Gündem

2 kişiyi silahla alıkoyup Paralarını gasp etmişler

2 kişiyi silahla alıkoyup Paralarını gasp etmişler

2 kişiyi silahla alıkoyup Paralarını gasp etmişler
30-05-2013 17:35


HABER MERKEZİ

Sivas'ta silahla tehdit ederek bir evde alıkoydukları 2 kişinin 7 bin 950 lirasını gaspettikleri iddia edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ş.S. ve S.B.B'nin bir evde silah zoruyla tutulduğu ihbarını alan polis ekipleri, operasyon düzenledi.

Evde alıkonan Ş.S. ve S.B.B'yi kurtaran ekipler, zanlılar Ö.F.U, U.K. ve H.D. ile ikametin penceresinden atlayarak kaçmaya çalışan şüpheli E.A'yı yakaladı. Mağdurların, 26 Mayıs'ta bir çiftlik evinde köpekle korkutulup, silah ve bıçakla tehdit edilerek kredi ve bankamatik kartlarının alındığını belirleyen ekipler, olayda kullanılan silahı ve söz konusu kartlarla ATM'lerden çekilen 7 bin 950 Türk lirasını ele geçirdi.

Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen M.T.Y, A.A, D.M.K. ve M.Y. de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen 8 şüpheliden E.A, Ö.F.U, U.K, H.D. ve M.T.Y, çıkarıldıkları mahkemece 'Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit, hakaret, kasten yaralama ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçlarından tutuklandı.

Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen silahın, kentteki bir ikametin kurşunlanması olayında kullanıldığı belirlendi.

Şüphelilerin, Ş.S. ve S.B.B'nin internet üzerinden bahis oynattıkları ve illegal yollarla yüklü miktarda para kazandıkları iddiası üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER