Gündem

Çiftçiler Yarışacak

Çiftçiler Yarışacak

Çiftçiler Yarışacak
12-02-2014 19:45


İRFAN ÖZŞEKER

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, geçen yıl düzenledikleri kadın çiftçi, genç çiftçi, sürü yönetimi elemanı, sosyal güvenlik, tarım danışmanları, güvenli traktör eğitimlerini bu yıl 81 ilde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren yetkililer, eğitimin, tarımda verimliliği artırdığına işaret ederek, tarımsal eğitimde amaçlarının çiftçilere pratik beceriler kazandırmak olduğunu ifade etti.

Ziraat odalarının, AB standartlarında örnek işletme oluşturulmasına, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılmasına, yerel ürünlerin pazarlanmasının geliştirilmesine önem verdiğini belirten yetkililer, 'Gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, ürünlerin kalitesinin artırılması, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması ve çiftçilerimizin yaşam kalitelerinin artırılması için eğitim çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Odalarımızdaki teknik elemanlar ile çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Çiftçilerimizin, özellikle de kırsal kesimde çalışan kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkmak ve kadın çiftçilerimizin örgütlenmelerini sağlayabilmek amacıyla, tüm Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren odalarımız aracılığıyla, tarımın değişik konularında eğitimler veriyoruz.'

Genç çiftçi eğitimleri için 27 ilde düzenlenecek kurslara toplamda 3 bin 280 çiftçinin katılacağını yetkililer, 51 ilde yapılacak sürü yönetim elemanı eğitimlerine katılmak için ise 10 bin 811 kişinin başvurduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER