Gündem

Çocukların Yüzü Gülecek

Çocukların Yüzü Gülecek

Çocukların Yüzü Gülecek
04-12-2013 20:12


Merkezde suça sürüklenen, mağdur, kayıp çocuklar ve ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının yararlanacağı sosyal ve eğitsel faaliyetler gerçekleştirecek.

ERSAN ARSLAN

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2013 (SODES) uygulamaları kapsamında Sivas’tan finansman desteği almaya hak kazanan ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ projesi uygulamaya geçiyor.

Proje kapsamında Yüceyurt Mahallesi’ndeki Çocuk Şube Müdürlüğü binasında ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ oluşturuldu. Merkezde suça sürüklenen, mağdur, kayıp çocuklar ve ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının yararlanacağı sosyal ve eğitsel faaliyetler gerçekleştirecek. Çocuklar, merkezde sunulan Mangala, satranç, bilgisayar, internet gibi oyun ve imkanlarla da stres atacak.

Bugün saat 11.00’da açılışı gerçekleştirilecek Çocuk Aktivite Merkezi’nden 1 yıl boyunca 780 çocuğun faydalanması planlanıyor. Bilgisayar salonu, kütüphane, etüd merkezi, dinlenme ve bireysel&grup etkinlikleri odasının yer aldığı merkezde, ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler çerçevesinde iki öğretmen tarafından eğitim vermesi sağlandı. Öğretmenler, oluşturulacak iki ayrı guruba Fen ve matematik dersleri verecek.

12 aylık sürece kapsayan ve 5 yıl devam ettirilmesi planlanan poroje kapsamında 12 aylık dönemde, sinema gösterimleri, huzur evi ziyareti, Ankara ve Çanakkale gezileri gibi etkinlikler yer alacak.

Bu aktivitelerle suça sürüklenen, madde bağımlısı veya mağdur çocukları suça iten kontrolsüz ortamdan, sokaktaki tehlikelerden ve riskten uzak tutulmasını sağlamak, güvenli bir ortamda ilgileri doğrultusunda serbest zaman etkinliklerine katılmaları, iletişim ve güven duygusunun artırılması hedefleniyor. 

MERKEZ MODERNİZE EDİLDİ…

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nün SODES proje başvurusu Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 Temmuz 2013 tarihinde onaylandı. 18 Temmuz 2013 tarihinde ise Vali Zübeyir Kemelek ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay’ın imzaladığı sözleşme ile resmi olarak yürürlüğe girdi.

Projenin resmi olarak yürürlüğe girmesi ile birlikte, Yüceyurt Mahallesi’ndeki Çocuk Şube Müdürlüğü binasında ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ oluşturulması için çalışma başlatıldı. Isıtma sisteminden, havalandırma sistemine, oyun alanlarından bilgisayar odasına kadar iç dizayn ve teknolojik donanımların tamamlandığı merkez, bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER