USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Saadet'in Sivas Adayı: Mil­le­te Te­pe­den Bak­ma­ya­ca­ğız

Basın men­sup­la­rıy­la bir araya gelen Sa­adet Par­ti­si (SP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç, “Li­ya­kat, eh­li­yet, ada­let, kul hak­kı­na ri­ayet ede­ce­ğiz, adil ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye, da­nış­ma­ya önem ve­re­ce­ğiz. Her türlü is­raf­tan, lüks­ten kaç­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız" dedi.

08-02-2024 12:04
SİVAS
Google News

Sevda ÇİFTÇİ 
Sa­adet Par­ti­si (SP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç, kent­te fa­ali­yet gös­te­ren basın ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­riy­le bir araya geldi.
İli­miz­de fa­ali­yet gös­te­ren bir res­to­ran­da dü­zen­le­nen prog­ra­ma SP İl Baş­ka­nı Meh­met Zahit Tok­göz, Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Rafet Özı­şık, Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Mih­ri­ban Geldi’nin yanı sıra teş­ki­lat men­sup­la­rı da ka­tıl­dı.
Prog­ra­mın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren SP İl Baş­ka­nı Meh­met Zahit Tok­göz, Sivas’ta se­çim­ler­den za­fer­le çı­ka­cak­la­rı­na inanç­la­rı­nın tam ol­du­ğu­nu söy­le­di. Sivas’ın tüm il­çe­le­rin­de aday çı­ka­ra­rak seç­me­ne ter­cih su­na­cak­la­rı­nı be­lir­ten Tok­göz, “İnşal­lah var gü­cü­müz­le ça­lı­şa­ca­ğız. Bu sü­reç­te en önem­li gö­rev­ler­den bi­ri­si­ni üst­le­nen Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı ada­yı­mız Sivas'ımı­zın kıy­met­li, de­ğer­li bir si­ya­set­çi­si olan Zeki Kılıç Baş­ka­nı­mı­za da tek­rar te­şek­kür edi­yo­rum. Gö­re­vi­ni en ba­şa­rı­lı şe­kil­de ta­mam­la­ya­ca­ğı­na ve be­le­di­ye­mi­zi ken­di­si­nin de ifade ede­ce­ği bir zih­ni­yet de­ği­şi­miy­le yö­ne­te­ce­ği­mi­ze ina­nı­yo­rum. Siz­ler va­sı­ta­sıy­la biz­le­ri des­tek­le­yen, des­tek­le­yecek olan bütün hem­şeh­ri­le­ri­mi­ze de te­şek­kür edi­yor, say­gı­la­rı­mı su­nu­yo­rum” dedi.


Tok­göz’ün ar­dın­dan ko­nu­şan SP Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç ise gö­re­ve se­çil­me­si ha­lin­de ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği pro­je­ler hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Şef­faf bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­rek Sivas’ın kal­kın­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak pro­je­le­ri birer birer ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri­ni dile ge­ti­ren Kılıç, de­ği­şi­min şart ol­du­ğu­nu ifade etti.
Yeni bir an­la­yış­la işe baş­la­ya­cak­la­rı­nı be­lir­ten Kılıç, “Yeni bir an­la­yış dev­ri­mi ya­pa­ca­ğız. Be­le­di­ye­ci­lik­te da­ya­na­ca­ğı­mız ana fel­se­fe bu ola­cak. Bu fel­se­fe­mi­zi kı­sa­ca özet­le­me­ye ça­lı­şa­ca­ğım. Bi­rin­ci­si halka hiz­met, Hakk'a hiz­met pren­si­biy­le ha­re­ket ede­ce­ğiz. Li­ya­kat, eh­li­yet, ada­let, kul hak­kı­na ri­ayet ede­ce­ğiz, adil ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye, da­nış­ma­ya önem ve­re­ce­ğiz. Her türlü is­raf­tan, lüks­ten eli­miz­den gel­di­ği kadar kaç­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Hiz­me­te alt ka­de­me­ler­den baş­la­ya­ca­ğız. Viz­yon sa­hi­bi ola­ca­ğız. Ay­rım­cı­lık yap­ma­ya­ca­ğız. Kibir, gurur ve mil­le­te te­pe­den bak­ma­ya­ca­ğız. Mü­te­va­zı ola­ca­ğız ar­ka­daş­lar. Te­va­zu bizim şi­arı­mız. İnsaf­lı ve mer­ha­met­li ola­ca­ğız. Her­ke­se eşit dav­ra­na­ca­ğız. Hiç­bir va­tan­da­şı­mı­zı ayır­ma­ya­ca­ğız. Sivas'ın ta­ma­mı­nı ku­cak­la­ya­ca­ğız. Hiç­bir ke­si­me ay­rı­ca­lık ta­nı­ma­ya­ca­ğız. Şeh­ri­mi­zi tem­sil nok­ta­sın­da çok güçlü ola­ca­ğız” dedi.


Sivas’ın tem­sil nok­ta­sın­da çok zayıf ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kılıç, “Sivas’ımız si­ya­se­ten zayıf. Sivil top­lum ör­güt­le­ri ola­rak zayıf. An­ka­ra'da adeta esa­me­le­ri yok. Beni çok üzü­yor bu. Ger­çek­ten si­ya­set­te bir dev­rim yap­ma­mız lazım. Bu tem­sil nok­ta­sın­da ger­çek­ten dev­rim yap­ma­mız lazım. Ben ta­bir­le­ri­mi bi­linç­li kul­la­nı­yo­rum. Pi­yon­la­şan, boyun eğen değil, Cum­hur­baş­ka­nı'nın kar­şı­sın­da da ma­kam­la­rın kar­şı­sın­da da mil­le­tin kar­şı­sın­da da dik duran, hiç kim­se­den çe­kin­me­yen bir duruş ol­ma­lı. Ma­ale­sef Sivas'ımız bu nok­ta­da çok dip­ler­de. Si­ya­set ta­ma­men ayağa düş­müş. Önüne gelen mil­let­ve­ki­li olu­yor, be­le­di­ye baş­ka­nı olu­yor. Ar­ka­daş­lar her şeyin se­vi­ye­si var. Hay­ret edi­yo­rum. 50 se­ne­lik tec­rü­be­miz var, bi­ri­ki­mi­miz var, ti­ca­ri ha­ya­tı­mız var, sos­yal ha­ya­tı­mız var, va­kıf­çı­lık ha­ya­tı­mız var. Bu görev ateş­ten göm­lek. Bu yükü kal­dır­mak benim gücüm değil. En başta Allah'a sonra ku­ra­ca­ğı­mız ekibe, teş­ki­la­tı­ma gü­ve­ni­yo­rum ve siz­le­re gü­ve­ni­yo­rum. İnşal­lah on­la­rı ve siz­le­ri mah­cup et­me­ye­ce­ğiz” dedi.
Sivas aşığı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Kılıç, “Sivas'tan ko­pa­ma­dım. Aile­nin hemen hemen hepsi Sivas'tan göçtü fakat benim iş yer­le­rim bu­ra­da. Sivas'ı Batı'yı gör­dük­ten sonra daha çok sev­dim. Sivas aşı­ğı­yım. Sivas'ın bütün dert­le­riy­le dert­li­yim. Çok fark­lı an­la­yı­şı­mız, kav­ra­yı­şı­mız var. İnşal­lah ba­şa­rı­lı ol­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Şehri iyi ta­nı­yo­rum. 68 ya­şın­da­yım. Hemen hemen 63 se­ne­si­nin ta­ma­mı ha­fı­zam­da. Her şe­yiy­le bi­li­yo­ruz. Tabii bizim en büyük prob­le­mi­miz sa­na­yi­leş­me­me ve is­tih­dam. Sa­na­yi nok­ta­sın­da eli­miz­de altın de­ğe­rin­de şir­ket­ler var. Bizim de şir­ke­ti­miz var. Şir­ket­çi­li­ğin ne ol­du­ğu­nu iyi bi­li­yo­ruz. Be­le­di­ye­miz­de altın de­ğe­rin­de­ki şir­ket­ler var. Be­le­di­ye­nin büt­çe­si belli. Orada bir kere ke­sin­lik­le is­ra­fı, yol­suz­lu­ğu ön­le­ye­ce­ğiz; ta­sar­ru­fa gi­de­ce­ğiz. Ta­sar­ru­fa da baş­tan baş­la­ya­ca­ğız. Ken­di­miz­den baş­la­ya­ca­ğız. Fe­da­kar­lı­ğı biz ya­pa­ca­ğız. Sa­ray­lar­da otur­ma­ya­ca­ğız biz. Saray yok bizde. Ka­pı­mız her­ke­se açık ola­cak ve şef­faf ola­ca­ğız. Hangi va­tan­daş ge­lir­se gel­sin, ‘Baş­ka­nım şu­ra­da ben sana hesap sor­mak is­ti­yo­rum’ derse ‘Buyur kar­de­şim’ di­ye­ce­ğiz. Bi­rim­le­re emir ve­re­ce­ğiz, git­sin araş­tır­sın. Bizim pa­ray­la işi­miz yok ar­ka­daş­lar. Biz bu­ra­ya ka­zan­mak için gel­dik. Biz de de­ğer­ler hi­ye­rar­şi­si var” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Fikret Tümen
Fikret Tümen 3 ay önce
Ak parti il başkanı ikenbmevcut aday varken kendi aday olmak için maden aramış ti demekki madeni orada buldu
Il başkanı iken tepeden bakmayı bırak hep tepedeydi il başkanı olduğunu kimse bilmiyordu kapalı kapılar ardinda gizli hesap
Listeleri yolda değiştir me
Ve sonuç hüsran seçim kaybetme
Yinede yolu açık olsun
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!