USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GENÇLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZI KONTROL EDEBİLİYOR MUYUZ?

18-08-2023

Yetişkinler  olarak şikayet ediyoruz... Ancak, onların istediğimiz şekilde yetişmesi için hangi  gayretleri  gösterdik? Hangi çalışmaları yaptık? Bu konuda kendimizi sorgulamıyoruz... Burada bizim eksikliğimiz, noksanlığımız nedir? Sorusuna cevap bulamıyoruz.

En başta Aile içi sevgi, saygı, büyük önem arz etmektedir. Sevginin kuşatmadığı bir nesil, sorunlu nesil olmaya adaydır...

Sosyal manada, çevresinden iletişim araçlarından, YENİ YETİŞEN GENÇ neslin yanlış şeylerden etkilenmesinden sorumlu, en fazla başta RTÜK, tür. KONTROL BU ALANLARDA MUTLAKA ŞARTTIR. İnternet  yayınları ne kadar kontrol ediliyor? Denetleniyor? Sinema, TV yayınları, Filimler, Diziler...  Arkasından Ülkemizdeki İnternet yayın akışını kontrol eden,  başka kuruluşlar  var mı? Bu konuda yeterli  çalışma yapılıyor mu?  Çünkü, gençler ve yeni yetişen nesiller, internet ile iç içe yaşamaktadırlar. Artık çoğunlukla onların kontrolü altına girmektedirler.

Bir an önce, İnternet yayınını kontrol altına alacak, yasa düzenlemeleri meclisten geçmelidir. Şu an En büyük kanayan yara, gençler ve çocuklar meselesidir. Hele, Pandemi dönemi, onları tamamen, İnternetin ve Bilgisayarın kölesi durumuna getirmiştir.

BU İŞTE SORUMLU OLMASI GEREKEN YETKİLİ MERCİLER, Eğitim ve öğretim müfredatını iyi ayarlayamayan Milli Eğitim Bakanlığı. Arkasından Gençlik ve Spor bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gelmektedir. Neden? Gençlere yeteri kadar sosyal hayat alanı oluşturmaları, bulmaları gerekir. Bu konuda teşvik edici, hatta ödüller veren yarışmalar düzenlenebilir. Katılımcılar bile ödüllendirilebilir. Denetim için, ise; İç İşleri Bakanlığı...

Belediyeler bu konuda üzerlerine düşen görevleri ne kadar yerine getiriyorlar. Konserlere ödenen paralar ile, gençlere yönelik onlarca hizmet hayata geçirilebilir. Spor alanlarından, eğitici kurslara kadar geniş bir alan vardır önümüzde. Elbette kütüphaneler şarttır. Ancak kütüphanelere gidecek olan kaldırım taşları bu etkinliklere katılan  gençler için düzenlemelidir. Üniversiteler de bu konuda ne kadar sorumluluk almaktadırlar? Eğitim adına daha katılımı geniş faaliyet alanları oluşturabilirler.

Gençlere ve çocuklara yönelik kayda değer çalışmalar yapmayan Diyanet İşleri Başkanlığı...  Bu sorumluluktan kurtulamaz... Cami ve çevresi aynı zamanda bir eğitici kurum havasına dönüştürülebilir. Diyanet vakfı bina yapımına ayıracağı maddi imkanları bu alanlara kaydırabilir.

En başta, çocuklarına gerekli dini eğitimi ve terbiyeyi vermeyen, gerekli özeni göstermeyen; Tabii ki sorumluluğunu hissetmeyen Aileler, sorumludur.

Milletlerin uzaklardaki her nesneyi görebilme ve ayrıntılarını anlayabilmesi için; gereken aydınlık ve görüş mesafesi , Yetişen nesillerinin ahlaklı, dürüst, adaletli, inancına bağlı, Vatansever, çalışkan, üretken, gençlerinin oranının çok olmasına bağlıdır...

HADİ  GELECEĞİMİZ  İÇİN   BİR TAŞ DA SİZ KOYUN...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?