Politika

“Dediğim Dedik, Çaldığım Düdük” Anlayışı AK Parti’ye Kaybettirdi!

Sivas’ta AK Partili bazı siyasilerin kendi adaylarında ısrar etmesi nedeniyle belediye başkanlığı seçimlerinde ilçelerde de kan kaybedildi. Halkta karşılığı olmayan adaylar dolayısıyla 4 ilçe MHP’ye 1 ilçe ise Yeniden Refah’a kaptırıldı.

“Dediğim Dedik, Çaldığım Düdük” Anlayışı AK Parti’ye Kaybettirdi!
17-04-2024 11:15
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde  AK Parti’nin Sivas’ta hezimete uğradığı seçim bölgesi sadece  Merkez İlçe olmadı. Sivas Belediye Başkanlığını Büyük Birlik Partisine (BBP) kaptıran AK Parti, ilçelerde de kan kaybetti.

AK Parti’nin ilçelerde seçimi kaybetmesinde en önemli etkenin halk nezdinde karşılığı olmayan belediye başkanlarıyla yola devam kararı alınması olduğu belirtiliyor.

Bazı siyasilerin “benim dediğim aday olacak” diye ısrar etmeleri nedeniyle temayül yoklamalarının hiçe sayıldığı AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesi Yıldızeli’nde, Altınyayla’da, Akıncılar’da, Suşehri’nde ve Gemerek’te mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edildi.

Yıldızeli’nde Mehmet Sabit Karakaş, Altınyayla’da Sinan Akbulut, Akıncılar’da Hasan Şen,  Suşehri’nde Fazlı Yüksel, Gemerek'te ise Remzi Kılıçdağ aday gösterildi. AK Parti halkta karşılığı olmayan bu adaylar nedeniyle bu ilçelerin tamamında seçimi kaybetti. Gemerek’te Yeniden Refah Partisi ipi göğüslerken diğer 4 ilçede ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP)  başkan adayları seçimi kazandı.

 AK Parti Grup Başkanı gibi önemli bir makamda bulunan Abdullah Güler’in bu adayların kaybedeceğini tüm partililerin bildiği halde bu isimlere nasıl ve neden onay verdiği tartışma konusu.

AK Parti’de seçmenin önerilerine ve eleştirilerine kulak tıkanması halinde kan kaybının süreceği düşünülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Öz sivaslı 1 hafta önce
Özellikle mevcut rektörün yaptıklarına kim ne yaptı astığı astık kestiği kestik,önümüzdeki ay yeni açılacak buji fabrikasına alınacakların listesi seçimi ak partiye kaybettiren seçim akşamı il binasında bile bulunmayan il yönetimi tarafından oluşturulursa bir garibanında orada ekmek yemesine müsade edilmezse ak parti artık sivastan aldığının yarısınıda alamaz,sonuç olarak halk gerçekten herşeyi biliyor ve gereğini yapıyor,samimiyet lazım,
Mucit 2 hafta önce
Abdullah Güler in halk ta ne kadar karşılığı var Hiç merak eden varmı
Sivaslı biri 2 hafta önce
Başta üniversite olmak üzere makamlara yapılan liyakatsız atamaların bu kayıpta etkisi çok büyük. Önlem alınmazsa bu durumun reisimize zararı daha çok olacak.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER