Gündem

Şehit Yakınlarına Diş Taraması

Şehit Yakınlarına Diş Taraması

Şehit Yakınlarına Diş Taraması
07-02-2014 17:23


MUSTAFA IŞIK

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), Şehit Aileleri ve gazilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yaptı. Tarama öncesinde ADSM diş hekimlerinden Dr. Zeynep Kaplan tarafından şehit ailelerine ağız-diş sağlığı konusunda seminer verildi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen ağız-diş sağlığı taramasına ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Hızal’da katıldı.

Burada bir konuşma yapan ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel, ‘Yaklaşık bir yıldır bu tür çalışmaları yapıyoruz. Kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerimizde ağız ve diş sağlığı taramaları gerçekleştiriyoruz. Aslında bu çalışmanın startını Şehit Ailelerimizle birlikte vermek istiyorduk ama çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştiremedik. Kısmet bugüneymiş’ dedi.

‘Şehit Aileleri ve Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır’ diyen Yüksel, ‘Belki birçoğunuz, hastaneye gidip ağız ve diş sağlığınızla ilgili bir kontrol yaptıramadınız. Birçoğunuz da ağız ve diş sağlığı konusundaki sağlık problemlerinden haberdar değilsiniz. Bizim amacımız hem sizleri bu konuda bilgilendirmek hem de varsa sağlık sorunları bunları tespit ederek merkezimize gelip gerekli sağlık hizmetini biran önce almanızı sağlamaktır. Buradaki kontrollerin ardından ağız ve diş sağlığı konusunda problem tespit edilen şehit aileleri ve gazilerimiz gerekli tetkik ve müdahaleler için merkezimize davet edilecek. Bu çalışmalarımızda bize büyük destek veren İl Sağlık Müdürümüz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum ’ ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Hızal ise, Başhekim Yüksel ve ekibine teşekkür ederek, sağlığın dişten başladığını, bu nedenle bu tür eğitim ve tarama faaliyetini çok önemsediklerini belirtti.

Hızal; ‘Diş hastanesi başhekimimiz Murat Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir yıldan beri derneklerle ilgili bu çalışmaları yapıyorlar. İlk başladıklarında bu işe şehit ailelerimiz ve gazilerimizle başlamak istediklerini belirttiler. O dönem gelen şehitlerimiz, bu tür programları yapamamamıza etken oldu. Biz şuanda şehit ailelerimizin, gazilerimizin sağlığı açısından hem de çocuklarımızın sağlıklı bir hayat sürdürebilmeleri için bu çalışmayı yapıyoruz. Sağlığın dişten başladığını hepimiz biliyoruz. Bu tarama da bu kapsamda gerçekleştiriliyor.  İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde ADSM’de pozitif ayrımcılık yapılarak gerekli sağlık hizmeti verilecektir’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ADSM diş hekimleri Dr. Hüseyin Ceylan ve Dr. Zeynep Kaplan tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Taramalara şehit aileleri ve gazilerle birlikte Dernek Başkanı Mustafa Hızal’da katıldı. Kontrolleri yapılan şehit aileleri ve gazilere daha sonra ücretsiz diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Ağız ve diş kontrolleri yapılan ve problem tespit edilen şehit aileleri ve gaziler, gerekli tetkik, muayene ve müdahalelerin yapılabilmesi için hastaneye davet edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER