TERÖR ÜLKE GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDİYOR

Orhan Arslan

4 ay önce

Son terör olayları terörün  ihmale gelmeyen bir konu olduğunu bizlere  hatırlatıyor. Bu olaylar üzerine Alman basınının olaya yaklaşımı gayet dikkat  çekicidir. Yayınladıkları  haritada dikkat şeken ayrıntı  vardır. Olaya böyle yaklaşan devletlerden dost yaklaşımı beklemek  hayalcilik olur.

Terör örgütünün kullandığı silahlar, bize  doğru adresi göstermektedir. Sözde NATO müttefikimiz olan Ülke  silahlarıdır. Bunu ne ile açıklamak gerekir.

ÜLKEMDE ise, dikkat çeken olaylar devam etmektedir. Terör örgütüne yakın duran bir parti ile, uzlaşı sağlamak için ana muhalefet partisinin yapmış olduğu çabalar gözlerden kaçmamaktadır. Ancak Anadolu insanı ariftir. Yapılan bu çabaya tepki  koymaktadır. Şehit cenazeleri bunun en güzel örneğidir.

Bakalım Meclisteki siyasi guruplar terör için yayınlanacak bildiri de birlikte hareket edecekler mi? Yoksa önceden olduğu gibi, bazı partiler ortak bildiriye imza atmayacaklar mı? Göreceğiz...

Ülkemiz konumu itibari ile çok  önemli  bir geçittir.

Bu  önemi   bilen   dost   olmayan    yaklaşımlar   yapan   devletler     elimizi     zayıflatmak     için   ellerinden geleni    yapmaktadırlar.

Böyle bir konumda  olan Ülkenin dostu da düşmanı da az olmaz. Dostlarımızın neler düşündüğünü bir kenara bırakırsak, düşmanlarımızın boş duracağını sanmak; en azından saflık olur. Hem içeriden, hem dışarıdan bu Ülkeye zarar vermek için, ellerinden geleni yapacaktır. İçeriden ve dışarıdan kendi amacına uygun işler yapacağına inandığı tüm güçleri; harekete geçirir, uygulama alanlarına sokar. Bu terör olaylarının gerçekleşmesi  için her türlü desteği  verir. Bazen bu desteği hiç çekinmeden açıkça da yapabilir. Bunların bu tür düşünceleri,  Bu Devlet  yaşadığı müddetçe, Bu Vatan toprağı, bağımsızlığını koruduğu müddetçe;  ilelebet devam edecektir.

Burada önemli olan, Yüce Milletimizin bütün bu olan ve bitenleri sakin bir şekilde takip etmesidir. Ortalıkta olabilecek kışkırtmalara, tahriklere gelmemektir. Onların bütün amacı budur. Böyle , sıkıntılı ve can sıkıcı zamanlarda; Milletimizin sakin ve sabırlı olacağına inanıyorum. Allaha şükür onlarla mücadele edebilecek ve her ortamda onları alt edebilecek , Güvenlik güçlerimiz vardır. Onlar bu işi; Vatan aşkıyla yapmaktadırlar. Bize düşen sakin bir şekilde gerektiğinde güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve olumsuz davranışlardan anında onları haberdar etmek, gerekir.

Unutmayalım, bu günlerde geçecektir .  Toprağa düşen genç fidanlarımız; bu günlerin geçmesi için, Vatanın selamet bulması için, seve, seve canlarını vermektedirler. Şu an sınırımızın  ötesinde, Ülke sınırlarının içerisinde; Vatanın, Milletin yararı, geleceği için, çaba sarf eden, tüm kolluk güçlerimize; Allah yardım etsin, muzaffer kılsın… Onlara güç versin, sağ salim olaylardan çıksınlar. Duamız her zaman budur...

YAZARIN DİĞER YAZILARI