanda olduğu gibi iş dünyasında da kadınlarımızın hak ettiği yerde olabilmesi var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Üreten Kadınlar Akademisinin, proje geliştirme ve sonuçlandırma mantığımızın görülmesi ve anlaşılması açısından önemli bir çalışma olduğu düşünüyorum.” dedi.

SİVAS’A, KADINA GÜÇ VERECEK

Konağın restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ayhan şöyle konuştu:

“2022 yılını bildiğiniz gibi Sivas’ımız için üretim ve istihdam yılı olarak ilan ettik. Kadını ile erkeği ile bu hedefe yönelik tüm Sivaslıların güç vereceğine şüphemiz yok. Bizler Sivas’ımızın kadınlarına güveniyoruz. Her konuda olduğu gibi kadınlarımızın elinin bu alana da çok yakışacağına inanıyorum. Tüm projelerimizde desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, İl Özel İdaremize, ORAN Kalkınma Ajansımıza, Avrupa Birliği Bürosuna ve tüm emeği geçen arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından kadın kooperatifçiliğini destekleyerek sistematik bir yapı kurmayı hedefleyen ‘Üreten Kadınlar Akademisi’ / Gani Özdoğan Konağı'nın açılışı yapıldı. Daha sonra eğitim, danışmanlık, online akademi, pazarlama konularında hizmet verecek olan konak gezildi.

DÖNDÜ DEMİR KONAĞI AÇILIŞI YAPILDI

Vali Ayhan ve beraberindekiler daha sonra, Özel Eğitim Erken Yaş Çocuk ve Aile Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek olan Döndü Demir Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Sivas İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan konakta 0-36 ay arası 121 özel gereksinimli çocuk eğitim görecek.

SİVAS, EĞİTİMDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Sivas’ın eğitimde hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de örnek şehirlerden biri olduğunu ifade eden Vali Ayhan “Fiziki altyapısını güçlü marka projeleri ile birleştirerek akademik ve sosyal açıdan öğrencilere sunduğu olanaklarla eğitim konusundaki iddiasını her zaman sürdürmektedir. Çocuklarımızın akademik gelişimlerini desteklediğimiz KÖPRÜ projemiz, ilgi alanlarına göre yetişmelerine olanak sağladığımız Sanat Sivas, Spor Sivas ve Tekno Sivas gibi projelerimizin yanında özel eğitim gereksinimi duyan çocuklarımız için hayata geçireceğimiz bu önemli proje ile eğitimde feda edilecek hiçbir çocuğumuzun olmadığını bir kez daha göstermiş oluyoruz. İl Özel İdaremiz tarafından restorasyonu tamamlanan bu kıymetli konağa böylesine özel bir fonksiyon vererek Sivas’ımızın eğitim hayatına kazandırmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Projeye emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ayhan “Valilik olarak bugün hayata geçirdiğimiz bu eğitim merkeziyle; toplumun tüm kesimlerini içine alan ve riskleri de minimize eden sosyal koruma programlarımızda aileyi de referans alarak uygulamayı önemsiyoruz. Özellikle erken çocukluk eğitim hizmetlerini sosyal adaletin tesisinde, toplumsal refahın, insani kalkınmanın artırılmasında, sosyal politikalarda atılması gereken ilk adım olarak görüyoruz. Eğitim açısından atılan bu kıymetli adım başta olmak üzere Sivas’ın tüm eğitim yatırımlarında imzası olan Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Döndü Demir Konağının Restorasyonunu gerçekleştirerek önemli bir kültürel hizmette bulunan İl Özel İdaremizi, Özel Eğitim Erken Yaş Çocuk ve Aile Eğitim Merkezi Projesinde Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Merkezimiz ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Vali Ayhan ve beraberindekiler daha sonra açılış kurdelesini keserek konağı gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!