Gündem

Sivaslı Kar Bekliyor

Sivaslı Kar Bekliyor

Sivaslı Kar Bekliyor
14-01-2014 17:08


İl sakinleri ‘Kar yağışının olmayışı hastalığın seyrinin artmasında önemli bir etken. Kar yağışı ile birlikte hastalık oranı da yüzde 50 oranında düşer' dediler.

KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivaslı kar bekliyor. Soğuk hava ve kar yağışının olmayışı gribal enfeksiyon hastalıklarının artmasına neden oldu. Hastanelere başvuran hastaların büyük bir çoğunluğuna girip teşhisi konuldu. Uzmanlar geçen yıl Ocak ayında gribal enfeksiyon hastalıklarındaki seyrin çok düşük olduğunu, bu dönemde ise büyük bir artış görüldüğünü dile getirdiler. Hastanelere başvuran hastalardan alınan numunelerde pozitiflik oranı yüzde 49'a ulaştı, her 10 kişiden 1inde A(H3N2) tipi virüs tespit edildi.

OKULLARDA RİSK VAR

Gribal enfeksiyon hastalıklarının artmasıyla birlikte özellikle okullarda öğrenciler üzerinde hastalığın arttığı gözlendi. Virüsün anında dağıldığını dile getiren uzmanlar, grip hastalığına yakalanan öğrencilerin diğer öğrencilerden uzak bulundurulması veya anında doktor kontrolüne gönderilmesini, okulların grip açısından çok riskli olduğunu söylediler.

SİVASLI KAR BEKLİYOR

Gribal enfeksiyon hastalıklarının geçen yıllara kadar önemli oranda artışının kar yağışının olmamasından kaynaklandığını dile getiren il sakinleri 'Karsız geçen günlerde hastalık artıyor. Kar mikropların ölmesine neden oluyor. Kar yağmasını kimse istemez ama biz biran önce karın yağmasını bekliyoruz. Kar yağdığı zaman hastalıkta ortadan kalkıyor' dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER