USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yanında Olmadık Olmayacağız

Yanında Olmadık Olmayacağız

Yanında Olmadık Olmayacağız
25-10-2022 07:05
Google News


Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik ‘kimyasal silah' kullandığına yönelik sözlerine bir tepki de Sivas'tan geldi.  Başkanlığını Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ'ın yaptığı Sivas-Erzincan Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kamuoyunda küçük düşürmeye çalışanların hiçbir zaman yanında olmadık, olmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Fatih TABUR

PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta Şubat 2021'de Gare'den başlayarak Zap, Avaşin ve Metina bölgelerinde düzenlediği operasyonlarda “uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar ve zehirli gazlar üreten kimyasal silahlar” kullandığını iddia etti. Açıklamada, TSK'nın 2021 yılı boyunca 367 kez “yasaklı bomba” ve “kimyasal silah” kullandığı; saldırılarda 46 PKK'lının öldüğü öne sürüldü.

“TOKSİK GAZLARDAN BİRİ KULLANILMIŞ DURUMDA”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı; Medya Haber TV'de katıldığı bir programda, Fırat Haber Ajansı'nın öldürülen PKK'lıların son dakikalarını gösteren görüntülerini incelediğini ve sinir sistemini hedef alan kimyasal gaz kullanıldığını düşündüğünü söyledi. Bağımsız heyetlerin inceleme yapması çağrısında bulunan Fincancı,  'Görüntüleri daha önce de incelemiştim, belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu silahların çatışmaların kullanıldığını görüyoruz” dedi.

HEKİMLER KİMYASAL SİLAH İFTİRASINA SESSİZ KALMADI

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı istifaya çağıran hekimler ise kimyasal silah iftirasına sessiz kalmadı. Aile Hekimleri Federasyonu, 20 tabip odası, üç sendika ve diğer hekim örgütleri yaptıkları açıklamalarda, Fincancı'nın Türk Ordusu'nu karalamaya çalıştığını, meslek örgütünü itibarsızlaştırdığını söyledi. 

“TTB BAŞKANINI DERHAL İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Dernek ve tabip odaları içindeki grupların da destek verdiği açıklamada “Türk Tabipleri Birliği Başkanını istifaya davet ediyoruz! Türk milletinin canına Türk devletinin bekasına kast etmek amacıyla ülke sınırları dışındaki düşmanlarımız tarafından kurulan terör örgütüne karşı, gücünü bu asil milletin sinesinden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı meşru müdafayı, iftiralar atarak karalayan zihniyeti şiddetle kınıyor, Türk Tabipleri Birliği Başkanının, meslek örgütümüzü itibarsızlaştıran bu tür açıklamalarını her zaman olduğu gibi yine reddediyor ve TTB Başkanını derhal istifaya davet ediyoruz” denildi.

Açıklamaya, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Giresun, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize – Artvin, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Erzurum-Kars-Gümüşhane-Bayburt-Ardahan-Iğdır Tabip Odaları ile Tabip Sen, İzmir Hekim Güçbirliği Grubu, Milliyetçi Hekimler Derneği imza verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı' iddiasının büyük bir iftira olduğunu, bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

“MEHMETÇİK, HİÇBİR ÜLKE ORDUSUNUN GÖSTERMEDİĞİ DUYARLILIĞA SAHİP”

Terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda taarruzi ruhla kararlılıkla devam ettiğini aktaran Akar, “Biz başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Mehmetçik, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz” diye konuştu.

“TSK'NIN ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK”

“TSK'nın kimyasal silah kullandığı” iddiasını tepki gösteren Akar, aslı olmayan bu tür iddiaları iftira olarak nitelendirerek şunları söyledi: “Bazı fitne fesat odakları Mehmetçiğin moralini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. TSK'nın envanterinde kimyasal silah yok. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Bizim kültürümüzde işkence, eza, cefa yok. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Hukuki süreç başladı. Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler. Bu Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılan büyük bir iftiradır, bühtandır. Böyle bir şey asla ve kat'a söz konusu değildir. Bu iftiralar teröristler biraz daha zaman, zemin kazansın diye ortaya atılmaktadır.”

“ÖZÜR DİLE VE KENARA ÇEKİL”

Bir açıklama da Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'ndan geldi. Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak bildirmek isteriz ki; dünyanın en kadim düzenli ordu geleneğine sahip Türk Ordusuna yönelik iddia ve ithamları üzülerek, öfkeyle takip ediyoruz. Bizleri bu vesile ile meslek örgütümüzün yıpratılmasına da alet olmamakla, milli bir meselede suskun kalmamak arasında tercih yapmak zorunda bırakan, asil ordumuza dil uzatan şahısları bir an evvel temsil ettikleri camiadan ve Türk milletinden özür dileyip bir kenara çekilmeye davet ediyoruz. Konu ile ilgili adli mercilerin gerekeni yapacağından endişemiz yoktur. Ancak bu gerekçe ile bir taraf açıklama mecburiyeti doğmuştur. Tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki AHEF olarak tarafımız Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafıdır.”

SİVAS'TAN TEPKİ GECİKMEDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Sivas-Erzincan Tabip Odası da yazılı bir açıklama yayımlayarak Fincancı'ya tepki gösterdi.

Açıklamada; şu ifadelere yer verildi: “Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tarafından yapılan ve yüce Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan mesnetsiz açıklamayı hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi, asla bu tür duygu ve düşüncelere katılmadığımızı bildirmek isteriz. İki bin yıllık tertemiz geçmişe sahip, hiçbir zaman masum insanlara karşı en ufak bir kötü niyet beslemeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kamuoyunda küçük düşürmeye çalışanların hiçbir zaman yanında olmadık, olmayacağız Biz Sivas-Erzincan Tabip Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak belirtmek isteriz ki; her zaman devletini ve milletini seven birer nefer olarak ülkemize ve milletimize hizmet etmekten gurur duymaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu da yönetim kurulu adına bir açıklama yayımlayarak TTB'nin sağlık çalışanlarını temsil etmediğini  söyledi. 

Musaoğlu; açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) ‘kimyasal silah' yalanı, ‘sahibinin sesine' en güncel örnektir. Ve maalesef TTB bunu hep yapıyor.  TTB; yüzbinlerce sağlık emekçisinin sorunlarına çözüm aramak yerine, terörün ve terör baronlarının sesi olmayı tercih etmektedir. Millet, vatan, bayrak sevdalısı sağlık çalışanlarının, dün olduğu gibi yarın da bu kirli sese karşı duracağından kimsenin şüphesi olmasın. Biz sağlık çalışanlarının durduğu yer milletimizin, ülkemizin ve bayrağımızın yanıdır. TTB'nin sesi gibi durduğu yer de bellidir. Tüm bu nedenlerle, TTB gece-gündüz emek veren sağlık çalışanlarını asla ve kat'a temsil etmemektedir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!