Gündem

TOKİ, Süre Uzattı

TOKİ, Süre Uzattı

TOKİ, Süre Uzattı
11-01-2014 16:38


Daha önce 25-31 Aralık´ta başvuru kabul edilen konutlar için, yeni bir başvuru tarihi belirlendi.  Buna göre, bugün başlayacak başvuru süresi, 31 Mart´ta sona erecek.

OĞUZHAN SARZEP

TOKİ Kangal´da 71, Gölova´da 1 adet konut için başvuru süresini değiştirdi. Daha önce başvuruların 25-31 Aralık tarihleri arasında yapılacağını duyuran TOKİ´nin 6 günlük kısa başvuru süresince herhangi bir başvuru olmadığı için, yeni ve daha uzun bir başvuru süresi belirlediği ileri sürüldü.

TOKİ Başkanlığı´nın Kangal Çetinkaya´da satışa çıkardığı 71 adet alt gelir gurubu konutlar için açıktan satış yöntemi uygulanacak. Satışlar için istekliler 31 Mart 2014 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Başvuru işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş Kangal Şubesince yürütülecek. Konut başvurusunda bulunacak vatandaşlar 4 bin TL peşinat yatıracak. Konutlar için 240 ay vade, en düşük 178,15 TL, en yüksek 229,48 TL´lik başlangıç taksitleri uygulanacak.

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre, sözleşme bedeli üzerinden binde beş banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden binde beş BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek.

Konut alıcıları, konutun 4.000 TL tutarındaki peşinat miktarını 13 Ocak - 31 Mart 2014 tarihleri arasında T.C Ziraat Bankası A.Ş Kangal Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak.

Borç bakiyesi, 4.000 TL peşinat 240 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek. Borç bakiyesi

ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık

dönemdeki memur maaş artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen TÜFE ve ÜFE

oranlarından en düşük olana göre belirlenecek oranda artırılacak. Şehit Aileleri, Maluller

(Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri hariç bu kapsamın dışında tutulacak. Taksit ödemeleri teslim tarihini takip eden ay itibariye tahsil edilecektir.

İlk altı aylık dönemsel artış teslim tarihine göre İdarece belirlenecek. Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimlerinde; konutlar, 4.000 TL peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslimli satış olacağından sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI?

Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin; kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları şartları aranacak.

Konut alıcılarının Sivas il sınırları içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet etmeleri veya il nüfusuna kayıtlı olmaları, Şehit Aileleri, Maluller, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimleri kapsamında başvuranların en az

3 (üç ) yıldır ikamet ediyor olmaları veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 2.600 TL olması şartı da aranıyor.

18 yaşını tamamlamış her T.C vatandaşı konut satın alabilecek. Başvuru sahipleri, İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Sivas il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge (Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecek.

GÖLOVA´DA 1 KONUT?

TOKİ, ayrıca Sivas Gölova´da toplu konut uygulaması kapsamında 1 adet konutu; kurasız, başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak. F Tipi 81,52 m² (2+1) konut için, toplam 74.056.00 TL, değer belirlendi. 180 ay vade ile satışa sunulacak konut için 4 bin TL peşinat, 389,20 TL başlangıç taksiti şartları uygulanacak.

Gölova 1.Etap projesi kapsamındaki 1 adet konutun satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek ve Temerküz Şube Suşehri Şubesi olacak. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutun başvuruları, 13 Ocak-31 Mart 2014 tarihleri arasında ilgili bankanın Şubeleri tarafından kabul edilecektir.

Konut alıcıları, Kangal ve Gölova´da satışa sunulan konutlarla ilgili tüm bilgi ve başvuru şartları www.toki.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER