Gündem

Sigara İçmek İçin Çıktı Kayıplara Karıştı

Sigara İçmek İçin Çıktı Kayıplara Karıştı

Sigara İçmek İçin Çıktı Kayıplara Karıştı
04-11-2013 18:22


RUHİ DEMİR

Sivas’ta, şizofren hastası olduğu ileri sürülen ve Annesi’ne zarar verdiği için, bir süre tedavi gördükten sonra Savcılık kararı ile İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’ne yerleştirilen 46 yaşındaki Hüseyin Karabayır, sırra kadem bastı. Ailesi, geçtiğimiz Cumartesi günü Sigara içmek için dışarı çıktığı ve bir daha geri dönmediği ileri sürülen Karabayır’ın biran önce bulunmasını istiyor.

Hüseyin Karabayır’ın Ankara’da yaşayan kız kardeşi Haney Özdemir, ‘Ağabeyim, şizofren hastası. Sivas’ta annem ile birlikte kalıyordu. Kısa süre önce annemi darp edip öldürmeye kalkışmış. Bu nedenle bir süre tedavi gördükten sonra savcılık kararı ile huzurevine yerleştirilmiş. Cumartesi günü de sigara içmek için dışarı çıkmış ve bir daha geri dönmemiş. Hasta olduğu için nereye gideceğini, ne yapacağını bilemiyor. Cebinde parası yok. Kendisine ya da bir başkasına zarar vermesinden endişe ediyoruz.

Ağabeyim daha önce Ankara’da tedavi görmüştü. İlaç kullanıyor ve bu ilaçları kesinlikle alması gerekiyor. Muhtemelen ilaçları aksadı. Aldığım bilgilere göre, ilaçlarını son zamanda düzenli almamış, bayağı bir hırçınlaşmış. Annemi dövmüş ve öldürmeye, evden atmaya kalkışmış. Daha sonra ise savcılık kararı ile huzurevine yerleştirilmiş ve ‘tedavisine burada devam edilsin’ denilmiş. Normalde hastaneye yatırılması gerekiyordu’ ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin biran önce bulunmasını isteyen, Karabayır polis ve jandarmanın arama çalışması yaptığını ancak şuana dek herhangi bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Sivas’ta yaşayan tüm eş dost ve akrabalarının da ağabeyi Hüseyin Karabayır’ı aradığını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını belirten Özdemir, bir yakınlarının ağabeyini Alibaba’da gördüğünü, kendilerine telefonla haber vermek için eve girdiğini ancak tekrar dışarı çıktığında ağabeyini bulamadığını söylediğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER