USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

BAŞKAN KOÇU KARARLI!

Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş kulüp başkanı Mustafa Koçu, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında kararlı ve iddialı açıklamalarda bulundu. Başkan Koçu, “Takımımızın ligde kalması için bütün özveriyi göstereceğiz. Ben şahsım olarak maddi-manevi elimden ne gelirse yapacağım. Bu takımı inşallah bu sene ligde tutacağız. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

17-11-2023 13:35
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş’de kulüp başkanı Mustafa Koçu aylar sonra, kulüp tesislerinde spor medyasıyla bir araya geldi.

Koçu, yaptığı açıklamasında Sivas’ı 3. Lig’de en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını söyleyerek takımın daha iyi bir konuma geleceğini belirtti.

Koçu, “Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş’nin kapanmasına gönül vermeyerek bu işe girdik. Bu işe girerken hazırlık bir biçimde girmedik. Transferin kapanmasına saatler kala biz bu işe giriştik. 33 tane futbolcu getirdik protokolleri tamamladık. Daha sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladık ve kulübümüzün tesisini yapmaya başladık. Konuşmadan daha çok çalışma zamanıydı. Çok şükür tesisimizi kullanılabilir hale getirdik. Otobüs ihtiyacımız vardı onu da tamamladık. Malzeme eksiğimiz vardı onu da hallettik. Kulüp müdürümüzü şehir dışından getirdik.  Yüzümüzün akıyla devam edebilecek bir hale geldik. Takımımız çok şükür ligde maçlara çıkıp oynuyor. Eksiklerimiz var, onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan takımın maçlara çıkmasıydı. Takımın ilk hafta maça çıkamamanın üzüntüsü bizim derinden yaraladı. Bu işe giriş sebebimizdeki en büyük etken de buydu” dedi.

“KULÜBÜN SATILMASINI TASVİP ETMİYORUM”

Başkan Koçu, kulübü şehir dışından başka birilerinin almasına gönlünün razı olmadığını vurgulayarak, “Kulübü almamdaki etkileyen tarafı yabancı kişilere satılmış olmasıydı. Bu kulübün Sivaslı birinde olması benim için çok kıymetli. Bundan sonraki süreçte elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Takımımızın ligde kalması için bütün özveriyi göstereceğiz. Ben şahsım olarak maddi-manevi elimden ne gelirse yapacağım. Bu takımı inşallah bu sene ligde tutacağız. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Olumlu tepkiler aldık. Deplasmana gidince çok iyi şekilde karşılandık. Sorumluluk dahilinde elimizden geleni yapacağız ve çalışmalara devam edeceğiz. Bizim için en önemli şey Sivaslı olmak. Sivas kazanıyorsa biz kazanıyoruz demektir. Sivaslılara da çok teşekkür ediyorum. Doğru olan şeyi yapmaya devam edeceğiz. Kulübün satılması yada başka bir yerlere gitmesini ben tasvip etmiyorum. Bunlar başkalarının doğruları. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Sivas’ın her bir değeri için mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah daha iyi şeyler olur ve daha iyi şeyler yaşanır” ifadelerini kullandı.

“BİZİM KİMSEYLE BİR DERDİMİZ YOK”

Bir gazetecinin, “Sivas’ın önde gelenleri ile bir görüşme yaptınız mı kulüp olarak?” sorusuna Koçu, “Biz daha doğrusu daha destek istemeye gidemedik. Gittiğimiz zaman inanıyorum ki birçok kişinin bize yardımı olacak. Gitmeye zaman da bulamadık. Bu kulübü alırken tesisin olduğunu, otobüsün biliyorum. Köklü bir kulüp aldığımı biliyorum. Bizim amacımız Sivas’ın değeri olan 4 Eylül’ün ayakta kalmasıydı. Daha önceki alanlarda problem vardı ve devreye girip ben aldım. Antalyalılar aldı bir zaman ama ne oldu onu da bilmiyorum. Şunu biliyorum ama tesisimiz, otobüsümüz, gerekli araç ve gerecimiz var. Bunun üzerine bir miktar katkı sağlayıp devam edeceğimizi biliyordum. Yetkili kişiler tesisi kullanamazsın dediler. Görüşmelerimizde tesisi kullanamayacağımızı ve bir yardım yapılmayacağını öğrendim. Otobüsü kullanalım dedik, onu da kullanamıyoruz. Bunları kendi imkanlarımızla yeniden sağladık. Ben Sivas Dört Eylülspor’u beğeniyorum ve şehre katkı sağladığına inanıyorum. Görüştüğümüz yetkili arkadaşlar şunu söyledi kulüple ilgili bizden hiçbir şey alamazsınız dediler. Ben bu kulübü alırken bir amaç doğrultusunda almadım, ligde kalsın ayakta kalsın diye aldım. Gideceğiz ziyaretlere, kendimizi iyi anlatabilirsek Sivaslı olan herkesin bize destek vereceğine inanıyorum. Bizim kimseyle bir derdimiz yok” yanıtını verdi.

“HİÇBİR ORTAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bir basın mensubunun, “Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş’de ortağınız var mı?” sorusuna ise Koçu, “Kulübü alırken hiçbir ortaklık söz konusu değildi. Maddi açıdan olan rakamları daha sonra duyuracağız. Ben bu kulübü alırken ortaklı yapı ile almadım. Daha önce öğretmenlere satılmış ama bunun satış geçmişini bilmiyorum. Öğretmenlerden sonra Antalyalılar almış. Daha sonra bildiğim kadarıyla birileri daha almış. Sivaslı biri alsaydı bizde destek olurduk. İçimizde bazı arkadaşlarımız vardı ilk başladığımız zaman bazıları ile ayrıldık. Bu kulübün sahibi de benim, yetkilisi de benim. Eksiklerimiz var, ben bir futbol adamı değilim ama o eksikleri öğrenerek gidereceğiz. Şehirden de destek alacağımıza inanıyorum. Şeffaf bir yönetim anlayışı oluşturacağım” cevabını verdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!