USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Terör Eylemleri Gündem Oluşturmaya Devam Ediyor   

24-05-2023

Ülkemizde, hayatını devam ettiren bazı insanlar; yaşanan olayları İYİ ANALİZ EDİP ona göre, tepki vermek yerine; değişik içerikli mesaj vermektedirler. Bu değişik tepki koyma konusunu kimi  zaman siyasetteki insanların da yaptığını görmek üzücü…

Siyaset gündemi gereği, ünler öncesinde terör elemanları hakkında farklı söylemlerde bulunan siyasetçiler, süreç ilerlerken daha önceki söyledikleri söylemlerin tam tersi mesajlarla ortaya çıkmaktadırlar.

Kimi zaman bu siyasi ortam gereği, bu mesajlar, görünüşte, masum bir tepki gibi algılanabilir. İçlerinde, bu sloganı atan kimileri; masumdur, saftır, iyi niyetlidir, diyebiliriz. Ancak, içlerinde var olan bazıları; Ülkemize karşı olmak adına gözü kararmış, vicdanı sakat, fikri şartlandırılmış, içi kin dolu, bir gurup var ki; onları ayrı değerlendirmek gerekir.

Marjinal gurupların söylemleri sloganları orta yerde durmaktadır. Ülke bütünlüğü için tehlikelidir.

O insanlar konuştukları zaman; dinleyen vatandaşların,  içinden; şu soruları sorması geliyor; '' Siz kimsiniz? Nereden geldiniz?   Amacınız nedir? Hangi insan, ya da eğitim kurumu sizi yetiştirdi? İçinizdeki bu kadar kinin nedeni nedir?''  Sorular çoğaltılabilir. İnanın verilecek cevaplarda ana fikir; Direkt ya da dolaylı olarak, Vatan ve Millet düşmanlığına dayalı sözler, olacaktır. Bu Vatan ve Millete neden düşman olduklarını bir de anlaya bilseydik!

Çok garip bir gerçek var. Dünyada ender rastlanan tipleri, bu topraklarda büyütüp, besliyoruz. Bu iddialı bir çıkıştır, ancak doğru bir çıkıştır. Bu alandaki ilim adamları araştırsınlar; benim söylediğime yakın sonuca ulaşacaklarına, şimdiden garanti verebilirim. Ülkemizdeki bu tipler özeldir, ileride mumyalanıp, saklanabilirler.

Yazar Atilla İlhan Beyin buna yakın değerlendirmeleri olduğunu bilmekteyim.

Marjinal söylemeleri olan, O tip insanların yanında; yıllardır yaşanan terör olaylarında, masum, günahsız, savunmasız bir şekilde katledilen insanların, bir değeri yoktur. Onlara göre;  söz etmeye, anmaya bile değmez. Gözleri kör, hissiyatları donmuş, kulakları sağır bir şekildedirler.  Yaklaşık 40 senedir Katledilen insanları görmezler, o haberleri duymazlar, vicdanlarında azıcık da olsa, sızlama hissetmezler. Bu saldırıları kimin, ne amaçla başlattıklarına kulak asmazlar. Katliamları hafızalarından, silerler...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?