USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞİMDİ MAZLUMUN YANINDA OLMAK GEREKİR

03-11-2023

Filistin’de  zulüm  devam  ediyor...

Çocuklar,  kadınlar, masumlar, siviller ölüyor...

Abluka, kuşatma, acımasızlık, aç ve susuz  bırakma tehdidi...

Dünya sessiz, Dünya  sağır, Dünya insanlıktan uzaklaşmış, kimileri  canavar  yüzünü  gösteriyor...

Hatta ateşkese  gerek yoktur, diyecek kadar  pervasız...

Filistin, yürümeyi öğrenmeden, ölmeyi  öğrenen  çocukların  diyarı...

Bir Musa  çıkmasın  diye, şehit  edilen   binlerce  çocuk...

Tüm bunlara rağmen, Ülkemizde  bile çoğu insan  yaşananlara  duyarsız...

Mazlumun yanında olmak, ona yardım etmek, İnsanoğlunun asırlardan beri; en önemli özelliklerinden birisidir. Birisi, dara düştüğü zaman; onun yanında olmak. Ona, elinden geldiği kadar her alanda yardımcı olmak. Allah’ın insanlara yaratılıştan verdiği asil bir duygudur. İnsan olmanın gereğidir. Hiç kimse, bir başkasının gözlerinin önünde; açlıktan, susuzluktan, barınamamaktan dolayı; eza, cefa görsün istemez. Öyle durumlardan da zevk almaz. Devlet dediğimiz kurum böyle zamanlarda babalığını, büyüklüğünü gösterir. Her kesimden insanımızın, her alanda yanında olur. Bu bir görev zorunluluğudur.  Hem içeride hem dışarıda; gücümüz kadarınca, mazlumun yanında olmak gerekir.  

Şimdi yardım zamanı. Yaraları sarma zamanı. Şu günlerde sıcacık bir gülümseme, gönül alma, bağrımıza basma, mazlumun, yanında olma zamanıdır. Sözün bittiği yerdeyiz. Tüm haçlılar   her taraftan sadece  Müslüman kimliği taşıdığı için  mazlumlara  saldırmaktadır. Birlik olmaktadırlar. Cumhurbaşkanımızın dediği  gibi, organize bir  hareket var.  Birlik olma zamanıdır. Sınırdan, var gücü ile; ortalığı karıştıran, terör örgütü de işin başka bir boyutudur.  Tam bir baş belası... Can yakmaya, can acıtmaya, ortalığı karıştırmaya, devam ediyor.

Yardımlaşmak, düşkünün, zayıfın yanında olmak, fakir, fukarayı kollamak, Milletimizin vazgeçmediği özelliklerindendir. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Mazlumun yanında olmak, Zalime karşı durmak, gibi özellikleri de her zaman bünyesinde barındırmıştır. Dünya mazlumları, zaman, zaman düştükleri zulümlerden, Milletimizin çaba ve gayretleri ile, kurtulmuşlardır. Aynı Ecdadın torunları olan bizler;  Şu günlerde mazlumun  yanında  olmak  zorundayız.

Ülkemizin her yerinde, çeşitli yardım kuruluşları,  Resmi kurumlar,  Filistin'e  yardım etmek için çırpınmaktadırlar. Yardım bile  yapamamanın  ızdırap yürekleri  dağlamaktadır. Her şey  karşı tarafın inisiyatifinde gözükmektedir. Yardım konusunda; AFAD, Diyanet  Vakfı  ve  Kızılay gibi kuruluşlar, öncülük etmektedir. Ciddi manada çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerini de unutmamak, gerekir. Bu organize de en önemli şey, güven ve itimattır. Emanete alınan yardımların, amacına uygun bir şekilde, yerine ulaşmasını temin etmektir.

DEVLETİMİZİN GİRİŞİMLERİ İLE İLK İNSANİ  YARDIMLAR REFAH KAPISINDAN GEÇİŞ SAĞLAMAKTADIR.

Her zaman olduğu gibi, Devletimiz her Alanda yardımcı olmak için gayret göstermektedir. Uluslararası girişimlerde bulunmaktadır. Bir çözüm süreci ortaya koymaya çalışmaktadır. Garantörlük konusunda da  ısrarcıdır.

Oradaki zulme uğrayan kardeşlerimiz; yiyecek, giyecek yardımından çok;  tıbbi yardımı istemektedirler. Bu da; işin başka bir boyutudur. Çünkü Hasta haneler vurulmaktadır.

Bu yardım işlerinden sorumlu olan, yetkililer, sorumlular da gereken özeni göstermek durumundadırlar. Bu yardım işi, Ülke insanımızın paylaşmaya, yardıma muhtaç olan insanların, yanında olmaya verdiği önemi ortaya koymaktadır. Dünya üzerinde, yardım konusunda Ülkemiz, Uluslararası alanda da ilk sıralarda gelmektedir. İnsanımız, Bunu yapmanın, Dinen de; bir görev olduğunun farkındadır. Öncelikle kendi  inancından ve  mazlum olan insanımıza; yardım etmek, ayrı bir sevinç kaynağıdır.

Dünya yardım kuruluşlarını düzenleyen kurum. Bu alanda Ülkemizin ilk sıralarda geldiğini, belirttiği zaman aklıma hemen şu not geldi. Ülkemiz insanı, yardım kuruluşlarımız, bizden ekonomik açıdan daha güçlü olan nice ülkenin önünde yer almaktadır. O, zaman içimden şunu söylemek geldi. Helal olsun size… 

Kendi Ülkemiz insanının, kendi soyumuzdan, dinimizden olan insanların; her alanda yanında olduğunuz gibi, adını dahi bilmediğiniz ülkelerin, yardıma ihtiyaç hissettikleri zaman da yanında oldunuz. Tekrar söylüyorum helal olsun size… Ülkemde daha nice güzelliklerin yaşanması dileğiyle… Bu anlamda, insanımıza  sonsuz teşekkürler…

Uluslararası kuruluşların, yolda kaldığı, bir dönemde önde olmak, ayrı bir gurur kaynağıdır.   Mazlumlara  yardım konusunda, Batılı kuruluşlar karar alma konumuna bile zor  gelmişlerdir.  Atacakları adımı bekliyoruz...

ALLAH'IM

Biz  senden yardım diliyoruz. Bizleri  mahcup  etme. Biliyoruz ki, Mazlumun ahı ile, senin aranda perde  yoktur. Masum bebelerin göz yaşları  dinsin. Ancak senin yardımın ile bu gerçekleşir.

Dünyadaki  Müslüman kardeşlerimizin gerçekleri  görmesi için,  gözlerindeki  perdeyi  kaldır.  Mazlum, mağdur durumda olan Filistinli  kardeşlerimize,  yardım eyle. Onlara yardımcı olmak için gayret gösteren tüm taraflara  yardım eyle. Bizlere onlara  karşı, görevini yeterince yerine getirerek, sorumluluktan kurtulmayı nasip eyle...

Dünya  devletlerinin  insanlık adına  gösterecekleri  adımları  ümitle  bekliyoruz...

ÇÜNKÜ  ORADA   BİR   KATLİAM  YAŞANIYOR...TONLARCA  BOMBALAR   MASUM  İNSANLARI   ÖLDÜRÜYOR...  SAĞLIK  KURULUŞLARI,  AMBULANSLAR  VURULUYOR.  BUNUN  ADI   SAVAŞ   SUÇU   DEĞİL DE  NEDİR?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?