DAHA İYİ OLABİLİRDİK

7 yıl önce

Sivasspor evinde konuk ettiği Bursaspor ile golsüz berabere kaldı. İki ekibin gol atamadığı bu karşılaşma İlhan Cavcav sezonunun golsüz biten ilk mücadelesi oldu. Skor anlamında gol sesi çıkmış olmasa da sahada zevkli bir oyun vardı. Zaman zaman birbirlerine oyun anlamında üstünlük kuran iki ekip bulduğu gol pozisyonlarını cömertçe harcadı.

Geçen hafta Kasımpaşa karşısına çıkan on birden farklı olarak Samet Aybaba, Hakan Mert Yandaş yerine Medjani ile çıktı. Hakan´a göre daha defansif bir oyuncu olan Medjani´nin bu maçta orta alanda oynamasının en önemli sebebi kuşkusuz Bursaspor´un en büyük kozu olan Battalla´yı durdurmaktı. Medjani´nin oynaması Battalla´nın orta alanda istediği topları almasını engelledi.

KONE VE BİFOUMA´YA

ÇOK İŞ DÜŞTÜ

Emre´nin formsuzluğu ve orta alanda Hakan, Medjani ve Rybalaka´nın da ofansif anlamda gerekli üretkenliği yaratamaması, takımdaki bütün hücum yükünü Kone ve Bifouma´nın çekmesine neden oldu. Bifouma ve Kone ile etkili ataklarda yakalayan Ev sahibi, aradığı golü bulamadı.

HAMLELER NASILDI?

55.Dakikada Emre´nin yerine Rıdvan´ın girmesi oyunu hareketlendirdi.72.Dakikada Bifouma´nın oyundan alınması ile Sivasspor ileriye top taşıma konusunda ciddi sıkıntı çekti. Bu sıkıntıyı gören Aybaba, Medjani yerine Hakan Mert´i oyuna alsa da aradığı golü bulamadı.

BURSASPOR NE YAPTI?

Üçlü savunma dizilişi ile sahaya çıkan konuk ekip en büyük kozu olan Batalla´yı istediği gibi kullanamadı. Zaman zaman tehlikeli pozisyonlar yaratsalar da final vuruşlarındaki becerisizlikleri sonucunda gol gelmedi ve maç başladığı gibi bitti.

KARABÜK MAÇI NASIL GEÇER?

Her şeyden önce zor ve sert bir maç olacak gibi görünüyor. Ligde istediği sonuçları alamayan ve çıkışa geçmek isteyen Karabükspor şüphesiz Sivasspor karşında mutlak galip gelmek isteyecektir. Bu hedef doğrultusunda maça hızlı başlamaları muhtemel. İlk dakikalarda Sivasspor´un gol yememesi çok önemli olacak. Karabükspor adına en önemli isim ise Torje.

Oynadığı 9 maçta 3 gol 2 asist yaparak takımına katkı sağlayan Torje, Karabükspor´un en önemli silahı olacak. Sivasspor´un deplasmanda oynadığının bilincinde hareket ederek kontrollü oynayacak. İlk dakikalardaki Karabük, baskısını kırdığı takdirde ise sahadan puan veya puanlarla ayrılma ihtimalini yüksek görüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI