USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yıpranan Aile Gerçeği

24-11-2020

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, Ülkenin geleceği ile ilgili yapılması gereken çalışmaların altını çizdi. Adalet, Ekonomi, Yeni  yapılanmalar? Bundan önceki açıklamalarında Eğitimi tekrar değerlendireceklerini belirtmişlerdi. Bence buna ilave olarak en fazla üzerinde durulması gereken  konunun güçlü bir  Ailenin oluşması ve  korunması olması gerekir, diye düşünüyorum. 

Ülkemizin yüzlerce meselesinin başını, bana göre, Aile kavramının çöküşü ve yıpranması oluşturmalıdır. Korunması gereken en önemli kurumdur. Devletin para politikaları, eğitim politikaları kadar önemlidir. Bu kurumun yıpranmasının sonucunda ortaya çıkacak negatif durumlar senelerce devam edecek sorunlar yumağının oluşturmaktadır. Günübirlik politikalar gibi olaya bakılmamalıdır. Orta ve uzun vadede bu kurumun korunması için Devlet eli ile, alınması gereken tüm tedbirler zaman geçirilmeden alınmalıdır. Anne, Baba ve çocukların bir arada mutlu ve sorunsuz bir şekilde hayatlarını devam ettirdikleri çekirdek Aile yapısı bu hali ile; bir Devletin en önemli ve güçlü yapılanmasının belirtisidir. Böyle güçlü bir yapılanmanın olmasını kim istemez? 

Devletin yaptığı araştırmalar göstermektedir ki; son yıllarda yapılan evlenmelerin bazıları çok yakın seneler içerisinde boşanma ile sonuçlanmaktadır. Boşanma oranı gün geçtikçe de çoğalmaktadır. Boşanmalar, neticesinde dağılan yuvalar arkasında hele, hele çocuklu aileler ise bir sorunlar yumağının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Devletin yetkili kurumları boşanma oranlarının bu kadar yükselmesini araştırmalıdır. Çıkan sonuçlara göre, alınacak tedbirler ortaya konmalıdır. Aile saadetinin ve iç dayanışmasının daha kuvvetli hale gelmesi için, yapılması gereken: Devlet eli olanların, hemen yapılması için çabalar sarf edilmelidir. Devletin Dini ve sosyolojik açıdan Aile yapılanmasını güçlendirecek planlar geliştirmesi gerekmektedir. Doğal olarak Bir Aile için geçerli olan geçim standartları belirlenerek, O ailenin kimselere muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirecekleri  ortamın  hazırlanması şarttır. Bugün için, bize çok pahalı yatırımlar gibi görünen bu durumların gerçekleşen boşanmalar neticesinde hem iki tarafa, hem de Devlete ne kadar pahalıya mal olduğunu söylememe gerek yoktur. Bir de bu işin boşanma sonrası bile devam eden tatsızlıkları ve olumsuzlukları vardır ki; onların zaten maddiyat ile ölçülmesi çok daha zordur. Anne ve Baba arasında kalan çocuk veya  çocukların durumu da işin ayrı bir yanıdır. Onların tekrardan sağlıklı birer birey olarak topluma kazandırılması veya en azından, Anne ve Babasının boşanmasından meydana gelen ortamdaki  olumsuzlukları, travmaları atlatması da gayet  zor olsa gerektir. 

Burada önemli olan Aile bütünlüğünün boşanma safhasına gelmeden daha huzurlu, daha birbirleri ile barışık, mutlu ve sorumluluğunu bilen bir durumda hayatlarını devam ettirmeleridir. Böyle sorunsuz bir Aile yapılanmasını korumak için; Devlet kendi tarafına düşen hem Maddi, hem Manevi tedbirleri almak zorundadır. Son zamanlarda çalışan bayanlara yönelik, çalışma saatinin azaltılması, emekliliğin öne çekilmesi ve ona göre ücret politikasının ayarlanması, durumlarını destekliyorum. En azından bazı boşanma vakalarının önüne geçilecektir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?