USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Bizim Kalemizdir 

Sivas Bizim Kalemizdir 

Sivas Bizim Kalemizdir 
22-08-2022 07:05
Google News


AK Parti  Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılanlara telefonla hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekerek “Sivas bizim her zaman olduğu gibi kalemizdir, bizi hiçbir zaman mahcup etmedi, inanıyorum ki Haziran 2023'te de bizi yine mahcup etmeyecektir” dedi.

Fatih TABUR

Birtakım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen  AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile toplantıya Kurtulmuş'un yanı sıra Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk ve Semiha Ekinci,  Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Aksu ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Kurtulmuş; AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdığı en önemli kazanımın özgüven inşası olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin küresel rekabette her geçen ivme yakaladığına vurgu yapan Genel Başkan Vekili Kurtulmuş; 'Türkiye'nin küresel rekabette hiçbir zaman geride kalmayacağını, uzay çalışmalarından arabalarına kadar, fabrikalarından eğitimine, üniversitelerine, araştırma merkezlerine kadar her yerde Türkiye'nin üzerine düşeni yapabilecek olduğuna bu milletin çocukları inanıyor. Bir zamanlar, 'Elin oğlu aya, biz yaya' denirdi. Şimdi elin oğlu ne yapıyorsa Türk oğlu ondan daha iyisini yapıyor, bu milletin evladı daha güzelini yapıyor. Bu büyük bir öz güven inşasıdır' dedi.

BU MİLLETİN İSTİKAMETİ BÜYÜK TÜRKİYE İSTİKAMETİDİR

Ülkemizde artık 'Yapmayız, yapamayız, yaptırmazlar' devrinin geride kaldığını söyleyen Genel Başkan Vekili Kurtulmuş; 'Muhalefetin ufku o kadar, 'S-400'lere niye ihtiyaç var?' diyor. Esas mesele şu, elin oğlu S-400 üzerinden Türkiye'yi baskı altına almak isterken şunu biliyor. Eğer böyle giderse bu aziz millet yakın zamanda ne S-400'e ihtiyaç duyacak ne de F35'e. Kendi hava savunma sistemini kuracak, kendi uçak sanayisini kuracak. Bu milletin istikameti yeniden güçlü, büyük Türkiye istikametidir. Böyle olmalıdır ve Allah'ın izniyle böyle olmaya da devam edecektir. Yeniden güçlü Türkiye bu ülkenin ortak hedefidir ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de iyi  bir noktaya geldiğinin altını çizen Kurtulmuş; terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela edenlerin Türkiye'nin ayaklarına prangalar vurarak 40 seneyi aşkın bir süredir bu memleketin insanlarının hem terör karşısında şehit olarak toprağa düşmesine hem de Türkiye'nin trilyonlarca dolar kaynağının heba olmasına neden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terörün üstüne kararlılıkla gittiğinin altını çizen Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, “Türkiye; arkasında kim olursa olsun, silahı, siyasi desteği nereden alırsa alsın terör örgütlerinin hepsine diz çöktürüyor, diz çöktürmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

SİVAS'IN MAYASI OYUNLARI BOZACAK

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör devleti kurulmasına asla  müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, “Burada terör örgütlerini niye ortaya çıkarmak istiyorlar, bu bölgenin halkları birbirine düşman olsun, vakitlerini bunla kaybetsinler. Bu oyunu bozacak olan Selçuklu'nun, Osmanlı'nın torunu olan bu aziz millettir, Sivas'ın mayasıdır' dedi.

DOĞU AKDENİZ'DE ÖNEMLİ EŞİĞİ DAHA AŞMIŞ OLACAĞIZ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarından asla vazgeçmeyeceğinin altını çizen Kurtulmuş, 'Doğu Akdeniz'deki Abdülhamid Han gemisinde yüzlerce bilim adamımız, mühendisimiz harıl harıl çalışıyor. Niçin? Doğal gazı çıkartalım da bu millet dışarıya bağımlı olmasın diye. İsmi de güzel, Abdülhamid Han hazretlerinin ismini de yad ederek Doğu Akdeniz'de Türkiye olarak bağımsızlık yolunda bir önemli eşiği daha aşmış olacağız. Türkiye bu anlamda Akdeniz'deki bütün haklarına sahip çıkacak, Allah'ın izniyle Mavi Vatan'daki egemenlik haklarını kullanarak doğal gaz ve petrol kaynaklarını sonuna kadar bulacak. Bu ülke zenginleşerek dışa bağımlı olmaktan kurtulacak.'

ERDOĞAN'IN KAÇ KERE BU LİDERLERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİZ UNUTTUK

Ukrayna-Rusya Savaşı'nda bir tek Türkiye'nin barışın sağlanması için harekete geçtiğine vurgu yapan Genel Başkan Vekili Albayrak; “Kim ortaya çıktı da hem Batı hem Ukrayna hem de Rusya ile görüşerek bu krizin ortadan kalkması için mücadele etti. Recep Tayyip Erdoğan'ın kaç kere bu liderlerle görüştüğünü biz unuttuk. Daha 2 gün evvel biliyorsunuz Ukrayna Devlet Başkanı ile sorunun nasıl çözülebileceğine ilişkin müzakerelerde bulundu. BM Genel Sekreteri Guterres de oradaydı. Savaş ortaya çıktıktan sonra gıda krizi de ortaya çıktı. Aman dünya gıda krizine girmesin diye kim yine ortaya çıktı, kim yine barışı sağlamak için yollara düştü? Türkiye düştü, Recep Tayyip Erdoğan düştü, Rusya ve Ukrayna'dan tahılın dünya piyasalarına çıkarılması için adımlar atıldı.'

EN ÜCRA KÖŞEYE KADAR ULAŞACAĞIZ

2023 seçimlerini “Türkiye'nin kader seçimi” olarak  değerlendiren Kurtulmuş,  '2023 hem yakın dönem hedeflerimizin gerçekleştiği hem 2053'e doğru bir sıçrama yapacağımız bir seçim olacaktır. Milletimiz 2023'te hem 20 yılda yapılanları ibra edecek hem de Allah'ın izniyle bundan sonraki istikamet tayininde, yeniden büyük Türkiye istikametinde Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü açacak, onu destekleyecek. Ama Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi dere tepe demeden gece gündüz çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Canla başla, gayretle çalışacağız. Hiçbir ayırım yapmadan hep beraber en ücra köşeye kadar ulaşacağız' dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti Sivas İl Başkanlığı Danışma Meclisi'ne telefonla hitap etti.

Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un konuşma yaptığı sırada partililer 'Reisi ara' şeklinde slogan attı. Salonda bulunanların isteği üzerine AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak telefonu Kurtulmuş'a verdi.

Erdoğan, salonda bulunanlara hitap ederek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. 9 aylık seçim sürecinin başlatıldığını ifade eden Erdoğan, bu sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya katılan teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Durmak yok, yola devam diyerek bu süreç içerisinde gerçekten ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları olarak kapı kapı dolaşmak suretiyle çalışmalarımızı devam ettirmemiz lazım' uyarısında bulundu.

AK Parti'de rehavete yer olmadığına vurgu yapan Erdoğan; “Cumhur İttifakı'mızda en önemli şey bir olacağız, beraber olacağız ve inşallah Haziran 2023'te bazılarının beklentilerini ters düz etmek suretiyle yeni bir zaferi beraberce kucaklayacağız. Tabii burada bir şey çok önemli; sefer bizden, zafer Allah'tan. Tüm teşkilatımıza en kalbi duygularla selam gönderirken Sivas bizim her zaman olduğu gibi kalemizdir, bizi hiçbir zaman mahcup etmedi, inanıyorum ki Haziran 2023'te de bizi yine mahcup etmeyecektir” dedi.

Programın sonunda AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu; AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'a Sivas el sanatları seti hediye etti.

Toplantı; toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!