Gündem

Yaprak Rekorda

Yaprak Rekorda

Yaprak Rekorda
13-07-2013 16:32


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Yaprak satışları rekor kırıyor

Tokat Erbağ yaprağı Sivas perakende sebze halinde satış patlaması yaşadı. Sivas perakende sebze hali esnafından Hayrettin Bozdağ ramazan ayının da gelmesiyle birlikte Tokat yaprağının satış patlaması yaşandığını dile getirdi. Tokat Erbağ sarı üzüm bağlarında yetişen yaprağın fiyatının 3 seneden beri kilosu 6 lira olduğunu dile getiren Hayrettin Bozdağ, satışın çok olmasından dolayı yaprağı yetiştiremediklerini dile getirdi.

Ramazan aynında gelmesiyle birlikte satışın çoğaldığını dile getiren esnaf Bozdağ şunları kaydetti; ‘Ramazan aynında gelmesiyle yaprak satışlarımız arttı. Sivas halkı yaprak sarmasını çok seviyor. Özelliklede ramazan ve bayramlarda yapıyor. Yani Sivaslılar için yaprak sarması sofraların olmazsa olması diyebiliriz. Sattığımız yaprak Tokat Erbağ sarı üzüm bağlarında yetişiyor. Biz 3 seneden beri kilosunu 6 liradan satıyoruz. Ramazandan önce satışlarımız bu kadar yoğun değildi. Ancak şuanda ramazanında gelmesiyle birlikte satışlarımız patlama yaptı. Ve buradan tüm Sivas halkına bize böyle bir satış gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz’ dedi.

ÜZÜM YAPRAĞININ FAYDALARI

Tokat Erbağ sarı üzüm bağlarında yetişen yaprağın faydasının çok olduğunu dile getiren Sivas perakende sebze hali esnafı Hayrettin Bozdağ şunları kaydetti; ‘ Yaprak ishali keser. Sarılığa karşı faydalıdır. Toplardamarları güçlendirici etkiye sahip olan Üzüm yaprakları bacak damarlarındaki şişmelerde, varis ve hemoroitte faydalı olur. Ayrıca Üzüm yaprağı hafızayı kuvvetlendirmekte etkilidir’ dedi.

ÜZÜM YAPRAĞI NASIL KULLANILIR

Esnaf Bozdağ üzüm yaprağının suyu düzenli içilirse alkolü bırakmaya yardımcı olacağını dile getirerek şunları kaydetti; ‘Asmanın meyvesi yaş ve kuru olarak tüketilir. Üzüm Yaprağı ise yemeklerde ve dolma yapımında kullanılır. Üzüm yaprağının tıbbi etkilerinden birisi de kanamayı durdurmaya yardımcı olmasıdır. Üzüm yaprağı kaynatılarak elde edilen su düzenli olarak içilmeye devam edilirse alkolü bırakmaya yardımcı olur’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER