USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye Kışa Hazır?

Belediye Kışa Hazır?

Belediye Kışa Hazır?
01-12-2015 12:17
Google News


Belediye Hizmet Sahasında karla mücadele çalışmasını gerçekleştirecek personelle bir araya gelen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘350 personel 86 araçla 3 vardiya şeklinde ekiplerimiz karla mücadele çalışmasını yürütecek. Tüm arkadaşlarımız hazır kıta bekliyor’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi, karla mücadele acil müdahale çalışmalarını tamamladı. Kent merkezinde karla mücadele çalışmaları 350 personel ve 86 araçla yürütülecek. İhtiyaç halinde, personel ve araç takviyesi yapılabilecek. Sivas Belediyesi, kış şartlarının ağır geçtiği Avrupa Ülkeleri’ndeki karla mücadele çalışmalarından ilham alarak, karla mücadeleyi hava tahmin raporları ile takip ederek, karı yağdığı anda eriterek gerçekleştirecek. Bu kapsamda 5 bin ton kum-tuz karışımı da hazır olarak bekletiliyor.

Karla Mücadele çalışmalarını yürütecek personelle Belediye Hizmet Sahasında bir araya gelen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, burada hazırlıklarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye olarak karla mücadeleye hazır olduklarını belirten Başkan Aydın; ‘Yavaş yavaş kışı hissetmeye başladık. Kış mevsimine giriyoruz. Tabi her mevsimin kendine has güzellikleri var. Sivas, iklim anlamında kış döneminin ağır geçtiği illerimizden bir tanesi... O nedenle hazırlıklı olmamız lazım. Bu bakımdan bugün, acil müdahale ekibi dediğimiz 350 personelden oluşan 3 vardiya şeklinde hizmet yapacak arkadaşlarımız hazır kıta bekliyorlar. 86 tane aracımız bu çalışmada yer alacak. 9 tanede tuzlama aracımız bu çalışmaların içerisinde yer alacak.’ Dedi.

‘KARLA MÜCADELEYİ

ERİTEREK YAPACAĞIZ’

Sivas Belediyesi olarak karla mücadeleyi farklı bir yöntemle gerçekleştireceklerini belirten Başkan Aydın, dünyada kışın ağır geçtiği ülkeleri bu konuda incelediklerini söyledi.

Yeni yöntemde karı yağdığı anda eriteceklerini belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Karla mücadelede farklı bir yönteme geçtik. Eskiden Sivas’ta kar yağardı, kar yağışı devam ettiği sürece mücadele başlamaz, kar yağışı tamamlandıktan sonra şehre yağan karlar kamyonlara yüklenir, şehir dışına nakledilirdi. Bu doğru bir yöntem değildi. Dünyada kışın ağır olduğu ülkelerde biz birtakım incelemeler ve araştırmalar yaptıktan sonra asıl mücadelenin karı yağdığı anda eritmek olduğunu gördük. Bu doğrultuda tuzlamanın çok önemli olduğunu gördük. Kar yağışı başlamadan önce hava raporlarına göre gerekli adımları atmamız gerekiyor. Şuanda 5 bin ton karışımı yapılmış tuz ve kum hazır halde tutuyoruz. 350 arkadaşımız sürekli hava raporlarını takip edecekler, 3 vardiya şeklinde herhangi bir talimata, emre gerek kalmaksızın işlerine koyulacaklar. Bu şu demek değil tabi. 350 arkadaşımız bu işi takip edecekler ama ihtiyaç duyulduğu takdirde gerek araç, gerek personel konusunda takviye yapılabilecek. İnşallah Sivas’ımızda sorunsuz, mümkün olduğu kadar az sıkıntıyla bu kış mevsimini atlatmayı ümit ediyoruz. Son zamanlarda şehir içerisinde kardan dolayı ciddi bir aksaklık olmuyor. İnşallah bu sene de olmayacak. Tabi kış demek, şartların ağırlaşması demek…’

‘VATANDAŞLARIMIZ

DİKKATLİ OLMALI’

Kış döneminin sorunsuz ve güvenli geçmesi için vatandaşlara da görevler düştüğünü belirten Başkan Aydın, herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Aydın; ‘Burada araç kullanan vatandaşlarımız başta olmak üzere her bir bireye görevler düşüyor. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Biz her vatandaşımızın burnu kanamadan ihtiyaçlarını karşılamalarını umut ediyoruz. Her zaman Sivas’ta yaşam standardının daha yüksek olmasını arzu ediyoruz. Bu doğrultuda da gerek ekipmanımızı, gerekse araç gerecimizi ihtiyaca binaen sürekli artırıyoruz. İnşallah sorunsuz bir kış geçireceğiz. Ben şimdiden başkan yardımcımız, fen işleri müdürümüz ve tüm personelimize teşekkür ediyorum ve kışın Sivas’ımıza ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’ Şeklinde konuştu.

‘KRİZ MASASI OLUŞTURDUK’

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman ise karla mücadele çalışmaları kapsamında kriz masası oluşturduklarını, kentte, kış döneminin en az sıkıntı ile geçmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Karaman, şu ifadeleri kullandı:

‘Şehrimiz kış şartlarının en yoğun yaşandığı illerin başında gelmektedir. Bu yüzden karla mücadele konusunda ciddi bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bunun için de ekiplerimizi oluşturduk. Kış demek kar, kar demek buz demek. O yüzden kar yağışını müteakip çok ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Belediye olarak biz burada şehir içi yollardan sorumluyuz. Kar yağışına müteakip şehir içi yollarda ulaşımın rahatlıkla sağlanması için kriz masası oluşturduk. Bu kapsamda 350 kişilik ekibimiz ve 86’ya yakın araçla bu işi yapacağız. Kriz demek, kar yağışının başladığı andan itibaren şehir içi ulaşımını rahatlatana kadar geçen süreç demektir. Bu süreç içerisinde tüm arkadaşlarımız ve birimlerimizle belediye olarak üzerimize düşen görevi yaparak, halkımıza asgari derecede sıkıntı yaşatarak bu sorunu çözmeye çalışacağız.’

Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Hasan Karaman ve birim müdürleri, karla mücadele çalışmalarını gerçekleştirecek personelle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!