Gündem

Dişçi koltuğunda film ve müzik keyfi

Dişçi koltuğunda film ve müzik keyfi

Dişçi koltuğunda film ve müzik keyfi
29-07-2013 17:26


KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas’ta 2012 yılında hizmete giren ADSM, teknolojik donanımı ve sunulan kaliteli hizmet ile vatandaşların büyük beğenisini topluyor. Engellilerin özel tedavi odaları, çocuklar için özel olarak dizayn edilmiş servisler, ameliyathane, kullanılan suyun arıtılarak kanalizasyona verilmesine kadar üst düzey teknoloji ile donatılan merkez, hasta konforu ve memnuniyeti açısından da üst düzey donanıma sahip.

Merkez’deki önemli özelliklerden bir tanesi Dişçi koltuğunda yer alan LCD ekranlar. Diş çekimi ya da diğer diş tedavileri için merkeze giden hastalara, müdahale sırasında LCD ekran üzerinden dilediği müziği seçip dinleme, istediği film ya da videoyu seyretme imkânı tanınıyor.

‘HASTA PİSİKOLOJİSİNİ

OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR’

Sivas ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel, dişçi koltuklarındaki bu sistemin hastanın psikolojik olarak tedaviye hazırlanmasını kolaylaştırdığını belirterek, tedavi ve işlemlerin bu şekilde daha kolay gerçekleştirildiğini söyledi.

Yüksel, ‘Dijital görüntüleme sistemini ilk olarak çocuk bölümünde çizgi film izleterek başlamıştık. Çocuklarımızın tedavilerini çizgi film izleterek gerçekleştiriyorduk. Bunun akabinde erişkinlere de yöneldik. Erişkinlere de artık, film izleterek, müzik, klip, belgesel yayını yaparak hastalarımızı tedavi için motive ediyoruz’ dedi.

ONLİNE FİLM SİSTEMİ…

Hastaların merkezde çekindikleri bir filmi ihtiyaç duyduğunda Türkiye’nin herhangi bir yerinden ADSM’nin internet sitesine girerek temin edebileceğini belirten Yüksel, bu sistem sayesinde hastanın ikinci bir film çekinmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Yüksel, ‘Artık radyoloji olarak hastaya fazla şua verilmiyor. Yeni bir sisteme geçildi. Geçmiş dönemde kullanılan şua yani verilen dozun 4’te biri kadar doz veriliyor. Aynı zamanda bunun haricinde çektiğimiz bir filmi ağız diş sağlığı sitemizden hasta kedi TC numarası ve yapılan işlem numarası ile görebilmekte, filmi bilgisayarına indirebilmekte yâda CD ortamına aktarabilmektedir.  Böyle bir online sisteme geçtik. Bu şekilde hastamızın Türkiye’nin neresine giderse gitsin, ikinci bir şua almasının ve film çektirmesinin önüne geçmiş olduk’ dedi.

DİĞER DONANIM VE HİZMETLER…

Hastanenin teknolojik donanımı ve diğer hizmetler hakkında da kısa bilgiler veren Yüksel, merkezde kullanılan suyun damıtılarak, şehir kanalizasyon şebekesine verildiğini, bu sistemin çok önemli olduğunu belirtti.

Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

‘Merkezimizde, kan, tükürük veya bizim kullandığımız sıvılar, arıtma sistemimizde steril edilerek damıtım yapılıyor ve içme suyu şekline getirildikten sonra logara veriliyor.

Bunun yanı sıra merkezimizin herhangi bir yerinde hastamız dijital ekranlar üzerinden sıra beklemeksizin randevu alabilmektedir. İnternet sitemizde hangi hekime ve hangi saate randevu isteniyorsa randevu alınabilmektedir. Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı’nın kurmuş olduğu sistemden de randevu alabilir. Okuma-yazma bilmeyen hastalarımız için de ayıca bir oda oluşturduk. Hastalarımız bu oda aracılığı ile sağlık hizmetini alabilir.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER