Tebrikler, teşekkürler, bravo?

7 yıl önce

Geçen hafta tebrikler, teşekkürler, aferinler, bravolar la dolu haftalarda görüşmek üzere demiştim. Bu temennimi her hafta olarak değiştiriyorum. Gerçekten aferin arkadaşlar. Bravo size. Ne denir; böyle oynayın isterseniz yenilin. Ama bilin ki bu ruh sizi başarıya taşıyacak. Hayretler içerisindeyim. Takım tıpkı cumartesi gün ki 4 Eylül stadyumu gibi yarısı yaz yarısı kış. Bir hafta kış köşesi tanıyamıyoruz. Diğer hafta sahanın yaz kısmı gibi muhteşem. Nasıl oluyor, Hangisi doğru, bilemiyorum ama Eskişehir spor maçı bana yaz köşesindeki gibi olduğumuzu söylüyor.

Ali Şaşal, Ziya, Galip, Burhan, Leandrinho ve diğerleri. Takım halinde çok iyiydik. Sanki takıma sihirli bir değnek değmiş gibiydi. Başka bir kimlik başka bir takım vardı sahada. Tıpkı geçmişteki gibi. Son 2 yıldır böyle güzel bir maç izlediğimi hatırlamıyorum(Mersin maçı ölçü değil).Bloklar arası bağlantı süper ki bence takımın en büyük eksikliği buydu. Burhan ve Leandrinho takımı öne taşıyor. Orta saha agresif ve ne yaptığını bilen bir yapıda. Çok oynayan bir orta saha olmasa da oyunbozan, ilk toplara basan, rakibi döndürmeyen, futbol tabiri ile ısıran bir orta saha konumundaydı. Eskişehirspor gibi ligin en iyi top yapan ve oturmuş ekibine karşı oynanabilecek en iyi oyunu oynadık. Teknik heyet ve futbolcular derslerine çok iyi çalışmışlar. Adeta ezbere oynadılar dersek abartmış olmayız. Yalnız şunu da belirtmeden geçmeyelim; Net 9-10 Gol kaçtı. Belki tarihi fark olurdu. Bu golleri kaçırır da maçı alamazsanız sıkıntı olur. Bu kadar net goller kaçmamalıydı. Maalesef son vuruşlarda iyi değiliz ya da yeni yeni kendimize geliyoruz. Olacak beyler, bu iş olacak. İnanın. Yeter ki inanın… Bu şehir size güveniyor, size inanıyor, sizin arkanızda.

Ali Şaşal’ı kutluyorum, eski takımına karşı her futbolcu biraz duygusal olur. Eli-ayağı titrer. Şimdi diyeceksiniz ki bu futbolcular profesyonel, ne alakası var. Ama öyle değil. Profesyonelde olsa geldiğiniz yerde bir bağınız kalıyor. O renkler sizde bir iz bırakıyor. Hele mutlu olmuş, mutlu ayrılmışsanız. Ali Şaşal çok iyi bir maç çıkardı. Penaltı, serbest vuruş ve özellikle yan toplardaki başarısı işte aradığımız kaleci dedirttirdi. Böyle devam et Ali Şaşal. Sana kocaman tebrikler.

İki kanadı da çok iyi kullanan ve rakip defansın ayaklarını birbirine dolaştıran Burhan ve Leandrinho da övgüye layıklar. Ah Ziya ahh. Gördün mü geçen haftaki yokluğunu? Tecrüben bu takıma çok şey katıyor. Bir tane ciddi atak geliştiremediler senin kanadından. Artık şu maçları 11 kişi tamamlayalım. Kırmızı kart bizi alabora ediyor.

Elbette ki teknik heyeti de kutlamadan geçemeyeceğim. Rakip çok iyi analiz edilmiş, doğru kadro sahaya sürülmüştü. Oyunun gidişatına göre başarılı hamleler yapılıp saha içi oyun düzenini rakibinde anlayamayacağı ve bize üstünlük sağlayacak şekilde organize ettiler. Bir ara üst üste ataklar geliştirip gol pozisyonlarına girdikçe rakip futbolcuların birbirlerine bakıp:

-Bizim rakibimiz kimdi?

-Kime karşı oynuyoruz?

-Bunlar nerden çıktı? Der gibi hallerine şahit oldum.

Maç sonu röportajlarında da tebrik etmişler hatta ucuz atlattık sevincindeydiler. Bu başarıyı 3-5 hafta üst üste tekrarlarsak,  içerde-dışarda ezici üstünlüklerle galibiyetler alırsak, rakiplerimiz psikolojik sıkıntıya düşecekler. Sivasspor şampiyon adayı algısı oluşur ki bu durum bir takım adına olumlu bir motivasyondur. Bunun için önümüzde bir Giresun spor maçı var. Giresunspor ligin diri ve çok koşan bir ekibi. Fakat inanıyorum ki Eskişehir spor maçındaki oyunumuzu oynarsak ne Giresunspor ne Göztepe ne Malatya ne Bolu rakibimiz değil. İnanıyorum ki Giresunspor’u da çok rahat geçeceğiz. Devreyi ilk 3’de tamamlayabilirsek 2. devre takım daha iyi olacaktır. Yalnız Ocak transfer döneminde herkes gibi benimde bu takıma pivot santrafor gerekliliği inancım var. Zira Eskişehirspor maçındaki sağdan-soldan kanat ortaları iki kanat oyuncusunun tersten pozisyon almasıyla tehlikeye dönüştürülebildi. Halbuki iyi bir santrafor (ceza sahasında hareketli, hava hakimiyeti olan, son vuruşları iyi olan)olsaydı bu maçın skoru çok daha farklı olurdu. Bu yüzden şartların ne olduğunu bilmiyorum ama başarı isteniyorsa ve bize bu kadar yakınsa biraz fedakarlık yapılmalıdır diye düşünüyorum. Tabii istenilen özelliklerde santrafor bulabilirsek. İkinci Lig ekiplerinde göze batan santraforlar var. Değerlendirilebilir mi acaba? Erzurum BŞB Spor da Mehmet Albayrak gibi… Scout (izleme) ekibi iyi çalışırsa yük de ağır paha da hafif değerler çıkartabilir ortaya.

Bu hafta hem kupada sahamızda Göztepe ile hem de deplasman da Giresunspor’la oynayacağımız maçlarda Sivasspor’umuza başarılar diliyorum. İki maçta da galibiyet herkese çok iyi gelecek. Haydi, arkadaşlar daha önce yaptınız yine yapabilirsiniz. Sevindirin bizleri…

YAZARIN DİĞER YAZILARI