Gündem

41 Bin 200 Veli Süt İzni Verdi

41 Bin 200 Veli Süt İzni Verdi

41 Bin 200 Veli Süt İzni Verdi
10-02-2014 17:07


Süt dağıtım programında konuşan Vali Vekili Ömer Kalaylı, ‘Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için onlara süt tüketimi alışkanlığını kazandırmak ve bedensel-zihinsel gelişimini daha iyi sağlamak amacıyla bu programı yürütüyoruz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Okul Sütü Programı kapsamında özel okullar dâhil anasınıfı ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine süt dağıtımları başladı.

Kentte, 2014 yılı Okul Sütü Programına Diriliş Mahallesi’ndeki Mimar Sinan Okulu’nda start verildi.

Süt dağıtım programına Vali Vekili Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Kurt ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Vali Vekili Ömer Kalaylı ve beraberindekiler ilk önce ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek bir süre çocuklarla sohbet etti. Minik öğrencilere Süt tüketiminin önemi konusunda bilgi veren Kalaylı, daha sonra öğrencilere sütlerini dağıttı. Kalaylı, bir öğrenciye ise süt içirdi.

Kalaylı ve beraberindekiler daha sonra diğer sınıfları ziyaret ederek öğrencilere süt dağıttı.

‘41 BİN 200 VELİDEN

MUVAFAKAT ALINDI’

Süt dağıtımının ardından değerlendirmede bulunan Vali Vekili Ömer Kalaylı, süt dağıtımı için öğrenci velilerinin onayının alındığını belirtti.

Sivas’ta il genelinde 47 bin öğrenci velisinin 41 bin 200’ünden muvafakat alındığını belirten Kalaylı, bu verilerin sisteme işlendiğini söyledi.

Program hakkında da bilgi veren Kalaylı, şu ifadeleri kullandı:

‘İnsanımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi için vazgeçilmez gıdaların başında süt ve süt ürünleri gelmektedir. Bugün 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladık. Aynı zamanda Mimar Sinan İlkokulumuzda Okul Sütü Programı’na da başlamış olduk. Bu program 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başlamıştı. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu program, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi ile birlikte yürütülen bir program. Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için onlara süt tüketimi alışkanlığını kazandırmak ve bedensel-zihinsel gelişimini daha iyi sağlamak amacıyla bu programı yürütüyoruz. Bu program birçok gelişmiş ülkede uygulanan bir program.

İlimizde 47 bin öğrenci velimizin 41 bin 200’ü öğrencilerinin okul sütü programı kapsamında süt tüketmesini uygun gördüler. Yaklaşık 5 bin 700 öğrenci velimiz bunu uygun görmedi. Velilerimizin muvafakatleri alındı ve teker teker öğretmenlerimiz tarafından sisteme işlendi. Yüzde 88’lik bir oran söz konusu. Bu programı inşallah sağlıklı bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz.‘

HAFTADA 3 GÜN

DAĞITIM YAPILACAK

Okul sütlerinin haftanın üç günü 2. ders saatini takip eden beslenme saatinde dağıtılacağını belirten Vali Vekili Ömer Kalaylı, birleştirilmiş sınıflarda ise dağıtımların başlamadığını söyledi.

Kalaylı, ‘İlimizde de ‘Okul Sütü Komisyonu’ oluşturduk. Bu komisyon çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili biz gerek idareci gerekse de öğretmenlerimize eğitim çalışmaları yaptık ve okul sütü programı konusunda velilerimizi bilgilendirdik, onlara formlar gönderildi. Velilerimizin uygun gördüğü öğrencilere, haftanın üç günü; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 2. Ders saatini takip eden beslenme saatlerinde ve gerekli görülmesi halinde ise 3. Ders saatinin içerisinde 20 dakikalık bölümde öğrencilerimize süt dağıtılacak.

Çocuklara sütler beslenme saatlerinde dağıtılacak. Yüklenici firma tarafından dağıtımlara başlandı. Şuanda birleştirilmiş sınıflarımızda henüz dağıtım başlamadı. O okullarımız ara tatilinden dolayı kapalı olduğu için bu hafta içerisinde hızlı bir şekilde bütün okullarımızda ana sınıfları ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. Sınıflarda sütler dağıtılacak. Şuan için bir sorunumuz yok. Hedefimiz dengeli ve sağlıklı beslenen bir nesil’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER