USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çanakkale Köprüsü Açılıyor

12-03-2022

Çanakkale 1915   köprüsü 18 Mart, Çanakkale savaşının yıldönümüne denk getirilerek açılışı  yapılacaktır.

Aynı zamanda, Yaklaşık 300.000 kahraman askerimizin şehit olduğu Türk'ün gücünü altın harflerle tarihe yazdıran Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 107. Yılını kutlayacağız 1915 ve 1916 yılları arasında süren Çanakkale Savaşı'nın önemi ve anlamını genç nesillere anlatacağız...  

Projenin bu bölgede bulunması ayrıca kıymetli. Yeni bir abide yükseldi. Çanakkale'ye yakışır ölçü ve simge rakamlarla tamamladık. 318 metrenin üzerine 16 metre üzerine Seyit Onbaşı'yı simgeleyecek şekilde çelik ayakları yükselteceğiz. Dünyada ilk kez en yüksek çelik ayaklı köprüsü. 318 metresi su seviyesinde yüksekliği, zemin altında ise 84 metrelik çalışma var.

Avrupa tarafında 45, Anadolu tarafında 35 metre toplamda suyun altında 84 metre yükseklik var. Toplamda 400 metrenin üzerine çıkıyor aslında.  162 bin km çelik tel uzunluğu, dünyayı 4 kez dolaşabiliyorsunuz.  

İstanbul boğazından sonra,  Çanakkale boğazı da böylece köprüye kavuşmuş olacaktır. Ülkemiz açısından önemi büyüktür. Ekonomiye çak fazla katkı sağlayacağından eminim. Hem ulaşımım rahatlatacak hem çevresini kalkındıracaktır.  

Çanakkale' de köprünün yapımı çok önemlidir.  Simge olarak bizlere çok şeyi anlatmaktadır. Ülkemizin son günlerde yaşadığı, sıkıntılı anları, düşünürsek; Çanakkale'nin, önemi bir kez daha ortaya çıkar. Bu şanlı ecdadın; Anadolu'yu hepten yok etmeye çalışan, güçlere karşı; kükremesidir, kafa tutmasıdır. Ölürüz, ancak; size teslim olmayız, mesajıdır. Bu savaşın detaylarından bahsedecek değilim. Oraya, anlık dahi olsa; gidip ziyaret edenler yaşanan olayların büyüklüğünü hissedebiliyorlar.

Ben bu batıya karşı olan direnişin, kafa tutmanın bu köprü sayesinde ekonomik anlamda da bir direniş, şahlanış olacağı ümidini taşıyorum.  

Rusya Ukrayna, savaşı boğazların önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Günümüzde; birtakım güçlerin esiri olan malum terör örgütlerinin hedefi de Çanakkale'de, bize kafa tutanların hedefi ile; örtüşmektedir. Bir destansı olaylar zinciri; O, bölgemizde yaşanmaktadır. Çanakkale'de, tüm dünyaya kafa tutan neslin torunları; yine aynı inançla, kararlılıkla; Ülkemizin farklı bölgesinde, sınır bölgelerinde, terör örgütleri ile verdikleri mücadelede Dünyaya kafa tutmaya, devam ediyorlar. Çünkü arkalarında Dünya devleri var. Aynı Çanakkale ruhunda, olduğu gibi.

Çanakkale şehitliğinde gördüğüm manzara;  oraya gelen gençlerin, ziyaretçilerin, heyecanı, hassasiyeti; bana biraz da malum bölgede devam eden olaylara karşı bir tepki, karşı koyma, nefret etme, kabul etmeme, mesajlarını içeren bir yapı gibi, geldi. Vatan aşkı imandandır, ilkesinin, dışa vuruş şekli gibiydi. Gençlere bunu aşılamak lazım.

 İşte Çanakkale' ye şehitlikleri ziyarete gelen insanlar, artık ekonomik anlamda da bir şahlanışın olduğunu bu yapı ile bir kez olsun göreceklerdir.

Çanakkale ziyareti, gençler açısından oldukça önemlidir. Devletimiz bu anma törenlerinde genç neslimiz ile, bu toprakları ziyaret etmektedirler. Bu tür etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliğe katılacak gençler, artık muhteşem köprü ile de tanışacaklardır.

Gençlerden beklentimiz, orada yaşanan olayların içeriğini yeteri kadar, araştırarak, öğrenerek; daha doğrusu Vatan kavramının önemini, bağımsızlığın ne anlama geldiğini daha net olarak görmeleridir. İbretlik olay, o mevzilerde gözükmektedir... Adı türkülere, destanlara yazılan şanlı direnişi hissetmeleridir.

Allah emeği geçenlerden razı olsun... Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?