Gündem

Tarihi Dokuya Uyacak

Tarihi Dokuya Uyacak

Tarihi Dokuya Uyacak
08-01-2014 17:26


Bölgede gerçekleştirilmesi planlanan hassas çalışmaların alt yapısını hazırlayan belediye, devasa alanda tarihi yapıları ortaya çıkarabilmek için özel teknolojik cihazlarla yer altının filmlerini çektirdi. Bölgedeki çalışmalarla Kale, Ulu Cami ve Gökmedrese arasında dev bir tarihi meydan oluşacak. Kale ve çevresindeki çalışmalar buradaki tarihi dokuya göre şekillenecek.

OĞUZHAN SARZEP

Sivas Belediyesi Kale Projesi kapsamında Kaleardı Mahallesi’nde bulunan ve kamulaştırılan metruk ve eski yapıları yıkmaya devam ediyor. Daha önce çeşitli projelerin gündeme getirildiği bölgede Sivas Belediyesi kapsamlı bir çalışma yapmaya hazırlanıyor.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün 10 yıllık bir sürece ihtiyaç var dediği çalışmalarla ilgili ön hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi alanda yapılacak çalışmaları hassas bir şekilde sürdürmeyi planlayan Sivas Belediyesi, alanda özel teknolojik cihazlarla yer altının röntgenini çekti. Toprak altında kalan ve tarihi nitelik taşıyan alanları tahrip etmemek ve titiz bir çalışma ile bölgede var olduğu bilinen hendek, dehliz, sarnıç gibi birçok tarihi yapıyı ortaya çıkarmayı hedefleyen belediye, ilk etapta bölgede titiz kazı çalışmalarının yapılmasını sağlayacak. Edinilen bilgiye göre Kale ve çevresindeki çalışmalar buradan çıkacak tarihi nitelikli yapılarla birlikte yön kazanacak.

KAMULAŞTIRMA ORANI

YÜZDE 70’İ AŞTI….

Edinilen bilgiye göre Sivas Belediyesi’nin tarihi Sivas Kalesi’nin bulunduğu bölgede gerçekleştirdiği kamulaştırma oranı yüzde 70’i aştı. Son 4 yıllık dönemde ciddi bir kamulaştırma çalışması yapan belediye bir taraftan da bölgede yapılacak olan çalışmaların alt yapısını hazırlıyor.

Sivas Kalesi, Gökmedrese ve Ulu Cami arasındaki devasa alanda tarihi bir meydan konsepti oluşturmayı hedefleyen belediye, bölgedeki eski ve köhne yapıları tamamen ortadan kaldırarak, proje için ön hazırlıkları kısa sürede sona erdirmeyi hedefliyor.

Bölgedeki eski yapı ve arazileri arsa- konut takası yada kamulaştırma yöntemi ile alan belediye, Ulu Cami ile Kale arasında kalan Selçuk İlkokulu’nu da başka bir alana taşıyarak kente dev bir tarihi meydan kazandırmayı planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER