Gerçekten üzüldüm

6 yıl önce

Benim hatırladığım hiç bir zaman Trabzonspor bu kadar kötü değildi. 3-4 senedir yaşadıkları olumsuzluklar artık tavan yapmış durumda.O kadar yapılan transferler,teknik heyet hiç bir işe yaramamış.Rıza hoca yeni başladı, çeki-düzen vermeye çalışıyor sanırım ama işi çok zor.Hele hele o oyuncu topluluğu ile daha da zor.Neden bunlarla başladım? Kesinlikle kazanacağımız maçı göz göre göre verdik.Hala şoktayım desem yeridir. Çok şey yapmaya gerek yoktu. İyi oynadık, sadece final paslarını ve son vuruşları iyi yapacaktık. Defans hattı iki hata yaptı koca 90 dakika boyunca ikisinde de gol yedik.Orta sahamız gayet iyiydi.Bloklar arasını iyi kapattık. Oyunun boyunu kısa tuttuk. Organize ataklar geliştirdik. Ama ne var ki o son paslar, o son vuruşlar olmadı bir türlü. Son pası iyi veremediğimiz 6-7 net pozisyon var. Bir tanesi ya da iki tanesi olsa iş bitecek ve inanın arkası gelecekti. Yapamadık bunu... Bari evimizde yenilmeseydik derken Rıza Hoca´nın yorulmuş Sivas defansını hırpalayacak oyuncu değişikliği(abdulkadir´in oyuna girişi) geldi. Abdulkadir sol tarafımızı 5-10 dakika içinde resmen uyuşturdu. Onun başlattığı atakta herkes seyretti,buna kalecimizde dahil, sahada varlığı-yokluğu belli olmayan Okay Yokuşlu seyretmedi.

       Rochet isimli bir kalecimiz var.Karşıdan gelen toplarda iyi sayılır. Ama kalecilik sadece karşıdan olmuyor.Yan toplar, zamanlama,topu oyuna sokma,ayakla iyi yerlere top atmakla olunuyor. Gördüğüm kadarı ile bu özelliklerin hiç biri kalecimizde yeteri kadar yok. Teknik heyete bir sorum olacak: Ali Şaşal hala oynayacak seviyeye gelmedimi? Tolgahan yeterli görülmüyormu? Devra arasında bu sıkıntı giderilecekmi? Şu an itibarı ile en büyük sıkıntı kalecide sanki.

       Muhammed Demir ve Emre bu maç için alkışı hak edenlerden. Biofuma´nın aklı başına gelmiştir umarım. Bu form grafiği ile Muhammed formayı daha vermez sanıyorum ama Samet hoca buna ne der bilinmez.Zira Trabzon maçında eğer sakatlık ki(zannetmiyorum) ya da yorulduğu ve kendi isteği ile dışarı alınmak istediyse lafımız olamaz,aksi takdirde neden değiştirildi anlayamadım.Hatta son dakikalar olsa bile Emre neden oyundan alındı onuda anlamış değilim.Takımı ileriye taşıyan, ayakta top tutan belkide günün en iyi iki oyuncusunu dışarı almak hangi akla hizmettir anlamak mümkün değil. Hocam bu Rıdvan takıntısı nedir? İyi futbolcu olabilir, bizim görmediğimizi siz görüyor olabilirsiniz ama adam sağ bekten başka yerde oynayamaz.Bunu her süre aldığında gösteriyor zaten.

      Artık bu maçı geri getiremeyeceğiz ama bu maçta yapılan hatalar önümüzdeki maçlara ışık olsunda böyle saç-baş yolduracak mağlubiyetler almayalım.Kendimize üstlerde yer ararken birden alt taraf ile fark kapandı. Şimdi önümüzde ki maçlardan en azami çıkaracağımız puanları düşünmeliyiz.

        Son söz:Bugünlerde hep ülke futbolu nereye gidiyor,milli takım seviyesinde yerlerdeyiz deyip her bir taraftan ahkam kesiliyor ya...İşte tam bu sırada dünkü maçta ülkenin bel bağladığı, bir zamanlar takımın bir numarası,hocaların gözdesi Burak Yılmaz´ın oyun oynamayı değil işin hinlik tarafını düşünüp oynamadan nasıl kazanırız, rakibi nasıl eksik bırakırız düşüncesi ile maçı tamamladığını ve hatta hakemi nasıl etki altında bırakmaya çalıştığını herkes gördü.Dünya futbolunda sana bu hakları kimse tanımaz Burak efendi.Tanımıyorlarda zaten. Bu yüzden de bu tür oyuncularla ancak buraya kadar gider ülke futbolu.Ayakların oynayacak beynin hükmettiği sürece. Eğer beynini başka şeylere yoruyorsan karşıdakinin emeğine saygılı olacaksın.Şimdi tam sırası bu soruyu sormanın: Böyle oyuncular ile milli takım nereye gider?

YAZARIN DİĞER YAZILARI