Gündem

Yıldız, Model Olacak

Yıldız, Model Olacak

Yıldız, Model Olacak
13-11-2013 23:33


Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’dan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi hakkında bilgi aldı. Giresun’da da böyle bir proje düşündüklerini belirten Karahan, Ayhan’dan bu konuda bilgi paylaşımı ve destek istedi. Önümüzdeki günlerde Giresun’dan bir heyet gelerek Yıldız Dağı projesi ile ilgili bilgi alacak.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı için Birlik Başkanı ve Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile birlikte Sivas’a gelen Giresun Valisi Hasan Karahan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile birlikte harita ve maket proje üzerinden Yıldız Dağı projesini inceledi.

Vali Taşkesen ve Vali Karahan, proje görselleri, harita ve maketler üzerinden Yıldız Dağı’nda uygulanan proje hakkında bilgi aldı.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ziyaret sonrasında gazetemize yaptığı açıklamada, Tokat ve Giresun valilerinin projeyi çok beğendiklerini söyledi.

Özellikle Giresun Valisi Hasan Karahan’ın Yıldız Dağı Projesi’nin teknik ve hukuki boyutu ile ilgili bilgi aldığını belirten Ayhan, Vali Karahan’ın bu konuda teknik destek talebinde bulunduğunu ve bir ekip görevlendireceğini söylediğini belirtti.

DENİZLİ VE KARAMAN DA

PROJE HAKKINDA BİLGİ ALDI

Denizliye’de bir Kayak Merkezi yapılacağını ve bu ilden de proje ile ilgili bilgi talebinde bulunulduğunu belirten Ayhan, aynı şekilde geçen hafta Karaman İl Özel İdaresi’nden gelen heyetin de bilgilendirildiğini söyledi. Ayhan; ‘Denizli’nin yanı sıra Karaman İl Özel İdaresi’nden de bir heyet geldi. Onlara da aynı şekilde bilgi ve belge verdi. Destek olduk teknik anlamda’ dedi.

‘BAŞARILI BİR ÇALIŞMA’

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı için Sivas’a gelen Giresun Valisi Hasan Karahan’ın projeyi çok beğendiğini ve başarılı bulduğunu belirten Ayhan, Vali Karahan’ın Sivas’taki proje için bilgi almak üzere bir heyet görevledrireceğini söyledi.

Ayhan, ‘Hem Tokat hem de Giresun Valimiz projeyi görünce ilgisini çekti. Giresun Valimiz, Sivas’a bu konuda bir ekip gönderecek. Gelen ekibi de aynı şekilde bilgilendireceğiz. Giresun Valimiz, eski Kayseri Vali Yardımcısı olması hasebiyle Kayseri’deki kayak durumunu bildiği için Yıldız Dağı’nın da derli toplu gitmesi, özellikle teleferiklerin kapalı sistem olmasının, üç tane mekanik tesis olmasının ilk etapta çok başarılı bir çalışma olduğunu söyledi. Kayseri’de ilk etapta amatör bir çalışma yapıldığını, ilk etapta teleferikler açık olduğu için çok verimli kullanılmadığını söyledi. Kayseri’nin daha yeni bunları düzellttiğini ve kayak merkezinin ivme kazandığını, işin teknik ve bilimsel yönünü yeni fark ettiklerini belirtti.

Ama ‘sizin projenizde teleferiklerin kapalı olması, derli toplu olması ve sadece kış sporu değil, yaz sporuna da ağırlık vermeniz güzel’ dedi. Biz de kendilerine proje hakkında bilgi verdik.’ ifadelerini kullandı.

‘ÇOK FAZLA YER GEZDİK’

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi projesini hazırlarken bir çok proje üzerinde araştırma yaptıklarını ve bir çok tesisi gezerek incelediklerini belirten Ayhan, Yıldıdız Dağı’nda uygulanan özellikle kapalı teleferik sisteminin bir çok tesis için örnek teşkil edeceğini söyledi.

Ayhan, şu şekilde konuştu:

‘Biz, bunu yaparken çok fazla bilgimiz yoktu. Çok yer gezdik. Fatsa, Erzincan, Erzurum, Ilgaz, Kayseri gibi… Oralardan derlediğimiz bilgilerle bu projeyi uyguladık. Bu kadar derlenmiş, toplanmış bilgiyi de diğer iller bizden istiyor. Yıldız Dağı projemiz, diğer illerimiz için de bir model olmuş oluyor.

Yıldız Dağı’nda şuan en son teknoloji kullanılıyor. Özellikle, mesela o teleferiklerin kapalı olması ve yalıtım sistemi çok özel. Yani üşüme yoktur ve adeta doğayı seyrederek yukarı çıkılıyor. Otomobillerdeki filmli cam gibi, içi görünmeyen, dışarısı görünen bir sistem. Bu doğal ve otantik bir görüntü oluşturuyor. Şuan Türkiye’de de bu sistem çok yaygın bir sistem değil. Teleferik sisteminin kapalı sistem olması bir çok kayak merkezi için örnek teşkil ediyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER