Gündem

Aydın´a Sevgi Seli

Aydın´a Sevgi Seli

Aydın´a Sevgi Seli
15-11-2013 17:51


MUSTAFA IŞIK

AK partinin Belediye başkan aday adayı Mimar Sami Aydın önceki dönemde yaptığı icraatlarını ve şehre verdiği vizyonunun meyvelerini bu seçim çalışmalarında topluyor. İstiklal Mahallesi sakinlerinin kendisi için düzenlediği mahalle toplantısına katılan Aydın yine coşku ile karşılandı. Aydın’ı bağrına basan mahalle sakinleri hem dertlerini anlattı hem de Aydın’ı dinledi. Sami Aydın yaptığı konuşmada 2004 – 2009 arasında yaptığı yerel hizmetlerin mantığını anlattı ve bugün kendisine gösterilen teveccühün sebebinin o projelerden kaynaklandığını ifade etti.

Aydın; ‘Şimdilerde kimse hatırlamıyor. Ancak bundan beş yıl önce kasım ayı geldiğinde bu mahallenin suyu kesilirdi. Sularımız iki gün akarsa üç gün akmazdı. Biz bu sorunu tarihin tozlu raflarına gönderdik. Yine bu aylarda kirli havalardan nefes alamazdık. Bu şehre Doğal gazı biz getirdik. Şimdilerde arkadaşlar yeni Sivas’tan söz ediyor. Biz o dönemde bulunduğumuz mahallenin hemen kuzeyine düşen Meraküm bölgesinden Kuzey çevre yolu geçirmeyi ve aradaki alanı imara açarak 150 bin Nüfuslu yeni bir şehir kurmayı anlatmıştık dedi.

Yaklaşık bir saat vatandaşlara hitap eden Aydın mahalle sakinlerinin kendisine yönelttiği soruları da yaptığı ve yapacağı projelerde cevaplandırdı. Aydın’a gelen soruların başında Sivas’ın trafik sorunun nasıl çözüleceği idi.

Vatandaşlardan birisinin ‘ Başbakanın Sizin 2009’da vaat ettiğini projelerin aynısını bu gün diğer adaylardan ve aday adaylarından dinliyoruz.’ demesi üzerine Aydın; ‘Benim beş yıl önce vaat olarak ortaya koyduğum projelerin ne denli ileriyi gören projeler olduğu yeni anlaşılıyor. O arkadaşlarımın bugün aynı konulardan bahsetmesi beni mutlu ediyor. Biz bu projeleri Sivas için hazırladık. İsteselerdi verirdi. Ancak beni üzen tarafı aradan geçen beş yıl içerisinde Sivas’ın o ihtiyaçlarının henüz karşılanmamış olmasıdır. Eğer Allah tekrar lütfeder siz de destek verirseniz biz o projelerin üzerine iki katının daha koyar hayata geçiririz’ dedi.       

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER