Gündem

Sivas Termaline Kavuşuyor

Sivas Termaline Kavuşuyor

Sivas Termaline Kavuşuyor
29-10-2013 12:35


Kentte, 4 iş adamı Sivas için güç birliği yaparak 50 milyon liralık dev bir projeye imza attı. Sıcak Çermik’te inşa edilen Sivas Termal Yaşam Merkezi,  Sıcak Çermik ve kentin gelişimine büyük katkı sağlayacak.

KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas’ta, 4 iş adamının güç birliği yaparak Sıcak Çermik’te temellerini attığı Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı ve YILTAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı iş Adamı Osman Yıldırım, Dermokil ve Tiffany Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Ünal Karaca, Pazaristan Alışveriş Merkezleri Sahibi iş adamı Ahmet Kocak ve Sultan Otel’in sahibi iş adamı Şemsettin Yolalan’ın ortak projesi olan Sivas Termal Yaşam Merkezi, kent turizmi, ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacak.

50 milyon liralık dev yatırıma imza atan, Sivaslı iş adamları Sivas Termal Yaşam Merkezi ile ilgili düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı. Proje sahasında basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen iş adamları, Sivas için birlikte hayata geçirdikleri bu projeni, başka birlikteliklere örnek olmasını diledi.

‘SİVAS BİZİM İÇİN DEĞERLİ’

İş adamları olarak daha ticari düşünerek, altyapısı bulunan Afyon gibi bir başka şehre de yatırım yapabileceklerini ancak, Sivas’ın kendileri için çok önemli olduğunu ve bu nedenle bu yatırımı Sivas’a yapmak istediklerini belirten iş adamı Ünal Karaca, kendilerine her zaman destek veren Kalın Belediye Başkanı Halil Şener’e de teşekkür etti.

Karaca, ‘Her şeyden önce Kalın Belediye Başkanımızın unutulmuş bir değeri gündeme getirmesi, çabalaması, bizleri zorlaması bu yatırımı yapmamıza sebep olmuştur. Bu yatırımın daha uygununu, daha iyisini, daha ticari olanını Afyon’a ya da batı şehirlerinden bir tanesine yapabilirdik. Fakat bizim için Sivas’ın bir yeri var. Bizim Sivas’a bakışımız var. Sivas halkının bize bir bakışı var. Sivas’tan aldığımızı Sivas’a vermek adına, sosyal sorumluluk adına, bu yatırımı güç birliği adı altında tüm ortaklarla birlikte ticari amacımız olmuş olsa bile duygusal bağımızın baskın olduğu bir durumda biz buraya bir yatırım kararı aldık. 2 ay öncesinde inşaata başladık ve inşaatımız hızla devam ediyor. Hava şartları fırsat verdiği süre içerisinde bu yıl kabasının önemli bir kısmını bitirip gelecek yıl da incesini bitirmek kaydıyla 2015 Haziran ayı demiş olsak bile daha önce bitirme imkânımız satışa bağlı olmadığı gibi maket satışı da yapmıyoruz. Hedefimiz kısa sürede burayı bitirip 2. Aşamada da yine 5 yıldızlı oteli, 600 yatak kapasiteli, Sivas’a yakışır ülkemize yakışır, Sivas’a katma değer oluşturabilecek, iyi örnek olması için de birlikte bir yatırım kararı aldık.

Sayın Belediye başkanımızın çabası olmasaydı, vizyonu ve misyonu bu çermik üzerine kurulmamış olsaydı belki biz yatırımları başka yere yapmış olacaktık. Tüm ortaklarımızın zorunlu dışarıya ticareti olmuş olsa bile tüm yatırımlarının Sivas’ta olduğunu bundan sonra da Sivas’a yatırım yapmak için kendi adlarına ve kendi adımıza söz verdiğimizi bilmenizi istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘BURASI DÜNYAYA AÇILAN BİR KAPI OLACAKTIR’

Kalın Belediye Başkanı Halil Şener ise, büyük bir yüreklilik örneği göstererek Sivas’a, Sıcak Çermiğe bu dev yatırımı yapan, Sivaslı iş adamlarını tebrik etti.

Sivas’ın evlattan çok gurbet doğuran bir şehir olduğunu, kentteki göçün durdurulması gerektiğini belirten Şener, bu ve benzer yatırımlarla Sıcak Çermiğin Sivas’ın dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi.

Şener; ‘Kendi toprağına, memleketine sahip çıkan bu yürekli 4 arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Sıcak Çermik’te yetkiyi devraldıktan sonra bu yörede bir zihniyet değişikliğine gittik. Kamunun gücüne, kendi siyasi gücümüze malzeme yapmak yerine, bu şehrin değeri olan Sıcak Çermik Kaplıcalarını topluma kazandırılacak ve geleceğe yön verecek şekilde planlamasını ve altyapısını hazırladık. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu yürekli insanların defalarca kapısını çaldık ve yatırım için ne gerekiyorsa bu konuda her türlü gayreti sarf edeceğimizi söyledik ve sarf ettik. Onlar da bunu karışlıksız bırakmadılar. Sivas, kendi değerlerine sahip çıkarak, kendi insanı ile güç birliği yaparak bir yere varacaktır. İnanıyorum ki, bu alanda eğer biz yatırımımızı kat be kat artırarak gelirsek, bu alandaki kazancımız Sivas’ı büyütecek, Sivas’ı geliştirecektir ve yüceltecektir. Bir de Sivas evlattan çok gurbet doğuran bir memlekettir. Bizim bu gurbetliği, Sivas’ın ana kucağına çekmemiz lazım. O insanları burada barındırmamız ve ev sahipliği yapmamız lazım. Şehir sıkışmış bir şekilde ama Sıcak Çermik şehrin batısında saniyede 800 litre termal sıcak su debisine, kaynağına sahip. Etrafında Kızılırmak, Yıldız Irmağı ve Kalın Irmağı’nın bulunduğu bir su havzasındadır. Bu alanı değerlendirmek için atılan bu cesur adımdan dolayı tekrar bu arkadaşları tebrik ediyorum. Gelecekte burada şehre katma değer verecek, yatırım yapacak tüm yatırımcıları davet ediyoruz. Allah’ın izni ile altyapımızı 10 milyon liraya ihale etmiş durumdayız. İçme suyu projemiz Tavra Deresi’nden saniyede 50 litre debide. Her türlü kullanım ve sosyal donatı için hazır hale gelmektedir. Burası Dünyaya açılan bir kapı olacaktır şehrimiz için. İnşallah bundan sonra daha büyük yatırımlar için el birliği ile ilerleteceği ve bu gururu beraber yaşayacağız.

Yıllardır düşüncemizi eleştiren, teneke ve barakayı kutsayan yahut da algılamakta sorun yaşayan bir zihniyete karşılık bu kadar modern, bu kadar modern yapıyı inşa ettikleri zaman benim kendi çocuğum olmuş kadar mutlu ve gururlu oluyorum. Bu mutluluğu bana yaşattıkları için bu 4 delikanlıya yürekten teşekkür ediyorum.’

‘BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ’

STSO Başkanı ve Sivas Termal Yaşam Merkezi ortaklarından iş Adamı Osman Yıldırım ise bu yatırımla birlikte Sivas için bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Sivas’ın, bu ve bundan sonraki yatırımlarla kalkınacağına işaret eden Yıldırım, ‘bu tesis bizim dördümüzün değil, bu tesis Sivas’ın tesisi. Bizden sonra diğer arkadaşların da yapması, başarılı olması lazım, Sivas’ın bu kaplıcadan büyük kazanımlar elde etmesi lazım ve edecektir’ dedi.

Yıldırım, şu şekilde konuştu:

‘Biz tabi yıllardır Sivas’ın potansiyellerini anlatırken hep çermiklerimizi istediğimiz şekilde değerlendiremediğimizi, bu çermikleri değerlendiren illeri düşündüğümüz zaman gelişmelerine büyük katkı sunduğunu biliyoruz. Sürekli gündemdeydi. Bu 4 kişi yola çıkarken, işin sosyal yanı çok daha ağır basarak bu yola çıktık. Biz bugün bir başlangıç yapıyoruz. Aslında bu başlangıç başarılı olduğu takdirde ki, olacak ve olması gerekir. Sivas’ta, 20-25 tane bu tür tesislerin bir başlangıcı bu. Hatta bir termal şehir kurulması gerekir buraya. Biz onunla ilgili de, eğer öyle bir çalışma, planlama aşamasında, yer olursa bir termal şehir kurma yönünde ayrıca bir çalışma da olacak burada.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 40 bin ve 50 bine doğru gidiyor. Diyoruz ki, ‘50 bin öğrenciyi çıkardığımız takdirde Sivas Köy olur…’ Niçin diyoruz bunu? Dışarıdan gelen insanların sosyal, ekonomik, kültürel hayatımıza büyük katkı sağladığı için diyoruz. Bizim bir tane tesisimize yılda gelecek kişi, 20-25 bin kişi. 4 tane olduğunu düşünün 100 bin kişi. Bu gelecek 100 bin kişi Sivas’ın kaderini değiştirecektir. Onun için bu tesis bizim dördümüzün değil, bu tesis Sivas’ın tesisi. Bizden sonra diğer arkadaşların da yapması, başarılı olması lazım, Sivas’ın bu kaplıcadan büyük kazanımlar elde etmesi lazım ve edecektir. İleri yıllarda belki biz görmeyiz ama ileride bize iyi bir dua edecekler. Çünkü bizim yola çıkarken niyetimiz hep halisane ve Sivas’ı düşünerek oldu. Yoksa hepimizin işi gücü var. Fazlası ile imkânları ve kendi işi olan insanlarız. Onlardan çok buna ağırlık vermemizin nedeni, biraz da Sivas’ta yaşayıp, Sivas’taki bu eksikliği görüp, Sivas sevgisinden kaynaklanmaktadır. Bugüne kadar da Sivas halkı desteğini verdi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Biz daha henüz tam olarak açılmadık. İstanbul’daki Sivaslılarımız özellikle, onların Sivas’a gelmesi için bir neden olacak bu. 7 milyon dışarıda Sivaslı var. Bu Sivaslı gelmek, mezarlarını ziyaret etmek istiyor, köylerini görmek istiyor ama geldikleri zaman belki bir otelde konaklamak istemiyor. Biz diyoruz, işte buyurun hem gelmeniz için yılda 1 hafta 10 gün bir sebep. Hem sağlığınızı kazanın, hem de karlı bir yatırım sahibi olun diyoruz.’

‘ŞENER’E TEŞEKÜR’

Yıldırım da konuşmasında Kalın Belediye Başkanı Halil Şener’e teşekkür etmeyi unutmadı. Şener’in hiçbir beklenti içerisine girmeden kendilerine destek verdiğini ve yatırımın önünü açtığını belirten Yıldırım, ‘Ben bu süreç içerisinde sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Sivas’taki bu yatırımcıların içindeyiz. Bürokrasinin yapısını çok iyi biliyoruz. Kimin bir yatırımcıya nasıl bakıp bakmadığını da çok iyi biliyoruz. Onun için bizim başkanımıza sürekli teşekkür etmemizin nedeni de bu. Diğerleri ile kıyasladığımız zaman karşılaştığımız zorlukların hiçbirini bize yaşatmadı ve en ufak bir beklenti içerisine girmedi. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Buraya yapılan bir hizmette en büyük beklentiyi karşılıyor. Bu mantıkla motive de etti, her zaman bürokrasiyi aşmamızda yanımızda da oldu. Tabi bir de özellikle ortaklarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğimizde muhabbetimiz ilk günden bu tarafa artarak devam ediyor. Bu birlikteliğin de Sivas’a örnek olmasını diliyorum. Başka birliktelikler, başka ortaklıklarla da Sivas’ımızın tanışması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

İş adamları daha sonra basın mensupları ile birlikte Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin inşaat alanını gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER