FİNALİ SİVAS DEĞİL TRABZON YAPTI

6 yıl önce

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında aldığı skorla hüsrana uğrayan Yiğidolar, Trabzonspor karşısında galip gelerek hem Fenerbahçe maçını unutturmak hem de 3 Temmuz 2011 yılından beri sürtüştüğü Trabzonspor karşısında galip gelerek puanını 22 yapmak istiyordu. Bu hedef doğrultusunda topa hükmeden bir oyun anlayışı ile oynayan Aybaba´nın öğrencileri, net denilebilecek fırsatlar bulmalarına rağmen zaman zaman bireysel beceriksizlikler zaman zaman da Trabzonspor savunmasının başarılı müdahaleleri ile gol fırsatlarından yararlanamadı.

AYBABA BU KEZ İYİ DEĞİLDİ

Samet Aybaba´nın yaptığı değişikliklerin hiçbiri tutmadı. Oyuna giren her futbolcu çıkanı arattı. Aybaba´nın başarısız hamleleri sonucunda oyunun dengesi Trabzonspor´a doğru kaydı. İleride top tutmakta zorlanan Yiğidolar, savunmada da başarısız olunca golü yedi. 12 hafta boyunca başarılı gördüğüm Samet Aybaba, bu hafta yaptığı değişikliklerle sınıfta kaldı.

MUHAMMET DEMİR VARDI

Muhammet Demir´in performansı eminim herkesi şaşırtmıştır. Özellikle Gaziantepspor dönemlerindeki performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ancak daha sonra performans grafiği inişe geçmişti. İşte Trabzon maçında Antep günlerini hatırlatan bir Muhammet Demir vardı sahada. Gol pozisyonlarına girmesi, mücadele etmesi, sürekli şut denemesi ve üstüne üsttük bir de gol atması eminim Sivasspor adına sahadaki en iyi şeydi. Attığı gol ve oynadığı futbolla özgüven kazandığını ve Allah´ın izniyle sakatlık yaşamadığı takdirde Sivasspor´a çok faydalı olacağından hiç şüphem yok. Performansının üstüne koyduğu takdirde Lucescu tarafından Türk Milli takımına da çağırılması kaçınılmaz olur.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI ÇOK KRİTİK

Olası bir Gençlerbirliği galibiyeti Sivas´a nefes aldırır. Son iki haftadır ligde kazanamayan Sivasspor´un galip gelip hem puan tablosundaki yerini korumasını hem de Başakşehir karşılaşması öncesi moral bulmasını sağlar.

MÜCADELE GÜCÜ

YÜKSEK BİR MAÇ OLUR

İlhan Cavcav sezonunda daha şimdiden küme düşme korkusunu derinden yaşayan Gençlerbirliği, alt sıralardan kurtulmak için acilen galibiyet serisi yakalamak zorunda. Geçen hafta Osmanlıspor maçında oldukça kötü performans sergilemeleri Sivasspor açısından yanıltıcı olabilir. Gençlerbirliği´nin kötü gidişene karşı reaksiyon göstermesi muhtemel. Ümit Özat, oyuncularının kapasitesinin farkında. Bunu bilerek, sahaya çıkacağından eminim. Kısacası Gençlerbirliği maçı kalitenin değil de mücadelenin ön plana çıkacağı bir maç olur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI