USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sosyal Konuta Büyük Rağbet

Sosyal Konuta Büyük Rağbet

Sosyal Konuta Büyük Rağbet
08-10-2022 07:05
Google News


Oğuzhan SARZEP

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çeşitli programlara katılmak üzere dün ilimize geldi.

Bakan Kurum'u; havalimanında, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci ve il protokolü karşıladı.

Kurum; AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından bir lokantada düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Sivas' programına katıldı.

Burada konuşan Kurum; “Bugün tarihe Sultan Şehir olarak adını yazdıran, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdu Sivas'ımızdayız. Sivas geçmişten günümüze öncü bir şehir, önemli bir yönetim merkezi olmuştur. Osmanlı Devleti'nin eyalet merkezi, Cumhuriyetimizin kurucu şehirlerindendir.  Sivas'ımızı tarihi birikimiyle, eşsiz güzellikleriyle daha ileriye taşımak için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu anlamda şehrimizin alt yapısından çevre yatırımlarına, sanayi alanlarından sosyal konutlara kadar pek çok alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ben hemen en başta Sivas'a yaptığımız ilk ziyaretimizden söz etmek isterim. 2019 yılında soğuk bir kış gününde buraya gelmiştik.  O gün Valimizle, Belediye Başkanımızla Sivas'ı, Sivas'ın geleceğini istişare etmiştik.  Sivas'a kurulacak ikinci üniversitemiz olan Bilim ve Teknoloji Üniversitemize 400 dönümlük yer tahsisimizi ve imar plan çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Bugün hamdolsun üniversitemiz eğitim-öğretim hayatına başladı. Yüzlerce gencimizin bu müstesna eğitim yuvamızda geleceğe hazırlanmaları, hasbelkader buranın kurulmasında emeği olan bizlere büyük mutluluk veriyor, gurur veriyor” dedi.

Sivas'a bugüne kadar çevre ve şehircilik alanında toplam 13 milyar 233 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını ifade eden Bakan Kurum; “TOKİ Başkanlığımızca Zara İlçesi Kızılırmak Mahallesinde millet bahçemizin ve Merkez'de Yenimahalle'de 427 konutumuzun;  İller Bankamız eliyle Merkez'de Haralar Bölgesi Geleneksel Sporlar ve Eko Turizm Vadisinin, güneş enerjisi santralinin ve Hamidiye Kültür Parkında 11 tescilli yapının restorasyon çalışmasının, Güneykaya'da Kargın Mahallesinde 300 m³ içme ve kullanma suyu deposunun ve Şarkışla'da yol düzenlemelerini tamamladık, açılışa hazır hale getirdik. Yine TOKİ'mizle Akıncılar'da 276 konut, 3 dükkânlı ticaret merkezi ve camimizin de yapımına başladık.   Sivas'a toplam yatırım değeri 3.3 milyar lira yaklaşık 9200 konut, 17 ticaret merkezi ile beraber; okullar, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum olmak üzere onlarca sosyal ve kültürel tesis kazandırdık. Şu anda da sahada toplam yatırım değeri 1.1 milyar lira olan 2.725 konut, 6 ticaret merkezi, 5 cami, hükümet konağı ve sosyal tesisin de yapımına tüm hızımızla devam ediyoruz.  Koyulhisar'da 370 konutumuzun yapımında sona geldik. Yıldızeli'nde 154 konutumuzun yapımına devam ediyoruz. Yıl bitmeden teslim edeceğiz. Merkez Yenimahalle'de 2. etapta 427 konutumuzda son aşamaya geldik, hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmeye hazırlanıyoruz. Merkez Yenimahalle'de 3. etapta 746 konutumuzun yapımında da son aşamadayız. İnşallah burayı da Aralık ayında teslim edeceğiz. Ayrıca Zara'da 642 konutun yapımında da sona geldik. Önümüzdeki aylarda teslimlere başlıyoruz” dedi.

“250 bin konutluk Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Sivas'a toplam 2 bin 506 yeni yuva kazandıracağız” diyen Bakan Kurum; “Gürün'de 203, Divriği'de 170, Doğanşar'da 67, Gemerek 2. Etap'ta 197, Gemerek Sızır'da 111, Hafik'te 110, İmranlı'da 157, Kangal'da 175, Merkez'de 400, Yıldızeli'nde 206, Şarkışla'da 200, Şarkışla Gürçayır'da 100, Altınyayla 150 ve Zara'da 260 konut inşa edeceğiz.  Bu kapsamda kardeşlerimiz her zaman davamızın arkasında durdular, dimdik durdular. Bu projemize de büyük bir teveccüh gösterdiler. Sivas'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında başvuru sayısı bugün itibariyle 28 bin 750'ye ulaşmıştır. İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimize verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. 3 bin 700 adet konutluk arsamız hazır. İnşallah bu sayıyı artıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Yine Merkez'de Kadıburhanettin Mahallesi sınırları içinde yer alan 68 bin m² büyüklüğündeki alanda İlk İşyerim Projemiz kapsamında 200 dükkândan oluşan küçük sanayi sitesinin yapımı için projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

Sivas'ta sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Kurum, “Sivas'ta toplam 1 milyon m² büyüklüğündeki 4 farklı alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz.  Sivas'ta Taşhan Çarşısının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.   Esentepe Riskli alanının dönüşümünde kullanılmak üzere bu alana bitişik Esentepe Rezerv alanda TOKİ Başkanlığımızca inşa ettiğimiz 475 konutun yapımında sona geldik. Önümüzdeki ay teslim etmeye başlayacağız. Şarkışla'da Kandemir Yeni ve Yukarı Mahallelerde 170 bin m² alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Toplamda yaklaşık 400 konutun ve 65 dükkânın yer alacağı projemizin yapımına da TOKİ eliyle kısa sürede başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sivas'ta toplam büyüklüğü 2.2 milyon m² büyüklüğünde 7 millet bahçesi projesinin olduğuna dikkat çeken Kurum; “Sivas eski stat yerinde millet bahçesi, Kadıburhanettin millet bahçesini vatandaşlarımıza armağan ettik.  Yine Şarkışla millet bahçesinin 1. etabının yapımını tamamladık.  Koyulhisar'da Eğriçimen millet bahçesinin yapımına devam ediyoruz. Seyfebeli millet bahçesi ile Merkez'de Yüceyurt millet bahçesinin de projelendirme çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede yapımına başlayacağız. Zara Kızılırmak millet bahçesini ise açılışa hazır hale getirdik. İnşallah en kısa zamanda açılışını gerçekleştirerek vatandaşımızın hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu.

“Sivas; Dar'ül İslâm'dır. Hz. Peygamberin sahabeleri tarafından fethedilmiş ve İslâm beldesi kılınmıştır” ifadesini kullanan Kurum; “O yüzden buranın mayası sağlamdır, Sivas'ın harcı kuvvetlidir, Sivas'ın kökü en derinlerdedir. Bu sebeplerle Sivas'a hizmet etmek, Sivas'ın hizmetkârı olmak bizim boynumuzun borcudur.  Biz; 1919'da yakılan meşalenin izindeyiz. O gün alınan kararların takipçisiyiz.  1919'da, Gazi Mustafa Kemal tarafından, dünyaya Sivas'tan duyurulan hürriyet ilanının bugünkü takipçileri bizleriz. Biz; buradayız. Milli Mücadelenin karargâhından aldığımız güçle yoksullukla, sağlıksız yapı stoğuyla, iklim değişikliğiyle, depremle, afetlerle mücadele ediyoruz. Her bir vatandaşımızı sosyal devlet anlayışıyla arsa, ev ve iş yeri sahibi yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sivas'lı hemşerilerim ne diyor: ‘Leyleğin ömrü laklakla geçer!' Ülkemizde muhalefet de böyle. Ömürleri laklakla geçti, geçmeye de devam ediyor. Varsın onlar konuşmaya devam etsinler.  Biz; milletimizle birlikte istikbale yürümeye devam edeceğiz! Hem şehirlerimizi ihya edeceğiz hem de gönülleri abad edeceğiz! Hem ülkemizi küresel bir güç haline getireceğiz hem de Türkiye yüzyılını, Genel Başkanımız, Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte başlatacağız!  Buradan ifade etmek istiyorum ki: milletimizin 2023'te vereceği rekor bir oyla Cumhur İttifakını ve Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirecek ve her bir hedefimizi tek tek gerçekleştireceğiz! Buna inanıyoruz. Sivas'a güveniyoruz, milletimize güveniyoruz! Yanında Sivas olanın, yanında Türkiye olanın sırtı yere gelmez. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın” şeklinde konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!