Gündem

Büyük Tehlike

Büyük Tehlike

Büyük Tehlike
12-02-2014 19:43


RUHİ DEMİR

Sivas’ta Selçuklu Parkı içerisinde tarihi eser kalıntıları ve restore edilen bazı alanların üzerine 20-08 yılında yerleştirilen ve geçtiğimiz günlerde taşla parçalanan cam kaplamalar tehlike oluşturuyor.

Kale Hamam Kalıntısı’nın yan tarafında bulunan ve çevresi demirliklerle çevrili olan camların kırılması tepki toplarken, hamam restore edilen tarihi hamam kalıntısının üzerinde koşarak oynayan çocuklar yürekleri ağızlara getirdi. Çocukların  tarihi eser kalıntısının üzerinde oynamaları ve annelerinin buna müsaade etmesi tepki toplarken, vatandaşlar kırılan camların çocuklar için e büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

Yabancıların Sivas’taki tarihi eserlere hayran kaldıklarını ve saatlerce seyrettiklerini belirten vatandaşlar, ‘Maalesef bazı vatandaşlarımız da üzerinde geziyor. Duvarına yazı yazıyor. Çocuklarının bu ecdat yadigarı eserlerin üzerinde gezmesine müsaade ediyor’ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

YA KALDIRILSIN

YA DEĞİŞTİRİLSİN

Tarihi hamam kalıntısının yan tarafındaki kalıntının üzerine yerleştirilen ve taşla parçalanarak kırılan camların biran önce değiştirilmesini ve kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, ‘İşte çocuklar burada oyun oynuyor. Anneleri de müsaade ediyor. Ne yaparsınız? Yani bu çocuklar Allah korusun buraya bir düşse, elleri yüzleri parçalanır. Bu camların burada oluşturduğu çirkin görüntü de ayrı bir sıkıntı. Yetkililerin biran önce bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

YAZIKLAR OLSUN

Gazetemiz, 6 Şubat tarihli sayısında ‘Yazıklar olsun’ başlıklı haberiyle tarihi eser kalıntılarının üzerinde yer alan ve kırılan camları gündeme getirmiş haberin bir bölümünde ‘Sivas’ta Kent Meydanı Projesi kapsamında 2008 yılında Selçuk Parkı’nda yapılan arkeolojik kazılar sonrasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların korunması amacıyla yapılan cam kaplamalar, bilinçsiz kişilerce tahrip edildi. Ağırlığa dayanıklı olan ve üzerinde gezilebilen camların çevresi demirliklerle çevrilmesine rağmen, taşla parçalanarak kırıldı’ ifadelerine yer vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER