Gündem

Öğrenciler Bu Okulu Çok Sevecek

Öğrenciler Bu Okulu Çok Sevecek

Öğrenciler Bu Okulu Çok Sevecek
15-09-2013 09:37


Okulun bitişiğindeki kütüphane projesi kapsamında bahçe sınırına yerleştirilen bariyerlerin üzerine Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz ve bazı çizgi film karakterlerinin resimleri çizildi.

MUSTAFA IŞIK

Sivas Gazi Osman Paşa İlkokulu, 2013-2014 eğitim öğretim dönemine çizgi film karakterleri ile merhaba diyecek. Eski TEKEL Binasının bulunduğu alana yapılacak kütüphane projesi çalışmaları kapsamında bu alan ile bitişik olan okul bahçesinin içerisine güvenlik amaçlı yerleştirilen bariyerler çizgi film karakterleri ile süslendi.

Okul yönetiminin ricası ile kütüphane projesini yürüten firmanın katkıları ile gerçekleştirilen resim çalışması okula kayıt için gelen velilerin büyük beğenisini topladı.

Okul müdürü Kadir Coşkun, ‘Türk karakterleri buradaki bariyerler üzerine resmediliyor. Çocuklarımızın tarihimizi öğrenmeleri açısından bunu çok önemsiyoruz. Burada resmedilenler içerisinde Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz, Keloğlan, Dede Korkut ve bazı çizgi film karakterleri var. Hem okul öncesi eğitimin okulumuzda verilmesi hem 1-2-3-4’ün sınıfların eğitiminin okulumuzda verilmesi sebebiyle çocuklarımızın yaş guruplarına, seviyelerine uygun böyle bir çalışma yapmayı uygun gördük. Bunun çocuklarımızın okulu daha çok sevmelerini ve isteyerek gelmelerini sağlayacağı düşüncesindeyiz. Burada çocuklarımızın kendi tarih ve kültürlerine ilgi duymalarını da sağlamayı hedefliyoruz. Mesela orada Dedekorkut ve çocuklarla olan bir figür var. Çocuklarımızın bu karakterlerle tanışmalarını sağlamış oluyoruz. Bu şekilde çocuklarımızın güzel bir ortam içerisinde eğitim almalarını amaçladık ve okul duvarlarımızı resimlerle süslüyoruz. Bu çalışma okula kayıt için gelen velilerimizin de çok hoşuna gitti. Hakikaten okulumuz cıvıl cıvıl bir oyun bahçesine döndü’ ifadelerini kullandı.

Okul bahçesindeki bu çalışmanın çok güzel olduğunu belirten öğrenci velileri ise, çocukların bu resimleri uzaktan bile gördüklerinde yanına gelmek için can attıklarını belirterek, okul yönetimi ve çalışmaya destek verenlere teşekkür etti. Çocukların bu tür çalışmalarla okullara daha fazla ilgi duyduğunu belirten veliler, kentte bulunan tüm ilkokulların bu şekilde süslenmesi gerektiğini düşünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER