Gündem

Sivaslı Gençler Kendi İşini Kuracak

Sivaslı Gençler Kendi İşini Kuracak

Sivaslı Gençler Kendi İşini Kuracak
26-02-2014 23:23


Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciler önce eğitim alacak ardından iş planı hazırlayarak KOSGEB’e sunacak. KOSGEB iş planı desteklenmeye değer bulunan gençlere 30 bin TL kredi, 70 bin TL kredi desteği verecek.

ERSAN ARSLAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KOSGEB işbirliğiyle kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere destek verecek. 81 ilde Gençlik Merkezleri tarafından yürütülecek proje kapsamında genç girişimcilere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Sivas Gençlik Merkezi, proje kapsamında kayıt ve bilgilendirme çalışmalarına başladı. Yetkililer, 18-29 yaş aralığındaki Sivaslı gençleri proje hakkında detaylı bilgi almak ve projeden faydalanarak kendi işini kurma imkânına sahip olabilmek için Sivas Gençlik Merkezi’ne davet etti. Eğitim programı için başvuruların 5 Mart’ta sona ereceği belirtildi.

ÖNCE EĞİTİM DESTEĞİ

SONRA MALİ DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' sloganıyla ilk etapta 12 ilde başlatılan proje bu yıl tüm Türkiye’de uygulanacak.

Sivas Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitim programına katılan ve başarı elde ederek sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler daha sonra hazırlayacakları iş planını gerekli prosedürleri tamamlayarak KOSGEB’e sunacak. KOSGEB tarafından yapılacak değerlendirmede hazırladığı iş planı desteklenmeye değer bulunan girişimci adaylarına 30 bin TL hibe 70 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 100 bin liralık yeni girişimci desteği verilecek.

EĞİTİM PROGRAMI…

Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsayacak. 1. Modül; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizlerini kapsayan 8 saatten oluşacak. 2. Modül; iş planı kavramı ve öğelerini (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) kapsayan 18 saatten oluşacak. 3. Modül; iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmalarını (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) kapsayan 24 saatten oluşacak. 4. Modül ise; iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususları kapsayan 20 saatten oluşacak.

Bu ana modüller aynı eğitmen tarafından verilecek. Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programına destek olarak (e-ticaret, dış ticaret vb. sınıf içi eğitim veya atölye çalışması) gibi modüller eklenebilecek.

Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamen ücretsiz olacak. 5. Eğitim sonunda başarılı olan gençler sertifika alacak. Eğitime en az %80 oranında devam eden katılımcılara katılım belgesi verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda sertifika sahibi olanlardan işletme kurmak isteyenlere 30.000 TL geri ödemesiz 70.000 TL sıfır faizli destek sağlanacak.

Eğitim programı ve detaylı bilgi almak isteyen gençler Sivas Gençlik Merkezi ve www.gencgirisimciler.gsb.gov.tr internet adresini ziyaret edebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER