Gündem

Ön Mezarlık Temiz Arkalar İçler Acısı

Ön Mezarlık Temiz Arkalar İçler Acısı

Ön Mezarlık Temiz Arkalar İçler Acısı
29-09-2013 16:04


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Camii’nin ön avlusunda bulunan mezarların bakımlı olup caminin yan ve arka tarafında bulunan mezarların ise harabeye dönmesi mahalle sakinleri ve camii cemaati tarafından tepkiye neden oluyor.

2005 yılında Vakıflar İl Müdürlüğü tarafından tadilata alınan camiiyle birlikte ön tarafından bulunan mezarlarda Vakıflar İl Müdürlüğünce yenilenerek mahallelinin hizmetine sunuldu. Ancak camiinin yan ve arka kısmında kalan mezarlar onarım görmezken birçok mezarın kitabeleri kırık, taşları yerinden çıkmış etrafını yabani otlar sarmış ve neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş bir şekilde kaderine terk edilmiş mezarlarda birçok önemli isimde yatmakta. Ön tarafta bulunan mezarların onarımı yapılmışken caminin yan ve arka kısmında bulunan mezarların neden onarımının yapılmadığı mahalle sakinleri tarafından merak konusu.

Mezar taşlarından tespit edilebildiği kadarıyla camii avlusunda Büyük Alibaba, onun oğlu Küçük Ali Baba, şair, yazar, bilgin ve Eski Sivas Milletvekili Kazancızâde Mehmed Emin Edib Efendi, Dağıstan Valilerinden Nuh, onun kızı Saniye Hanım, onun eşi Zekariya Han Oğlu Mir Yahya, onların yanında Dağıstanlı Ali Edhem Han, Tahir, Es-Seyyid Es-Şeyh İsmail Efendi, çocukken ölen İsmail, Oğul Ali Baba dergahının hizmetkârı Şeyh Hüseyin, kumandanlardan Neşet Efendi, şehir hanedanından Ahmed Efendi, Es-Seyyid Ahmed Ağa, askeriye mülazımlarından Erzurumî Şevki Efendinin oğlu Ahat Efendi, gibi önemli kişilerin yanı sıra Sivas eşrafından da birçok önemli kişinin mezarı bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER