USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dünya Zulümlere Sessiz

13-03-2019

Mısırda idamlar oldu, üç gün sonra; orada toplantıya katılan batılı ülkelerden; çıt, yoktur...

Dünya kadınlar günü oluştururlar, Dünyada zulüm altında inleyen milyonlarca kadının; adlarını anmazlar. Sadece, gelişmiş Ülke kadınları, bir araya gelerek kendi fikirlerine göre; eğlenmenin yolunu bulurlar.

Savaş karşıtıyız derler. Her yerde savaş çıkararak, silah satarak; insanların kanlarından, canlarından, para kazanmanın yolunu bulurlar.

Hayatın har alanında(Ekonomik, sosyal, Kültürel...) Kazandıkları kölelerle hayatlarını refah içerisinde yaşamayı; ilke edinirler. Kendilerinden başkasını, insan olarak; görmezler. Dünya Düzeni, kendilerine hizmet için kurulmuş, bir sistemdir. O, sistemden asla taviz vermezler...

O, nedenle; insanlar açlıktan ölüyormuş, sömürü düzeni varmış, Savaşlar kadın, çocuk, masum tanımadan devam ediyormuş; umurlarında değildir. Hatırlarsanız, ABD yetkilisi bir kadın Irakta 500 bin çocuğun öldüğünden bahsetmektedir. Hemen arkasından,  Irak işgalini değerlendirirken; Ancak, bu beş yüz bin çocuğun ölmesine değdi. Açıklamalarını yapacak kadar; insanlıktan uzaktırlar.

Kurulmuş olan tüm dayanışma örgütleri (BM, NATO) Bu süper güçlere hizmet ederler...

İşte bu caniler, medeniyet getirecekmiş...!!!

Birileri de; be beklentinin gerçekleşmesi için; onların ardına düşer, giderler...

İnsanlık dramının yaşandığı Afrika ülkelerinde açlık gittikçe çoğalırken, ölümler daha da; artarken neden, Dünya yeteri kadar yardım ulaştırmıyor? Suriye, Irak, Filistin, Afganistan, gibi savaşın devam ettiği yerlere; Dünyadaki tüm yardım kuruluşları neden ilgisizdir? DOĞU TÜRKİSTAN, ARAKAN, Zulümlerine neden sessizdir?

Sakın onların Müslüman olması, ilgisizliğin sebebi olmasın? Dünyada bir takım hayvanların dahi, düşmüş olduğu sıkıntılardan kurtarılması, haber kanallarının ön sırasını işgal ederken; açlıktan ölen çocuklara; insanlara, neden Dünya sağır, kör ve ilgisiz?  Neden?

Kendileri özellikle, Afrika´da birçok konuda kobay olarak kullandıkları bölge insanının insan olarak görmüyorlar, olabilirler mi? Bunlar, Yer altı kaynaklarını kullanırken, kendilerine hiçbir şey sormadan istediklerini yapan, onlara yeteri kadar pay vermeyen bir zihniyettir.  Çok fazla kafa tutanlar olunca; kendilerine hizmet edecek olan kukla yönetimler oluştururlar. Karşı gelenleri bir anlamda sistem dışına iterler. 

Süper güçler için;  insan hayatının bir anlamı yoktur.  Suriye, Irak, gibi ülkeler gündeme geldiği zaman ise; onların petrol zenginlikleri, onları daha çok ilgilendirmektedir. Ne kadar insanın öldüğü önemli değildir...

Bize gelince;

Açlıktan, yokluktan, soğuktan ölen insanlar, bizim imtihanımızdır. Allah bu imtihanda bizleri başarılı kılsın. İnsanımız bu anlamda bu sıkıntıda olan insanların yanında olarak, sorumluluktan kurtulabilir. Elimizden geldiği kadar onların yaralarını saralım. En azından dualarımızla yanlarında olalım. Dayanılmaz manzaraları karşısında göz yaşı dökelim. Kalbimizden de olsa; onları bu durumlara düşürenlere kin duyalım. Nefret edelim ve onları iyi tanıyalım. Bu olanları gördükten sonra; Yüce Rabbim´ izden affımızı dileyelim. Halimize şükredelim. Memleketimizi karıştırmak isteyenleri, bu manzaraları görerek; iyi tanıyalım.  Memleketimizin, insanımızın, kıymetini bilelim.

Önemli olan yaşanan tüm bu olaylardan birilerinin yeteri kadar ders almasıdır. Atalarımızın söylemiş olduğu mermere yazılan yazılardan olan bir sözü; hatırlamadan geçmek istemiyorum. Ayıdan post, düşmandan ?. olmaz. Bu ilke, göz önünde bulundurulursa; onlardan fazla bir şey beklemek hayalcilik olur. Bütün Dünya üzerinde İslamı hassasiyeti olan bizim ülkemizdir.  Bizim insanımızdan başka yardıma koşan yoktur.  Hala bu yardımlar, Dünya genelinde, zulmün olduğu bölgelere devam etmektedir.

İNSAN HAKLARINA SAYGI BUDUR. BUGÜN YAKLAŞIK 4 MİLYON MÜLTECİYE SAHİP ÇIKAN BİR ÜLKENİN YAPTIKLARI DEĞİL DE; SÜPER GÜÇLERİN UYDURDUKLARI GÜNLERİN ÜLKEMİZDE KUTLANMAK TA OLMASI DA; İŞİN BAŞKA BİR İLGİNÇLİĞİDİR...

Allah, tüm zorda olan kardeşlerimizin yanında olsun. Onların sıkıntılarını en kısa zamanda sona erdirsin? Bizleri de; onların düştüğü durumlardan ibret alanlardan eylesin.  Allah, onların sıkıntılı zamanlarında yanında olarak, onların bir nebze olsun sorumluluğundan kurtulmayı hepimize nasip etsin. Onlara karşı ilgisiz kalarak, bizleri sorumluluğumuzu yerine getiremediğimiz için, sorgulamaya tabi tutmasın.

Allah tüm mazlumlara yardım etsin...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?