USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Düşman Uyumaz

01-10-2023

Pazar günü rutin yaptığımız doğa yürüyüşlerimizden birisini daha yaptık. Bu sefer rotamızda Dünya’daki Mars olarak adlandırılan Eğribucak Kanyonu vardı. Sivas’a 20 kilometre mesafede bulunan kanyonun kızıl renkli kayalıklara sahip olması, kızıl gezegen Mars’ı andırması nedeniyle bu adı yakıştırmışlar. Kırk kişilik grubumuzla keyifle kanyona daldık. Kanyonda merdivenle çıkılan iki zor geçit var. Orayı çıktıktan sonra sizi kocaman bir vadi karşılıyor. 

Saat on civarında kanyon girişini geçtiğimizde bir arkadaş cep telefonuna bakıyordu, üzüntülü bir şekilde “Kızılay’da büyük bir patlama olmuş” dedi. İçimden bana acı veren bir şey koptu sanki, Kızılay ülkemiz başkentinin en merkezi noktalarından birisi, etrafında çok önemli kurum, kuruluşlar var. Nereyi hedef aldılar acaba, ölü yaralı çok mu kaygısıyla yürüyüşümüzü tamamladık. Aracımıza bindiğimizde konuyla ilgili detaylara baktığımızda bir terör saldırısı olduğunu, yaralılarımızın olduğunu ve iki teröristin gebertildiğini öğrendik.

Yazımı ülkemizin güzelliklerini en basitinden anlatarak başladım. Öyle zengin bir coğrafyaya sahibiz ki, yazmakla, anlatmakla bitmez. Deriz ya her zaman “Bir başkadır benim memleketim.” gerçekten bir başka memleketimiz. Dağı başka güzel, ovası, yaylası, ırmağı, gölü, denizi, ormanı, havası, suyu her şeyi bambaşka güzel memleketimizin. Elbette elin gözü olur bu topraklarda, neredeyse dünyanın geçiş merkezi, her taraftan bereket fışkırıyor, millet olarak bu cennet vatana sahip çıkmamız, sürekli tetikte olmamız gerekiyor.

Tam da TBMM’nin açılışının yapılacağı günde, tüm vekillerin meclise geleceği vakitlerde meclise yakın bir yerde gerçekleştirilen terör eylemi bence sıradan, basit bir eylem değil. Teröristlerin kullandıkları silahlar tanıdık silahlar, kaynakları belli, dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin ürettiği silahlar. Maşa olarak kullandıkları satılmış, vatan hainlerine bu silahları vererek ülke bütünlüğümüze, milli dayanışmamıza kast ediyorlar. Olmaz olsun onların dostluğu, müttefikliği. Bu ülkenin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, bu topraklarda büyümüş daha sonrada vatanını satacak kadar soysuzlaşmışlara bu dost ve müttefik dediklerimizde rağbet oldukça fazla. Ülkemiz ve milletimiz aleyhinde ne kadar çok çalışırlarsa o kadar el üstünde tutuluyorlar.    

Terörle mücadelede çok mesafeler aldık, çok şükür. Asırlardır birlikte yaşadığımız aynı inancı paylaştığımız milletimizin her unsurunu çalmaya, bozmaya, düşmanlaştırmaya çabalayanların çabasını boşa çıkarmalıyız. Bu işi ya yapacağız, ya yapacağız. Masa başında oluyorsa maşa başında, yok olmuyorsa teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak, dünyanın neresinde olursa olsunlar düşmana göz açtırmadan nokta operasyonlarla bir şekilde halletmeli, yok etmeliyiz. Medeni dediğimiz güçlü devletler bunu kimseye danışmadan hem de çok acımasızca yapıyorlar. 

Emniyet camiamıza yapılan hain saldırıyı kınarken, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizi her türlü bela ve musibetten korusun rabbim. Geçmiş olsun Türkiye'm

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?