Gündem

Bölgenin Tek Yanık Ünitesi

Bölgenin Tek Yanık Ünitesi

Bölgenin Tek Yanık Ünitesi
20-08-2013 18:07


RUHİ DEMİR

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Yanık Ünitesi hizmete girdi. Bölgenin tek Yanık Ünitesi özelliğini taşıyan serviste 8 adet servis yatağı, 4 adet yoğun bakım yatağı, pansuman odası ve ameliyathane bulunuyor.

Açılış öncesi Hikmet Boran Konferans Salonunda Yanık Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Turan tarafından bilgi verildi. Konferansa CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanı ve hastane çalışanları katıldı. Turan yanık ünitelerinin bölgede tek olmasından dolayı çok önemli bir görevi üstlendiklerini ve bu sorumluluğun bilincini taşıyarak hizmet vereceklerini söyledi. Ünitelerinin kurulmadan önce Türkiye ve Dünyada ki diğer yanık ünitelerini de incelediklerini ve ona göre bir her konuda gelişmiş bir ünite kurduklarını vurguladı. Yanık tedavi birimleri tarafından halkı bilgilendireceklerini, müdürlüklerin koordinasyonunda askeri kuruluşlar, emniyet güçleri, itfaiye, sivil savunma müdürlükleri ve benzeri kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği ile ulusal ve yerel iletişim kanalları aracılığı ile halka yanık konusunda eğitim vereceklerini söyledi. Prof. Turan yanık ünitelerinin sloganını ise ‘yanık hastalarına iyi davranmak gerekir, çünkü onlar bu dünyada cehennemi yaşamışlardır’ olduğunu söyledi. Konferansta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yanık ünitelerinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra yanık ünitesinin Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık tarafından açılışı yapıldı. Yanık Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Turan odaları tek tek gezdirerek odalar hakkında bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER