BAŞARININ ADI SİVAS BELEDİYESPOR !..

İsmail Ayhan

6 yıl önce

            Her sezon mütevazı bir bütçeyle başlayıp, ligi forse eden bir takımdan bahsedeceğim. Profesyonel lige çıktığı günden itibaren her yıl üzerine katarak giden ve tüm Türkiye´ye ismini duyuran bir takımı anlatacağım.

            Başarı dediğimiz olgu, konulan hedefleri paldır küldür yakalamak değil, bilakis emin adımlarla bu hedefe ulaşmaktır. Sivas Belediyespor camia olarak her yıl koyduğu bu hedeflere emin adımlarla ulaştığı için başarının altın anahtarını çözmüş demektir. Elbette ki bu başarıda en büyük pay sahibi, bütün şartları ve paydaşları en olumlu şekilde kullanarak, takım olma olgusunun dinamizmlerini ayakta tutarak, başarıyı bu seviyeye çekmiş yönetim kurulunundur. Eleştirilecek yönlerini mutlaka vardır. Ancak her sezon koydukları hedefe ulaşarak bu eleştirilerin önüne set çekmeyi başarmışlardır.

            Baktığınız zaman bu sezon ben dahi bu başarıyı beklemiyordum. Ne var ki gerek Ziraat Türkiye kupasında aldıkları sonuçlar ve gösterdikleri performans, gerekse de ligde oynadıkları maçlar sonucunda puan sıralamasında ki yeri beni yanılttı. Bireysel olarak böyle güzel yanılmalar her zaman hoşuma gider. Gurubunda ki diğer takımların ciddi bir para harcadıkları bu ligde, komik sayılabilecek bir harcamayla bu başarıyı yakalayan yönetime teşekkür bir borçtur. Yaptıkları nokta transferler ve aldıkları radikal kararlar umut ederim ki bundan sonra ki sezonlarda da devam eder.

            Eksiklik olarak söylenebilecek tek şey; ?takıma duygusal açıdan bakmayacak ve reailetiyi (gerçekliği) cesurca ortaya koyabilecek biri ya da birilerinin yönetimle dirsek teması yapamamasıdır.? Bu açıklama geniş kavramlı olduğu için, burada anlatacak olursam sayfa yetmez. Mutlaka bunu ilerleyen yazılarımda zaman zaman vurgulayacağımı söyleyebilirim.

            Gerçek kahramanlar savaştan kaçmayanlardır. Sezon başında çıkılan bu yolda, mecazen her maça yüreklerini ortaya koyan ve korkmadan savaşan futbolcular bu başarının diğer kahramanlarıdır. Aslan yürekli bu çocuklara ne kadar övgü dolu sözler söylense karşılığını bulamayacaklardır. Her futbolcunun dönemsel olarak inişli çıkışlı bir performans grafiği sergilemesi doğaldır. Bu takımın futbolcuları da bu sendromu yaşamışlardır. Ancak hiçbir zaman bu yarıştan ayrılmamışlardır. Aldıklarından daha fazlasını hak etmişlerdir. Teknik heyet görevden ayrılana kadar hizmet etmişlerdir. Yakışmayan tek şey ?Her şeye rağmen? ligi tamamlamaları gerekmekteydi. Eğer ki bunu yapabilselerdi şu an beklide farklı bir başarı hikâyesi yazıyor olacaktım. Ancak bizler, yani bu şehrin insanları hem centilmen hem de vefa bilen insanlar olarak farklı söylemlere gerek olmadığını düşünmekteyim. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etmek yeterlidir.

            Son söz; ? Futbolda vatan, Millet, Sakarya dönemi eskilerde kaldı. Futbol oyunu hem strateji, hem de ekonomik bir sektör halini almıştır. Atılacak adımlar buna göre atılmalıdır.?

            Bizlere bu başarıyı yaşatanlara teşekkür ediyorum.

           

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI