USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KALEMİN   VE   KLAVYENİN  GÜCÜ

16-06-2023

BUGÜN ELEKTRONİK İMKANLARIN GETİRDİĞİ araçlarının çeşitliliği nedeni ile insanlarla olan iletişimimiz daha da çoğalmaktadır.
Bu iletişim araçlarını gücü zaman, zaman ne kadar fazla olduğunu ispatlamıştır. Özellikle bir şeyi beğenip beğenmemen, takdir edip etmemeniz, bu araçlar aracılığı ile fikrinizi açıklamak konusunda size yardımcı olmaktadır.
Tesiri de oldukça güçlüdür. Kitle iletişim araçlarını duymamazlıktan gelmeyin... Sosyal medyayı hafife almayın... Bu alanlarda örgütlü çalışarak, kamuoyu üzerinde etki etmek amaçlı çalışabilirsiniz. Doğruya destek olabilirsiniz. Yanlışa ise, dur diyebilirsiniz. Bunu yapmak sizin elinizdedir.
 Bu kaleme ve klavyeye dökülen açıklamalar toplumun çoğunun onaylaması olmasa bile, takip edenler açısından dikkate alınmaktadır. Son günlerde siyasi alanda yaşanan seçim süreci bunun örnekleri ile doludur.
Burada şunun altını çizmek zorundayım, yazının aynı zamanda iyi taraflarını yanında bir de kötü tarafı vardır. Yazdığınız bir söz, sizi bağlar. Eğer o bir konuşma metni olsa idi. belki onu konuşmadığınızı, yahut yanlış anlaşıldığınızı ifade edebilirsiniz. Eğer fikirlerinizi yazıya döktü iseniz, o, şansınız elinizden gider.
O nedenle yazarken çok dikkat etmek gerekir.
Kalem ve klavyeyi küçümsemeyin. Yazı tarihin her döneminde en etkili savaş aracı olmuştur. Hz. Ömer'in Bağdat kütüphanesini yaktırması, Moğolların ele geçirdiği kentlerdeki kütüphaneleri yıktırması, haçlıların İstanbul kütüphanesi ve İspanyolların Endülüs Emevi kütüphanelerini yaktırması yazının en büyük savaş aracı olduğunun en güzel örnekleridir. Yine aynı şekilde Sultan Abdülhamit Han'ın kütüphanesinin yok ettirilerek yalan yazan tarih kitaplarının cumhuriyet zamanında piyasaya sürülerek millete empoze edilmesi yakın tarihteki en güzel örnektir. Doğruyu yazmaktan çekinmeyen bunu yaparken Allah rızası için yapan, alacağı tepkilere aldırmadan kalemini ve klavyesini bir kılıç ustası gibi kullanan mücahitlere sahip çıkın. Onları eleştirin, kimseye körü körüne bağlanmadan sahip çıkın, örnek alın.  Bu alanda mücadele eden kalem sahiplerinin kıymetini bilin.  
Bugün kılıç kadar keskin olan kalem ve klavyeyi en etkin şekilde kullanma amacı güden,   tarihin en üstün silahını kullanırken doğru bildiğinden şaşmayan ve bunu Allah rızası için yapan, kimseden korkmadan bu görevi yerine getiren   kalem sahiplerine sahip çıkın. Bunu yaparken bir koltuk sevdasına düşmeden arkalarına para babalarını ve belli kitleleri almadan  yapan yiğit insanlara selam olsun. Yalan dünyada gerçekleri savunan insanlara sahip çıkın. Örnek alın onlar gerçek dünyaya göç ettikten sonra, onlara yalandan sahiplenmek kendi egonuzu tatmin etmekten başka bir şey değildir...
Selam olsun çıkarsız , menfaatsiz, hiçbir beklentisi olmadan,
Allah rızasını gözeten, doğru bildiği yoldan şaşmayan kalem ve klavye sahiplerine  selam olsun...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?