Gündem

?Öfkeye Meydan Vermeyelim?

?Öfkeye Meydan Vermeyelim?

?Öfkeye Meydan Vermeyelim?
01-04-2019 07:00


OĞUZHAN SARZEP

Vali Salih Ayhan ve eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Atatürk Anadolu Lisesi´nde kullandı.

Saat 10.30´da oy kullanacakları Atatürk Anadolu Lisesi´ne gelen Ayhan çifti, 1018 numaralı sandıkta belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimleri için oylarını kullandı.

?ECDADIMIZ SAYESİNDE?

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Salih Ayhan, "Öncelikle ecdada, bu vatan için bağımsızlığımız için bedel ödeyen şehitlerimize bir kez daha minnet duyduğumu, rahmet dilediğimi belirtmek isterim. Bugün bu sandıklar önümüze bu şekilde, özgürce herhangi bir yönlendirme, kısıtlama olmadan geliyorsa ecdadımız, şehitlerimiz sayesinde, onların ödedikleri bedeller neticesindedir" dedi.

?HAYIRLI NETİCELERE VESİLE KILSIN?

Tam bağımsız, demokratik bir ülke olmanın en güzel nimetlerinden birinin seçim olduğunu dile getiren Vali Ayhan,  "Bizler de bugün 57 milyon seçmenle birlikte oyumuzu kullanıyoruz. Rabbim tercihlerimizi hem ülkemiz hem şehrimiz için hayırlı neticelere vesile kılsın. Her bir sandık yeni başarılara, yeni projelere ve tüm vatandaşlarımıza hitap eden yeni hizmetlere açılan birer kapı olsun inşallah? diye konuştu.

?TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUM?

Yaklaşık 3 aylık bir seçim sürecinin geride kaldığını belirten Vali Ayhan, "Ara ara toplantılarla süreci yakından takip ettik. Ben burada tüm partilerimizin temsilcilerine; tatsız bir olaya fırsat vermedikleri için, centilmence ve demokratik bir şekilde kampanya çalışmalarını tamamladıkları için teşekkürü bir borç biliyorum. İlgili kurumlarımıza, mesai arkadaşlarımıza, güvenlik güçlerimize ve tüm personelimize de seçim hazırlık süresince asayişi sıkıntıya sokacak bir olaya fırsat vermedikleri için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

?YİĞİDO OLMAK KOLAY DEĞİL?

Seçmenlerin demokratik tercihleri neticesinde sandıktan bazı mesajlar ve bazı sonuçlar çıkacağını belirten Vali Ayhan, "Üzülenler, sevinenler, kazananlar, kaybedenler olacak. Her seçimin kaçınılmaz sonu budur. Kabullenmek demokrasiye inanan herkesten beklenen olgunluktur. Kazanan kaybedenle omuz omuza şehrine, köyüne, mahallesine hizmet etmelidir, destek olmalıdır, yok saymamalıdır. Kaybeden de kazananı tebrik etmelidir. Çünkü Yiğido olmak kolay değil, Yiğido olmanın alametidir tüm bunlar. Sakın ola öfkeye, kızgınlığa, husumete meydan vermeyelim. Hem kendimizi, hem şehrimizi, hem köyümüzü, hem mahallemizi olumsuz bir imajla anılır kılmayalım. Tercihlerimiz, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, biz bir bütünüz" uyarısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER