Gündem

Yol Çöktü

Yol Çöktü

Yol Çöktü
28-02-2014 17:37


Uzun yıllardır çevresi ile birlikte yeniden düzenlenmesi gündemde olan ve bu nedenle hiçbir çalışma yapılmayan Sivas Kalesi’nde tehlike çanları çalmaya başladı. Özellikle yaz dönemlerinde ciddi yoğunluk yaşanan Sivas Kale’sinin yolunda çökme meydana geldi.

ERSAN ARSLAN

Kale çöküyor mu ?.

Sivas Kalesi’nin Uzun Yol Caddesi’ne bakan ve üzerinden Kale Yolu’nun geçtiği yamaç bölümünde oyuklar meydana geldi. Kayalık bölümlerin bulunduğu alanda asfalt yolun altı boşaldı.

Kale yolunun başlangıç noktasına yapılan istinat duvarı ise çatladı.

Kale yolunu taşıyan yamaç bloğundaki kayalarda da yarılmalar meydana geldi. Kayalıklardan koparak aşağı yuvarlanan taş parçaları endişelerin artmasına neden oldu.

Yazın ve özellikle düğün zamanlarında aralarında yolcu taşıyan minibüslerinde bulunduğu çok sayıda aracın bu yolu kullanarak Kaleye çıktığını belirten vatandaşlar, ‘Yolun çökmesi, kayaların parçalanması ve yolun altının oyulması bizi endişelendiriyor. Yetkililer bu alanda inceleme ve gereken çalışmaları binan önce yapmalı. Burada yoğun bir araç trafiği varken yaşanabilecek bir çökme büyük bir felaketle sonuçlanabilir. Üstelik bu yamaç ve kale yolunun altından da bir başka yol geçiyor’ dedi.

Kale yolunun altındaki yamaç bölümünde meydana gelen çökme ve parçalanan kayalıklar Uzun Yol Caddesi’nden geçen araç ve yayalar için de büyük bir tehlike oluşturuyor. Sivas Devlet Hastanesi polikliniklerinin hizmete girmesi ile birlikte büyük yoğunluk yaşanan cadde üzerinden her binlerce araç geçerken ciddi bir yaya yoğunluğu da bulunuyor.

KAYALARDAN KOPAN TAŞLAR

FELAKETE NEDEN OLABİLİR

Kale yolundaki çöküntünün yanı sıra yamaç bölümündeki kayalıklardan kopan taşlarda Uzun Yol Caddesi’nden geçen araç ve yayaların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başladı. Kayalıklardan kopan taş parçalarının sürekli yuvarlanarak aşağı indiğini ancak yola düşmediğini belirten çevre sakinleri, ‘Buradan kopan taşlar yola düşmüyor ama bu düşmeyeceği anlamına da gelmez. Buradaki duvarın yükseltilerek bu tür risklerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Ayrıca yaz aylarında buraya çocuklar ve gençler çıkarak Kaleye tırmanmaya çalışıyorlar. Sık sık yangınlar meydana geliyor. Bu duvarın üzerine ya tel çekilmeli, ya da duvar boyu yükseltilerek bu tür olumsuzlukların önüne geçilmeli’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER