Gündem

Vatandaş belediyeye belediye popçulara

Vatandaş belediyeye belediye popçulara

Vatandaş belediyeye belediye popçulara
14-09-2017 05:00

SİVAS/İRADE
 Büyükşehir belediyelerinden, nüfusu 20 bini dahi geçmeyenlere kadar birçok belediye festival adı altında on binlerce lira ücretle ünlü popçuları sahneye çıkarıyor. Vatandaşın cebinden çıkan vergiyi bu şekilde değerlendiren belediyelere ise dur diyen olmuyor.

KİMSE SES ÇIKARMIYOR!
20 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıkan popçu ücretlerini vatandaşın vergisinden karşılayan belediyeler, festival adı altında çeşitli skandallara imza atıyorlar. Sanatçı ücreti, organizasyon şirketi ücreti, menajer ücreti, VIP araç kiralama ücreti, first class uçak bileti ücreti, karavan ücreti, ses ve görüntü sistem ücreti başlıkları adı altında belediyeleri sonuna kadar sömüren popçulara, kimse ses çıkarmıyor.

DENETİM İÇİN ŞİKÂYET ŞART
Belediyelerin bu kişilere ne kadar ücret verdiğinin öğrenilmesi için Sayıştay tarafından denetlenilmesi gerekirken, Sayıştay´ın bu denetimi ciddi olarak yapması için de vatandaşın şikâyeti gerekiyor. Vatandaşın vergisini bu şekilde popçulara peşkeş çeken birçok belediyenin aymazlığına ise ses çıkaran olmuyor.

TANITIM YALANI İLE
CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR
Yaz sezonunun açılması ile tatil beldelerini mesken tutan birçok organizasyon şirketi sezonun bitmesi ile gözlerini belediyelere çeviriyor. Nüfusu 20 bini dahi geçmeyen ilçe belediyelerini ?Tanıtımınızı yapalım´ şeklinde kandıran şirketler, ?Festival´ adı altında, halkın vergileriyle bünyesindeki sanatçıların ve kendilerinin ceplerini dolduruyorlar. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER