Gündem

Örnek Taksi Durağı

Örnek Taksi Durağı

Örnek Taksi Durağı
25-11-2013 17:12


MUSTAFA IŞIK / ÖZEL HABER

Taksi duraklarını yeniden düzenlemeyi planlayan Sivas Belediyesi ilk ve örnek çalışmasını Çifte Minareli Medrese'nin yan tarafında hizmet veren Şifahiye Sokak üzerindeki Selçuk Taksi Durağı’nda gerçekleştirdi.

Taksi duraklarını tarih, kültür ve turizm şehri Sivas'a yakışır şekilde yeniden düzenlemeyi hedefleyen Sivas Belediyesi, Selçuk Taksi Durağı’nın bulunduğu alanın asfalt ve kaldırım düzenlemesini yaparak, durak için modern bir kabin de yaptı. Yapılan çalışmanın güzel ama eksiklikleri olduğunu belirten bazı taksici esnafları, kabinin istedikleri standartta olmadığını, açılır penceresi bulunmadığını, ve oturulacak alanların dar olduğunu söyledi.

Taksi durağınnın modernize edilmesinin çok güzel olduğunu, diğer duraklar için de benzer çalışmaların yapılacak olmasını da doğru bulduklarını belirten bazı vatandaşlar ise, özellikle Selçuk Taksi Durağı için yapılan kabinin, kentin ve bulunduğu alanın tarihi dokusuna uygun motiflerle süslenebileceğini söyledi.

DİĞER DURAKLAR DA

MODERNİZE EDİLECEK

Burada yapılan çalışma ile birlikte kent merkezinde faaliyet gösteren diğer taksi duraklarında da benzer düzenleme ve modernizasyon çalışmaları yapılacak. Taksi duraklarında araç sürücülerinin bekleme yapabilecekleri kapalı alanlar ve daha düzenli park alanları oluşturulacak. Belediye, bazı taksi duraklarının yerinin değiştirilmesi, bazılarının birleştirilmesi ve bazılarının da bulunduğu alanda yeniden düzenlenmesi gibi planlamalarını sürdürüyor.

Belediye taksilere yönelik düzenlemeler kapsamında Hikmet Işık Caddesi'nde ve İmam Hatip Sokak'ta bulunan Işık Taksi Durağı'nda bulunan 11 taksi ve Sirer Caddesi'nde faaliyet gösteren Sirer Taksi Durağındaki 8 taksiyi birleştirip Yeni Adliye Sarayı'nın bulunduğu alanda 'Adliye Taksi' adıyla hizmet vermelerini sağlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER