Gündem

Gönül Elçilerine Teşekkür Belgesi

Gönül Elçilerine Teşekkür Belgesi

Gönül Elçilerine Teşekkür Belgesi
09-05-2014 17:45


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ve Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, İl Müftülüğü ile yürütülen işbirliği çerçevesinde, sevgi evlerinde kalan çocuk ve gençlere dini eğitim veren vaizeler için teşekkür programı düzenlendi.

Kılavuz Mahallesi’ndeki Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü ait toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Toy, vaizeler, sevgi evlerinde görevli personel ve çocuklar katıldı.

‘EN BÜYÜK GÖNÜL ELÇİLERİMİZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, sevgi evlerinde kalan çocuklara gönüllü olarak manevi destek veren vaizeler için ‘En büyük gönül elçilerimiz’ ifadesini kullandı.

Buğrul; ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında 2011 yılında bir protokol imzalanmıştı. Çocuklarımızın yüksek yararı gereği karşılıklı bir iş birliği anlaşması yapıldı. Bu kapsamda da 3 yıldır çalışmalar yapılıyor. Bu noktada biz mutlu ve mesuduz. Çünkü çocuklarımızın bu anlamda gözle görünür gelişimlerine şahidiz. Bu konu sadece protokol kapsamında da değil, yine 2011 yılında başbakanımızın çok kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde ve eş zamanlı olarak 81 il valimizin eşlerinin himayelerinde yürütülen gönül elçileri projesi kapsamına da dâhil ettiğimiz bir çalışmadır. 3 yıldır bizim her yerde gururla bahsettiğimiz ve en büyük gönül elçilerimiz dediğimiz vaizelerimizle birlikte biz 3 yıldır çok güzel çalışmalar yürüttük’ dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZI

HER ALANDA DESTEKLİYORUZ’

Sevgi evlerinde kalan çocukların yaşam koşullarının her geçen gün daha da iyileştiğini, çocuklara her türlü desteği verdiklerini belirten Buğrul, çocukların manevi yönden gelişimleri için de il müftülüğü ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Son yıllarda yaşanan önemli değişimler hakkında bilgi veren Buğrul, şu şekilde konuştu:

‘Eski anlamıyla kız yetiştirme yurdu diye bilinen bakım modelleri değişti. Çocuklarımıza olan toplumdaki bakış açıları da değişti. Koğuş tipi yurt modellerini terk ettik. 2012 yılında Sevgi Evleri hizmet modeline geçtik. Son derece modern ortamda, çocukların daha iyi yaşam koşullarında bakımlarının gerçekleştirildiği, fiziki yapılarının daha iyi olduğu bir hizmet modeli içerisinde bulunmaktayız.

Çocuklarımızın eğitimlerini destekliyoruz, psikososyal durumlarını takip ediyoruz. Topluma daha iyi, güçlü nesiller yetişsin diye burada devlet her türlü tedbiri almış durumda. Biz de il müdürlüğü olarak çocuklarımıza karşı koruma ve bakım tedbirlerini yürütüyoruz.

Çocuklarımızı eğitim alanında, her alanda destekliyoruz ama manevi anlamda da çocuklarımızı destekleme ihtiyacı söz konusu. Çocuklarımızın da manevi anlamda doğru bilgilere ihtiyaçları var. Bunu biz nereden alacağız? Müftülüğümüzle hem protokol kapsamında hem de son yıllarda artan ortak çalışma ile çocuklarımızın manevi anlamda gelişimleri ve bu konuda doğru bilgilendirilmeleri açısından hem çocuk evlerimizde hem sevgi evlerimizde gece gündüz emeklerini esirgemeyen, çocuklarımızın gelişimi konusunda bizleri destekleyen vaiz ve vaizelerimize ben kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.’

‘GELECEĞE DAHA İYİ BAKIYORUZ’

Çocuklara verilen bu tür desteklerle geleceğe daha güvenle baktıklarını belirten Buğrul, gerçekleştirilen çalışmalarla çocukların hangi noktaya geldiklerine şahitlik ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Buğrul; ‘Kutlu Doğam Haftası’nda çocuklarımızın yapmış olduğu başarılı çalışmalara da şahit olduk. Çocuklarımızın bu kuruma ilk geldiği andaki hikâyelerini biliyorum. Çocuklarımızın vakalarına şahidiz. Bu çocukların bugün hangi duruma geldiğine de şahit olduk.

Bu emek sadece vaizelerimize mi ait? Katkıları ve destekleri büyük ama sevgi evlerin de çocuklarımızın grup sorumluları var, bakım elemanları var. Onların da bu konuda çok ciddi bir emeği var. Sevgi evlerimizin idaresinin bu anlamda katkıları var. Bu süreçte herkesin bir emeği var ve bu bir ekip işi.

Geleceğe daha iyi bakıyoruz. Artık çocuklarımız bu anlamda geleceğe daha iyi bakıp, okullarını okuyup, üniversite eğitimlerini de tamamlayıp ileride güçlü bir aile kurmalarını istiyoruz. Şuandaki kaderlerinin ileride kuracakları yuvalarında oluşmaması için daha güçlü olmaları konusunda biz bahsettiğimiz ekiple birlikte çocuklarımızı destekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Buğrul, konuşmasının ardından vaizelere ve kurumda görevli personele teşekkür belgesi takdim etti. Buğrul daha sonra İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Toy, vaizeler, sevgi evlerinde görevli personel ve basın mensupları ile birlikte sevgi evlerinde kalan çocuklarla birlikte akşam yemeği yedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER